12 Декември, 2019 16:10 3 862 16

Още невинни жертви в Донбас

  • донбас-
  • украйна-
  • матилда богнер-
  • донецк

От избухването на конфликта в средата на април 2014 г. досега са убити най-малко 3344 цивилни

Още невинни жертви в Донбас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двайсет и шест цивилни са станали жертва на конфликта в Донбас през 2019 г., съобщи ръководителката на Мисията на ООН по правата на човека в Украйна Матилда Богнер, цитирана от ТАСС.

Загиналите от началото на годината до 15 ноември мирни жители са 26, а ранените - 130, каза Богнер.

Тя допълни, че от избухването на конфликта в средата на април 2014 г. досега са убити най-малко 3344 цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чебурашка

    9 42 Отговор

    До коментар #1 от "Майка Русия баща България":

    Гледай сега руско надупените какви ще ги бълват.

    Коментиран от #9

  • 3 ваня

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майка Русия баща България":

    Ти колко си прост направо Ален Прост,ще се радвам да се удавиш в собственото си повръщано !
  • 4 Ивайло

    16 2 Отговор
    Невинни или виновни - на война гинат и наши и ваши!!! Това е положението!!!

    Коментиран от #11

  • 5 Хрониките на Евразия

    2 20 Отговор
    През 2004 година , руснаците направиха в Украйна активно мероприятие против НАТО , проруски активисти цяла година протестираха ..
    Ей сега се видя защо ..
    Подобно наблюдаваме и в България ..
    На разни безродни душички все НАТО им виновно ..
    Но ако стане нещо , те първи ще изгорят , за да прикрият следите , както Моторола и Гиви и още стотици такива малоумници .ю
  • 6 JPower

    21 1 Отговор
    За същия период, в България по пътищата има загинали над 7хил.души и ранени на 50хил.... Та питам, къде е войната???!!!
  • 7 Kcaniba

    8 3 Отговор
    уцраинцката демокрация в действие
  • 8 Абдал

    12 4 Отговор
    Рано или късно двете области ще се присъединят с Русия, връщане към укропия няма да има. Ще стане същото като с Крим. Лаят някои,а руснаците си го местят от левия в десния крачол.
  • 9 Е па

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Чебурашка":

    Е па заради краварско надупените подлоги ред не мое да фаним бре.
    Е па що не пишат от коя страна колко жертви има?
    Е па ясно е според мен.Тйо тия краварските поклонници пуцат за щяло и нещяло,също кат учителите им краварски.
    Пуцат безразборно и се крият.Също кат краварите га пуснаа хирошима и нагасаки над мирно население.
  • 10 барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майка Русия баща България":

    Няма какво да коментирам. Ще трябва да си направиш справка, когато бяхме във Варшавския договор колко армия имахме и какво въоръжение и сега като сме в НАТО какво е дереджето с армията ни. Украйна докато не си разреши гражданската война няма да бъде нито асоциран, нито неасоциран, нито какъвто и да е член на НАТО. Всичко останало е само лаф моабет за алкохолиците в кръчмите.

    Коментиран от #12

  • 11 барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло":

    Което си е вярно си е вярно. Ма това са вече 5 години, а няма изгледи да има някаква светлина в тунела. Зеления каза на големите сили, че той нищо не може да направи по случая и се надява на следващия президент на Украйна. Така че гражданската война ще продължи поне до 2021 г по неговите думи. Демек и тоя артист е като предните. Обещаваме едно, а правим друго.
  • 12 Роко

    0 10 Отговор

    До коментар #10 от "барчо":

    Точно евентуалното влизане на Украйна в ЕС и НАТО притесни Путин и затова започна войната (воюваща страна не може да влезе в НАТО). На него не му пука за местните руснаци (всъщност те за него са дребно неудобство което решава поетапно Гиви, Моторола и т.н.) смята че не стават дори за решаване на демографския колапс в Русия (предпочита мюслита и китайци)

    Коментиран от #14

  • 13 Хъш

    4 0 Отговор
    Ами то май само цивилни жертви има. Затова ли му викат гражданска война?
  • 14 барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Роко":

    Руски войски в Донбас и Логанск няма, щото ако имаше веднага щяха да ги изтъпанчат по всички телевизии, интернет, тубата, щяха да ги прожектират по летните кина, кино прегледи и т.н. Там обаче няма такива. Поне за сега. Тези два региона не са съгласни с незаконния въоръжен преврат през 2014 г и по тази причина се отцепиха. Нормално беше до сега или предния президент на Украйни или сегашния да искат да се договорят с тези региони и колкото по-бързо го направи сегашния Зелен, толкова ще е по-добре. Другия вариант е открита война. Третия вариант орежда руснаците. До миналата аседмица 120 000 донбасци са и руски граждани и цифрата продължава да расте. Що се отнася до това кой предизвика Майдана, струва ми се всички знаят, че не са от Москва.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "барчо":

    Няма руски войски прав си има руски бандити изпратени от Путин (военен свалил отличителните си знаци е най обикновен бандит) а в тубето и интернет има достатъчно филми за тях е по телевизията няма да ги видиш не е политически коректно да се говори за това особенно по БТВ (или както е по известна Путин ТВ). Кой предизвика Майдана всички знаем и това беше Путин с грубата намеса във вътрешните работи на Украйна плати на Янукович да се откаже от сделката с ЕС. Но украинците за разлика от северните си съседи не са роби и се разбунтуваха срещу предателството и когато по мирен път се договориха с Янукович (единствено с протести) някой започна да стреля по хората (единственият който имаше интерес от стрелбата е едно ботоксово гномче)надявайки се да ги уплаши но както вече казах украинците не са роби и не се уплашиха и защитиха цивилизационния си избор. А тъй като си малък и явно нямаш спомен за далечната 2014 година ще ти припомня, че ДНР беше създадена от руския офицер Стрелков в Славянск (по негови думи създава я там защото тогава по негови думи бандата му е прекалено малка да контролира голям град като Донецк). Същия Стрелков и бандата му преди да влязат в Донбас са участвали в комедията в Крим наречена референдум. По - късно идват няколко хиляди наемници наети от Путин (всякаква измет чеченци, сърби и за наш срам и няколко българи) и тогава вече завземат Донецк и Луганск
  • 16 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "барчо":

    След като укрите започват да използват оръжие (в началото воюваха с мегафони все пак там живее украинско население) бандите бяха разгонени (главорезите са добри когато воюват срещу цивилни, но срещу армия не стават) и се наложи Путин да вкара редовна армия (след 2015 смъртността сред ВДВ на Русия при учения се увеличи с 2000%) в Украйна се появяват танкове и БМП които има само в руската армия (модификации след 1991 година, а наблюдателите политкоректно се правят, че не ги виждат) и те спират украинското настъпление. Разбира се всеки пленен руски войник се оказва идиот с психични отклонения уволнил (дори принуждаваха семействата им публично да се отказват от тях) се седмица по - рано (е имаше двама от ВДВ за които признаха че са руски войници, но ги изкараха пълни дебили които не могат да се ориентират по карта и при учение край границата взели, че объркали посоката и се озовали на 100 км в украинска територия)
Новини по държави: