Last news in Fakti

15 Декември, 2019 14:11 1 366 1

Евакуираха 54 000 души заради бомба

  • италия-
  • бомба-
  • обезвреждане-
  • бриндизи

Тя е пусната над италианския град Бриндизи през 1941 година

Близо 54 000 души бяха евакуирани в южния италиански град Бриндизи, където преди дни беше открита бомба от Втората световна война. Това е най-голямата операция по евакуиране на хора в Италия за всички времена, съобщават властите.

По разпореждане на градските власти в Бриндизи е създадена т.нар. „червена зона“, в която влизането е строго забранено до пълното извеждане на боеприпаса от района.

Още в 8.00 ч. сутринта местно време в неделния ден всички живущи в района бяха напуснали домовете си. В операцията участват близо 1000 полицаи и 200 доброволци.

Английската бомба, изстреляна на по време на Втората световна война, най-вероятно е паднала над Бриндизи през 1941 г. Намерена е от строителни работници, които извършват разширение на местното кино „Андромеда“.

С обезвреждането на бомбата се е наел екип от 15 сапьора. Тя ще бъде изведена от града и в понеделник взривена в специално подготвена за целта кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    3 0 Отговор
    Сигурно трябва да е атомна -евакуирали 54000 души
Новини по държави: