Last news in Fakti

11 Декември, 2019 11:09 1 142 5

Богатите страни да се държат като възрастни

  • джон кери-
  • климат-
  • парижко споразумение

Джон Кери с призив за спазване на Парижкото споразумение

Богатите страни да се държат като възрастни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Богатите страни в света трябва да започнат да се държат като възрастни. Това заяви бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от The Telegraph.

Според него е важно да се изпълнят цели за запазване на климата, залегнали в Парижкото споразумение. Той беше водеща фигура по време на преговорите за реализиране на споразумението.

Според твърденията му, в момента страните от Г-20 изостават от плановете за намаляването на емисиите и финансовите обещания към по-изостанали страни. Дипломатът говори по време на срещата на ООН за климата в Мадрид.

„Държавите от Г-20 трябва да се държат като възрастни, както правят големите страни. Ние сме на критичен етап по отношение на изоставането от нашите цели. Липсата на американското лидерство е важен компонент в това. Мисля, че е време да изпълним обещанията си“, заяви Кери.

Неговите думи се отнасят към администрацията на американския президент Доналд Тръмп, която настоява за промени в Парижкото споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ъъъъъъ":

    Като не можеш да дишаш върви в квартал Христо ботев или Факултето. Там са все от туземното население на София и въздухът е кристално чист!:))))
  • 4 Знам знам🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Lop":

    Марийче на сички ни стана ясно че си руски бот спамер. Ми поне си намерете преводачи бе братушки. И бийте по запада ние тук ви знаем номерата от нас сте ги научили.
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОНТРОЛИРАЙКИ АМЕРИКАНСКАТА -ЦИОНИСТКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА- ИЗПЪРКАНА С ДОЛАРА НА СЕМИТИТЕ -ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ПУПИ ,ЧЕ Е РАЗВИТ И БОГАТ / АМА ГРАБЕЙКИ РЕСУРСИ / !!! СВЪРШИ СЕ ВАШЕТО- ГАДНА НЕВОЮВАЛА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ СГАН !!!!!!! ЩЕ ЖАЛЯ ЗА ИЗРАЕЛ !?!?!?
Новини по държави: