16 Декември, 2019 14:01 1 906 9

Мадуро: Разкрихме нов опит за преврат

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо

Според президента планът е имал за цел да обърне армията срещу него

Мадуро: Разкрихме нов опит за преврат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че властите са разкрили нов заговор за свалянето му от власт, предаде ДПА.

Според Мадуро планът е имал за цел да обърне армията срещу него. Издадени са заповеди за арест на заговорниците, съобщи вестник "Насионал".

Венецуелското правителство заяви, че зад заговора стоят обявилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо, опозиционният лидер Леополдо Лопес и американският шарже д'афер Джеймс Стори.

Николас Мадуро спечели втори президентски мандат на произведените миналата година избори. По време на първия му мандат Венецуела изпадна в тежка икономическа криза. Правителството му освен това е обвинявано в нарушения на човешките права като мъчения и екзекуции без присъда.

Съединените щати въведоха санкции срещу венецуелското правителство с цел да упражнят натиск върху Мадуро да се оттегли от власт.

Мадуро: Разкрихме нов опит за преврат

Вашингтон настоява президентските правомощия временно да бъдат изпълнявани от Хуан Гуайдо, докато бъдат произведени нови президентски избори. Гуайдо е признат за временен президент на Венецуела от десетки страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 17 Отговор
    Пак ли преврат...абе и на тоя май му тропат капаците
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 SS14

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Всяка една държава имала допир до Русия или която е била под крилото на Русия тъне в мизерия.Не е тайна,че ако искаш да ти се развива държавата,трябва да стойш далече от Русийката.
  • 4 Важното е че си вярват

    2 1 Отговор
    Браво! Сега остана и да понаместите малко Венецуелското си Боливарче и да тропате казачока.
  • 5 Пако

    13 1 Отговор
    Е,как сега да вярвам на идиотщини.
    Значи,през първият си мандат МадурИ е
    довел страната до тежка “икономическа”
    криза,имало масови преследвания и...екзекуции,и в същото време го преизбират,
    и най-голямата демократична държава,бореща
    се за човешките права по цял свят ,е против,
    за което налагат санкции,от които страдат
    най вече обикновените хора,а “диктатора” и
    обкръжението му не.Мисля,мисля,и отговор
    не намирам......
  • 6 справедливост

    3 2 Отговор
    Чудесно!Чисти до дъно!
  • 7 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    да , но в Боливия /временно/ успяха! ...САЩ имам предвид!!! КУПИХА АРМЕЙСКАТА ВЪРХУШКА И ЧАСТ ОТ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ШЕФОВЕ !!! ДОРИ НАСАДЕНАТА "ПРЕЗИДЕНТКА " ОСВОБОДИ СЛУЖБИТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗБИВАНЕ НА ГРАЖДАНИ !!! КОНТРА БОЙ СЕ ПРАВИ ,КАТО ЗАПОЧНЕШ ДА ИЗБИВАШ СЕМЕЙСТВАТА ИМ /НА ВОЕННИТЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФОВЕ -КУПЕНИ !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 1 Отговор
    ЦРУ ПАК НЕ УСПЯ С ПЪКЛЕНИТЕ СИ ПЛАНОВЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА. НО В СЪСЕДНА БОЛИВИЯ УСПЯХА ДА СВАЛЯТ ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И СЕГА ПОКОЙ НЕ ИМ ДАВА МАДУРО. НО ТАМ СА РУСИЯ И КИТАЙ ВЕЧЕ,ЗА ТРЕТИ НЯМА МЯСТО.