Last news in Fakti

16 Декември, 2019 07:45 1 670 3

Нова безсънна нощ в Ливан

  • ливан-
  • хизбула-
  • саад харири-
  • мишел аун

Протестиращите настояват за независим министър-председател без връзки със съществуващите партии

Нова безсънна нощ в Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ливанските сили за сигурност използваха сълзотворен газ, гумени куршуми и водни оръдия за втори пореден ден, за да разпръснат стотици демонстранти.

Насилието избухна в навечерието на среща между президента на страната и парламентарните сили, на която се очаква премиерът в оставка Саад Харири отново да бъде издигнат на поста.

Харири подаде оставка на 29 октомври след национални протести, които обвиниха целия политически елит в корупция и лошо управление в условията на най-тежката икономическа криза в Ливан от десетилетия.

Протестиращите заявяват, че не приемат Харири и настояват за независим министър-председател без връзки със съществуващите партии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    така несправедливо е устроен светьт да страдат уязвимите хора

    Коментиран от #2

  • 2 007

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я,,,, много ранобуден си бе....как след този запой успя да станеш в 8 без 5 ? 🌪️⚡
  • 3 Петър953

    0 0 Отговор
    Без да познавате проблема не коментирайте.Кои ще храни бежанци 4-то поколение? Евреите си изградиха в пустинята рай, арабите да си ядат поясите на шахиди и калшнишниците.