Last news in Fakti

15 Декември, 2019 18:12 2 225 24

Германски депутати искат бежански лагери по границите на ЕС

  • бежански лагер-
  • граници-
  • ес-
  • германия
Германски депутати искат бежански лагери по границите на ЕС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Четиридесет депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен да осигури процедура за възпиране на притока на бежанци в Европа чрез изграждане на центрове за мигранти по външните граници на Съюза.

Депутатите апелират Фон дер Лайен да работи за осигуряването на такава процедура, при която в новите центрове тези, които търсят убежище, да отиват "директно към процедура за получаване на убежище, а тези, на които е отказан такъв статут, да бъдат депортирани", се казва в писмото на депутатите, цитирано от немския вестник "Welt am Sonntag".

Строителството на такъв тип центрове е възможно съгласно член 43 от Директивата за Процедурите за убежище на ЕС. "За да има Евросъюзът отговор на миграционните процеси, ние се обръщаме към вас и Вашата подкрепа", се казва в писмото на депутатите към новия председател на ЕК, цитирано от actualno.com. Бежанците, които получат статут на такива, трябва да бъдат разпределени от миграционните центрове по външните граници към останалите страни-членки на Съюза. Писмото на депутатите, адресирано до Фон дер Лайен, е подписано от депутата от ХДС Мариан Венд, Филип Амтор, Армин Шустер и генералният секретар на партията Пол Зимяк, както и от представители от Италия, Гърция и Кипър, както и от Европейския парламент, посочва БГНЕС. В писмото, обаче, се отбелязва, че дори и центровете да бъдат построени, то властите в страните-членки на ЕС трябва да положат реални усилия за депортиране на нелегалните мигранти с отказан статут. Досега само много малка част от отхвърлените кандидат-мигранти са върнати в страни на произход извън Европа. Ако остане така, всички създадени буферни центрове бързо ще се препълнят. Тези, които нямат право на закрила, ще останат за постоянно в Европейския съюз.

Съвсем наскоро върховният комисар по бежанските въпроси на ООН Филипо Гранди заяви, че около 5000 деца мигранти живеят в опасност от експлоатация и насилие по гръцките острови. С други думи - ситуацията е критична.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учителят

    37 0 Отговор
    А къде е външната граница сега?
  • 2 среднощен

    45 0 Отговор
    Ние "случайно" отново сме "външна граница" - ти да видиш..? Австралия е добър пример за работа с емигрантите..!! Може да взаимстваме опита им..!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Народен съд за ОПГ ГЕРБ

    38 1 Отговор
    Боклука Борисов вече ги подготвя. Новината е отпреди няколко дни:

    МВР възобнови проекта за кризисни центрове за настаняване на бежанци в Елхово и Любимец.

    Вътрешното министерство за втори път обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционно предложение и строителството на внушителни комплекси за временно настаняване на мигранти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bulava

    47 2 Отговор
    Еб...ал съм ви мамата и на Еврогейския съюз тогава,тая вече нема да стане.Зорлем искате да трепем бежанци вече на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.И турци сме трепали и бежанци ще трепем

    Коментиран от #18

  • 7 Евро

    38 0 Отговор
    Нещо са се объркали германските "другари"..... Такива центрове трябва да има на техните граници.... И те самите да решават какво ще правят с мигрантите ')
  • 8 6592

    33 0 Отговор
    Еми да. То нали за тъова беше създаден тоя скапан ЕС !
  • 9 ГРАЖДАНИН

    26 1 Отговор
    Урсула фон дер Лайен преди да се е произнесла нашето правителство задвивижи процедурата по строителство на два нови бежански центъра В Елхово и Любимец .
  • 10 Ние нито

    31 0 Отговор
    1. Сме ги създали и 2. Не сме ги канилИ
  • 11 Яне Сандански

    29 0 Отговор
    Те вече оповестиха по новините на казионните телевизии
    /Btv & NOVA/преди няколко дни, че подобни центрове вече
    ще се СТРОЯТ на няколко места по границата ни с Турция !
    Явно там някои трябва да организира населението, да се
    вдигне на масови бунтове срещу тази "собачая власть" !

    Коментиран от #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уйу

    23 0 Отговор
    Аз пък искам 2000 минимална заплата и 800 мин пенсия ама хой

    Коментиран от #14

  • 14 Спартак

    30 2 Отговор

    До коментар #13 от "Уйу":

    От Германия, само проблеми ни дойдоха. Напускане на ЕС и никакви присъединяване към такива съюзи...
  • 15 Малък,но много прост народ!!!

    11 14 Отговор
    И къде ще идете като напуснете ЕС бе църковни мишки,разберете,че не ЕС е виновен,а тиквата шибаща ви ан*лно 10 години вече

    Коментиран от #16

  • 16 Спартак

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Малък,но много прост народ!!!":

    Ние сме си у дома, няма къде да ходим. Но и не искаме други да ни развалят живота. Трябва просто да разчисти враговете ни на държавни постове, доста продажни дженералс, герб ери, депесарски, се декари, доста беше пари и други, да си станем отново ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, а не юдо протекторат и тия имигранти да си се връщат у тях. Те са средство на глобалостите за унищожението на местните народи и държави.
  • 17 ха ха ха

    20 1 Отговор
    Може, ама само по външните граници на Германия, щото Меркел си ги покани, не ние! ... и престанете с мантрата за убежище, тва минаваше допреди 2 г. някъде ;)
  • 18 Атила.

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Bulava":

    Само така много ме кефиш ако се наложи ще трепем гадовете щото те ще трепят нас инъче ако се правим на еврогеьове .
  • 19 месара

    11 0 Отговор
    що по границите на ес, нека лагерите са в германия, нали другарката меркел ги покани!
  • 20 Менгеле.

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Яне Сандански":

    Така е приятелю но по пограничните райони почти не е останало население и ще отидат да протестират 100човека и тогава наш гений Бойко ще каже събрали се шепа идиоти да протестират срещу центровете а това не е желанието на българите затова трябва от всички кътчета на България да се съберат и малкото останали българи и да протестират ако трябва да почне да се събаря ако вече е построено нещо .
  • 21 незнайко

    12 0 Отговор
    ОПРЯ ИМ ЯЙЦЕТО ДО .... И ГОВОРЯТ ЗА ГРАНИЦИ НА ЕС !!! Как не можахме да проумеем, че сме приети с ЦЕЛ в ЕС !!! Да си направят лагери в тяхната граница !!! ОТВРАТИТЕЛНА ПОЛИТИКА !!!
  • 22 Хайл

    8 0 Отговор
    меркел си ги кани,да си ги приемат в германия...на нас такива не ни трябват
  • 23 Aus die Grenze

    10 0 Отговор
    Искаме центрове в Германия близо до големите градове. Така за да се интегрират и облагородят,, гостите". Така е европейско съобразено с евроатлантическите ценности!
    Мърсувала фун фун на Лайнен да не се прави на луда крава!
  • 24 Бат Динко

    1 0 Отговор
    Тия германски депутати да дойдат в Ямбол при Бате Динко Свинската опашка.На место ще се разберем,кой какво иска.
Новини по държави: