Last news in Fakti

12 Декември, 2019 17:20 4 572 20

Осъдиха на 13 год. бижутер, убил двама крадци

  • съд-
  • бижутер-
  • италия-
  • крадци-
  • затвор-
  • гуидо джани-
  • обир

Той застрелял престъпниците в гръб

Осъдиха на 13 год. бижутер, убил двама крадци - 1
Снимка: Shutterstock

57-годишен сицилиански бижутер беше осъден на 13 години в затвора за убийството на двама бандити през 2008 година в Италия, предаде агенция АНСА.

Той също така е ранил трети престъпник от бандата, която е нападнала неговия магазин през месец февруари на същата година. Прокуратурата поиска наказание от 17 години за убиеца Гуидо Джани от Николози, но в крайна сметка той бе осъден на 13 години.

Крадците нахлули в бижутерския магазин и заплашили да убият съпругата на собственика с пистолет, който обаче не е бил зареден с бойни патрони. Гуидо Джани трябва да плати и компенсация на семействата на загиналите мъже – Давиде Лаудани и Себастиано Катания.

В хода на делото разследващите установиха, че бижутерът и бандата са влезли в сблъсък, след което крадците са решили да си тръгнат. Бижутерът обаче ги е застрелял в гръб с огнестрелно оръжие. Поради тази причина Гуидо Джани е признат за виновен в обвинение в убийство, а не в убийство вследствие на неизбежна самоотбрана.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    59 2 Отговор
    Италианска му работа, да та е,, т ще траеш че иначе панделка те чака, накъде отиде този свят

    Коментиран от #5, #11

  • 2 hmhmhm

    57 3 Отговор
    Ето затова викахме по площадите "Демокрация, демокрация " , трябвало е да ги попита на чашка ракийка с какви патрони им е зареден пищова , а после разбира се дали наистина заплашват жена му , и тогава да раздига чашите , да ги замоли да застанат с лице срещу него , докат вади пушката ... и в Италия - майка плаче , кларнет свири !
  • 3 кьоравата темида

    68 2 Отговор
    Помислих, че това в България, а то имало и други държави с безумни съдийски решения, потресох се ! А какво с кафе и сладки ли трябва да ги почерпи !?!? Тая Европа се е запътила здраво на майната си ! Нали сега се сещате, какво нитро, ще даде на престъпниците такова решение на съда ???
  • 4 МЪДАААА

    29 0 Отговор
    Това е римското право с което се гордеят нашите магистрати ! ! ! По-добре лош закон отколкото добър закон . За съжаление в държавите на съдиите е така ! Тяхно е и правото и писането на закони . Народните представители само се съгласяват със съдийския гнет ! И ние сме така с такива закони закрилящи бандитизма . Сега знаете ли какъв сигнал пращат съдиите към бандитите ? Действайте , ако ви убият , ние ще осъдим убийците ви а семействата ви ще получат пари . Все едно че сте били доброволци отишли на война и загинали на фронта . След това вашите наследници ще получат пари . . . . СЪЩОТО РИМСКО ПРАВО ДЕЙСТВАЩО И У НАС !
  • 5 comment

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Че в Абсурдистания да не е по-различно!?!

    Коментиран от #14

  • 6 Усмивката

    11 0 Отговор
    Ами за снимка ли е трябвало да ги моли.При добра осветяемост.
  • 7 Усмивката

    13 0 Отговор
    Ами за снимка ли е трябвало да ги моли.При добра осветяемост.Ето за това Америка е с най добрите закони за правата на човека.Влези ли неканен ,,гостенин” , без молби и овъртания.
  • 8 Borislav Popov

    10 0 Отговор
    Тези сицилийци са сурови мъже, нек нашите сигани там да одят да пипат.
  • 9 барчо

    17 2 Отговор
    Смръдлива жабарска мафиотска държава. Мафиотите са си направили мафиотски закони. Щом си влезнал с оръжие да извършваш престъпление, значи си си сложил главата в торбата. Няма значение дали е заредено или не е заредено оръжието. В демократична Америка е достатъчно да насочиш бързо ръката си под дрехата и да сметнат че там има оръжие и те застрелват като куче. А човека ги е застрелял в гръб по простата причина, че е смятал тяхното оръжие за заредено и не е посмял да извади неговото си пред очите и, защото те ще го застрелят. Явно адвоката му е бил гола вода.
  • 10 Ром с чай

    7 0 Отговор
    Помолиги да се обърнат,стреляй във въздуха и ако още си жив по тях.
  • 11 Ххх

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    ЕВРОГЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 dido

    1 2 Отговор
    Tova ne e "rimsko pravo", a rimsko krivo.V magazin kato negoviq ima kameri i mogat da se prosledqt deistviqta na vsi4ki v tozi teatar.Ako sa izvadili oragie ,dori i igra4ka da e,se vodi samoza6ita.
  • 14 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "comment":

    Затова писах свят при нас е още по зле
  • 15 Доналт Тръмп

    5 0 Отговор
    Ето за това отвъд океана хората не дават да им се пипне закона за оръжията ,а влезеш, а отнесе желязото ,и така трябва .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Един

    3 0 Отговор
    Ето ! В европа вече следват нашия личен пример и челен опит !
  • 18 СТАЛИН

    1 0 Отговор
    ТОВА КЛИЕНТИЛИ СА ИЛИ КРАДЦИ НЕЩО Е СБЪРКАНО .
  • 19 гост

    0 2 Отговор
    Тук има някаква логика, защото при стрелба в гръб и то смъртоносна не може да се обясни като самозащита. Ако ги е бил гръмнал докато вървят към него вероятно няма да бъде осъден, без оглед на това какви патрони са имали, защото това жертвата няма как да знае. Но когато обърнат гръб и се побягнат, а той ги разстреля не е самоотбрана, така е.
  • 20 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Когато влезе някой в магазина ми, знам ли го що за идиот е? Ако на челото му пише " бандит" или " грабител" , ще го гръмна още докато върви към "пангаря". Но той е мил, любезен, даже и засмян, и изведнъж ножа му до гърлото ми. Къде ще ходя. Давам мило и драго. И ето награбил парата излиза от вратата. Аз тогава имам възможност да извадя пистолета и какво ........ ? Да му се моля да спре, да звъня на 911?? Когато италианските съдии стажуват у България, такива присъди дават ! И сега простата логика: Бижутерът няма какво да "хлузне" под масата на съдията - той е ограбен. Родата на хайдуците ще дадат половината от награбеното и ограбения, бития, заплашения , защитил се от двама изверги ......в затвора. И то за 13 години. Явно ,бандитите са хора на съдията ! Никой не го е "еня", че онези по-вече няма да грабят- важното е, че този който ги е озаптил е в кауша. Това трябва да е по "европейски". Дано Гуидо , като излезе / ако излезе/ да има сили да гръмне и съдията !!!! Аз пък така "съдя" - по човешки.......
Новини по държави: