Last news in Fakti

16 Декември, 2019 13:16 7 054 64

Русия се въоръжава с ракети "Сармат"

  • русия-
  • сармат-
  • ракети-
  • въоръжават-
  • стратегически сили

Русия подсилва бойната мощ на Стратегическите сили

Русия се въоръжава с ракети "Сармат" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стратегическите ракетни сили на Русия са започнали подготовката на първия полк за превъоръжаване с ракетния комплекс "Сармат". Това обяви командирът на руските стратегически ракетни сили генерал-полковник Сергей Каракаев.

Руските стратегически ракетни сили отбелязват 60 години от създаването си на 17 декември. "Тече подготовка за летателни изпитания на новия ракетен комплекс "Сармат", която се планира да поеме бойно дежурство в Ужурското ракетно съединение в Красноярския край", изтъкна Каракаев в интервю за вестника на руските въоръжени сили "Красная звезда".

"Още днес, за да се осигури превъоръжаването на първото съединение с този комплекс, започна работа по подготовката на водещия ракетен полк за превъоръжаване. Стратегическите ракетни сили са напълно подготвени новия ракетен комплекс да бъде поставен на бойно дежурство", добави той. През 2018 г. Каракаев заяви, че превъоръжаването със "Сармат" е планирано да започне в ракетните полкове на Ужурската ракетна дивизия през 2021 година, предаде News.bg.

Сармат (RS-28) ще замени най-тежката стратегическа ракета в света "Воевода" (според класификацията на НАТО - Сатана, RS-20V). Работата по разработването на проекта "Сармат" започна през 2011 г. Към днешна дата в космодрума "Плесецк" са завършени изпитанията на ракетата. Новата ракета щяла да може да атакува цели както през Северния полюс, така и през Южния, преодолявайки системите за противоракетна отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    46 24 Отговор
    Щом Русия се въоръжава с ракети "Сармат", значи тукащната каскетня, пак ще подмокри прашките.

    Коментиран от #5, #26, #62

  • 2 az#ЛибераленКрах

    61 18 Отговор
    Я, ама това не беше ли едно от "несъществуващите" руски оръжия, според нашите прости Господи жълтопаветни русофоби??? :)))

    Коментиран от #22

  • 3 бай Шиле

    26 8 Отговор
    Бях се притеснил,че Борката Хрониката го няма.Слава богу жив е.
  • 4 гост

    9 27 Отговор
    Е ...и квооооо, а рашките обуха ли прашките, а. Айде че го местим...

    Коментиран от #9, #13

  • 5 До Борката Попов

    47 13 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Само който има малко мозък в главата си знае че е започнала нова Студена война!

    И не е виновна толкова Русия, а твоите бандюги от Запада дето освен да крадат друго не могат иначе ще им се разпадне капитализма!

    Коментиран от #11, #63

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен язовец

    16 34 Отговор
    А има ли какво да яде Русия?

    Коментиран от #12

  • 8 Луда работа

    9 27 Отговор
    Тия да не видят нещо от Кимчо Веднага копират да не останат по назад
  • 9 Лидият

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Еми да друго не Ви остана , на теб и Borkata ! Като гледам събитията напоследък освен да “местите “ и да хапете джуки друго не остана ....
  • 10 Лудият

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Искаш обяснения ???
    Леле , на кой се “вживя “ бе “скъпа “?
  • 11 Borislav Popov

    7 26 Отговор

    До коментар #5 от "До Борката Попов":

    Офффф, те пък щото руските бандюги, ама хич не крадат и хич не се месят във вътрешните работи на чужди държави, същите чифути, като хамериканците.

    Коментиран от #32

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    1 21 Отговор
    Русия като се управлява от жена приличаща на мъж да не би да стана по-добра Обаме или имаш пред вид да не е блондика, а кафеникава??
  • 15 Какал Бой

    19 3 Отговор
    Сатана беше призната за неспасяема от 3та фаза. Тоя Сармат щом е по-кофти от Сатана, значи вместо памперсите, направо да палим цигарите и да си връзваме очите...

