Last news in Fakti

12 Декември, 2019 13:20 3 903 21

Молдова завърши "Турски поток"

  • турски поток-
  • молдова-
  • турция-
  • русия-
  • газопровод-
  • молдовагаз

За първи път Молдова успява да реализира алтернативен маршрут

Молдова завърши "Турски поток" - 1
Снимка: Shutterstock

Молдова завърши работата на своя територия по реконструкцията на магистрален газопровод, което ще позволи на републиката да получава газ в реверсивен режим през "Турски поток" . Това предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение от руско-молдовското газоразпределително предприятие "Молдовагаз".

В съобщението е посочено, че за първи път Молдова успява да реализира алтернативен маршрут за доставка на природен газ предвид несигурността на транзита през газопреносната система на Украйна. За реверсивното подаване е била реконструирана газоизмервателната станция Каушани на магистралния газопровод Шебелинка-Днепропетровск-Кривой-Рог-Измаил (ШДКРИ).

"Молдовагаз" уверява, че работата в участъците в другите страни е в последен стадий на изпълнение. В реверсивната връзка ще бъдат включени и Турция, България, Румъния и Украйна. Планирано е алтернативният маршрут да бъде открит на 1 януари 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Игор Додон

    44 3 Отговор
    Май само в България спим

    Коментиран от #7

  • 2 kvy

    44 9 Отговор
    А можеше да е Южен поток и ние да държим нещата в свои ръце....

    Коментиран от #3, #4, #6, #14

  • 3 гост

    10 31 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    Ам'чи то и сега русофилнята държите здраво Путин за каламбаците...държите и не пускате

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    6 25 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    Дръж си нещото , дето му викаш мозък и не се напъвай да даваш акъл за неща , дето смърдят на руска подлога и през компютъра !!!!
  • 5 kvy

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ако си мислиш, че съм русофил жестоко се лъжеш. Мен ме интересуват интересите на България. Ако смяташ, че сега пак няма да минава през България руски газ, жестоко се лъжеш. Просто ще сме деветата дупка на кавала в случая!

    Коментиран от #9

  • 6 Бсп

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    Що си мислиш, че ако го бяхме направили, Нинова щеше да врътка кранчето и цяла европа и Путин, щяха да и се молят да я пусне отново. Бе щяха да ни подпукат от всички страни..

    Коментиран от #8

  • 7 Асан

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Игор Додон":

    Тебе сън те хваща. България отдавна е мъртва. Мир на праха й.

    Коментиран от #19

  • 8 kvy

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бсп":

    Що пък Нинова? Можеше и ББ да е, мен ми е все тая кой. А и не говорим за врътване само. Само заради това, че от България влиза в ЕС можеше да се договорят по добри условия за нас. И пак ти казвам, не съм русофил или русофоб, а ми се иска България да си гледа интереса!
  • 9 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #5 от "kvy":

    Ами като те интересуват нашите интереси, защо не попиташ Путин кога ще ни върне златото, парите от сребърния фонд..че и архивите ни..а? Не всичко е газ и не се ли усещаш че рашките съвсем, ама съвсем не ги боли оная работа за интересите на България...или си мислиш че няма да плащаш руския газ по най-голямата тарифа...България им е трън в петата, щото няма как да ни заобиколи ТП и според мен е по-добре Боко да спре всякакви строежи по ТП докато не се договорят преференциални цени, точно сега е моментът.

    Коментиран от #11, #12, #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 kvy

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А ти да ми кажеш нещо за Ф 16-те, добива и износ на злато от България, американските тецове? Или понеже не са руски са хубави неща? Казах ти, все ми е тая от къде, кой, как важното е да си пазим интереса. И не ми разправяй, че сме малка страна. Словакия, Словения и много други страни са по-малки от нас като насемелние или територия и си гледат интереса.

    Коментиран от #15

  • 12 ****

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ами кой си е направил друдъ да поиска архива,май никой ?Някой може да е споменавал,че ще ги иска, но е забравил вече.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сър

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "kvy":

    Е да можеше ама Винету е дребен краварски
    Слуга тъпо парче мн.тъпоо !
  • 15 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "kvy":

    Ами прибави и това към темата за газа и става ясно защо сме на това дередже.Точно както не е в наш интерес сделката с Ф-16, тецовете и износа на злато, точно толкова е в наша вреда и прокарването на ТП през наша територия....Спомняш ли си по какви причини пропадна сделката за Бургас -Александруполис...бизнес се прави между равнопоставени партньори, а Русия никога, повтарям-никога не ни е имала за такива...капиш.

    Коментиран от #16

  • 16 kvy

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    То пък щото ЕС или щатите сптрямо нас са. Пак ти го повтарям, дано го разбереш. И от едните и от другите можеше да имаме изгода и да ни уважават, АКО се бяхме държали като мъже. А още от иван костово време се показахме, като най големите идиоти на този свят!
  • 17 realist

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    Ми като обичаш лапай..
  • 18 Прецакан

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "****":

    Как ще искат архива,нали ще лъснат зад,,,,,ниците на бащите на тия дето сега са ни яхнали. На Винету баща му какъв е бил,що говори само за дедо си и ни будалка с ония филии с мас.
  • 19 барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Асан":

    За съжаление е така. Държавността се състои само в това да дава под аренда. Не може да извършва какъвто и да е контрол в нищо. Евентуално затваря някой завод, но не защото е нарушил, а защото не си плаща рушвета. Плащаш ли си рушвета, кради и извършвай измами колкото ти душа иска.
  • 20 барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Не е лошо да погледнеш картата и да видиш колко лесно ще ни заобиколят. Те така и приказваха за Южен поток, че без нас не може изобщо да се състои там какъвто и да е поток. Путин не е взимал никакво наше злато или документи. През Втората световна ние воюваме по документи срещу СССР и те влизат в БГ като победители. Съвсем естествено е руснаците да изземат като побелители каквато и трябва документация, както и да и се платят репарации. Всички съюзници на Германия плащат репарации на победителите. Ако има някакъв законен път да се искат тези взети разни работи от победителите какво и пречи на нашите политици да ги искат по официален път????? Или пак ще си чешем езиците все едно сме в кръчма на по пет ракии???

    Коментиран от #21

  • 21 барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "барчо":

    И гостче, ако не знаеш, то репарациите не са си ги измислили едностранно руснаците. Репарации не плащаме само на руснаците, а и на всички държави от другата страна. Направи си справка и ще се поограмотиш повечко. Плащаме в пари, храни и животни и на сърби и на румънци и на французи и т.н.