Last news in Fakti

12 Декември, 2019 18:00 892 0

Решение! Нови избори в Израел на 2 март

  • израел-
  • ликуд-
  • бенамин нетаняху-
  • бени ганц

Това ще бъде третият подобен вот в страната за по-малко от година

Решение! Нови избори в Израел на 2 март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нови общи избори ще се проведат в Израел на 2 март, реши парламентът в Тел Авив. Датата беше одобрена единодушно от 94 депутати. Това ще бъде третият такъв вот в страната за по-малко от година.

До него се стигна след като действащият премиер Бенямин Нетаняху и основният му политически противник Бени Ганц не успяха да съберат парламентарно мнозинство, което да подкрепи тяхно правителство. Срокът, през който това можеше да стане, изтече в полунощ.

Кнесетът одобри законопроект за саморазпускането си, като това е първата от общо три стъпки към разпускането му по-малко от три месеца, след като избраните на 17 септември в него депутати положиха клетва и встъпиха в длъжност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА