Last news in Fakti

13 Декември, 2019 19:17 2 892 6

Лоши новини за Тръмп

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • правна комисия

Шансовете за свалянето му от власт са почти нулеви

Лоши новини за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Контролираната от демократите Правна комисия на Камарата на представителите одобри повдигнатите обвинения в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследването от президента Доналд Тръмп.

Комисията подкрепи и второто обвинение, според което Тръмп е възпрепятствал Конгреса при разследването на скандала в Украйна, като е наредил на служителите на администрацията да не съдействат при разследването за импийчмънт.

Това прави практически сигурно, че той ще стане третият в историята американски президент, предложен за отстраняване от длъжност. На практика обаче Тръмп много трудно ще бъде свален от власт, като според "Ройтерс" шансовете са "близки до нулата".

Причината е, че процедурата по импийчмънт ще бъде изпратена до Сената, който е контролиран от републиканци. Белият дом критикува остро днешното решение на Правната комисия на Камарата на представителите. В горната камара на Конгреса мнозинство имат републиканците и е почти невъзможно Сенатът да намери президента за виновен, с което той да бъде отстранен от длъжност.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    14 1 Отговор
    Целта не е отстраняване от власт, а трупане на негативи върху републиканците преди следващите избори..! От друга страна, Тръмп е харесван от масите в САЩ и тази атака може да ги мобилизира и консолидира в негова полза..? "Тънки сметки"..!!
  • 2 Експерт

    6 1 Отговор
    Освен демократите да трупат точки, те искат и да го изнервят. За точките - ефектът ще е обратен. Но да видим дали ще се повлияе и допусне политически грешки
  • 3 Борис Турчина

    11 2 Отговор
    Той и Борис Джонсън щеше да пада, ама печели....
    Сорошняшките, мокри сънища нямат край и добре, че не могат да се сбъднат, защото тогва ще е краят на живота тук, на тази планета!
  • 4 BigBulgarianBoss

    10 0 Отговор
    Лоши новини за Тръмп....... Шансовете да го свалят от власт са нулеви.. Ковете ли се?
  • 5 Тръмп

    5 0 Отговор
    Идеално "лоши" новини от Фейк-нюз!!!:):):)
  • 6 Бай хой

    6 1 Отговор
    Конгреси, монгреси, сенати, камари и накрая каквото каже Путин.