    Коментиран от #20

  • 16 Сталинчо

    10 26 Отговор
    Тези не спряха с техните ракети , за какви ракети ,за какви самолети,за какви авионосци говорят тези ушанки полвината Сибир изгоря сумати народ се издави на "най-добрите"подводници сега самолетоносача им гори то целият СССР само пепел те пак за ракети бълнуват мълни паляци

    Коментиран от #35

  • 17 Пияна рашка

    7 21 Отговор
    Ех едвам дочаках! Три дена нямаше нищо за руските оръжия, притесних се! А на Адмирал Кузнецов ще монтират ли, се вълнувам? Гледайкиги да забравим как Вовата с олигарсите ни крадът! После, като духнат при децата и парите в лошия ЗАПАД, ние ще си ги ближем ракетите с наслада до кръста в кал.
  • 18 Нека да ти обясня

    30 5 Отговор
    Ако нямаха ракети досега да си пазпарчетосали. И то тия същите демократи, любещи законите, правата на човека, международния ред, правото на самоопределение и други морални благини.
  • 19 ****

    31 5 Отговор
    Оставете Русия на мира,ами погледнете развита България,че в 21 век, има градове без вода,на воден режим,че те в Африка не се оплакват от безводие.

    Коментиран от #25, #64

  • 20 ****

    1 11 Отговор

    До коментар #15 от "Какал Бой":

    Сармат и Сатана са една и съща ракета,сатана е западното наиненование.

    Коментиран от #33, #60

  • 21 Бояришник

    7 22 Отговор
    Хибридна война в деиствие! Сармат, Бук, Кинжал, а в същност, мизерия и кал!
  • 22 ц дфц

    4 13 Отговор

    До коментар #2 от "az#ЛибераленКрах":

    Ми то пак не съществува бе ушанко.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Това е и възмездие и превенция

    33 2 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Обикновено , едни държави, назоваващи се "КОЛОНИЗАТОРИ" се опитват от столетия, да притискат и ограничават най-голямата , и богата страна . А веднъж на 50-100 години се обединяват всички заедно , и я нападат , както глутница вълци - мечка. И , ако ги нямаше едни 20 000 000 убити , по градове, села ,паланки , и фронтове , то логично сега нямаше да има и Сармати , Тополи , Посейдони Искандери , Булави , и много други "глави" . Оръжието на Русия , не е просто скъпо струваща търговска стока , обект на търговска реализация , а глобален смъртоносен продукт , имащ за цел да спре следващата война на нейна територия.

    Коментиран от #31

  • 25 ддцдцс

    6 22 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Ти имаш ли идея в Русия колко населени места са без вода и канализация бе охльов?Пияните диваци се давят в септичните ями на блоковете бе ало.

    Коментиран от #27, #30, #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ****

    18 5 Отговор

    До коментар #25 от "ддцдцс":

    Посочи ми два руски града които са на воден режим, щом си толкова запознат.
  • 28 Хахаха

    7 17 Отговор
    Русия е като Купидон.Гола и боса, но въоръжена

    Коментиран от #29, #37

  • 29 Знаеш ли колко тона злато има по фонтани

    18 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    А ти си хипопотам . Затънал си до ушите в тинята , но устата ти постоянно отворена да бълва простотии.
  • 30 ****

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "ддцдцс":

    Ето ти и новина от днес,Хасково без вода вече трета година,защото водата е негодна,тъй като съдържа Уран,е толкова ли е трудно да се сондира нов каптаж в отдалечен район и да се захрани с вода?

    Коментиран от #45

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ххх

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    А не каскет, категорично не си прав. Макар все пак да отчитам, че каза лоша дума срещу господарите си, което все пак е признак на обективност. Но, все пак това, което се прави от Щатите - да обгражда Русия с враждебни държави отвсякъде, да разполага военни бази, войски, системи за противоракетна отбрана, които са с потенциални възможности за изстрелване на нападателно оръжие, това къде го виждаш от Русия спрямо Съединените щати. Тези непрестанни опити да се саботират руски енергийни проекти, опити за икономическо задушаване на Русия, тези опити за тотален монопол над търговията с оръжие, и извиването на ръцете на съюзниците им са повишаване на военните разходи и насочването им за покупки само на американско оръжие по изключително надути цени - всичките тези безкрайно нагли изпълнения са от американска страна, не от руска.
  • 33 Ххх

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    Защо се опитваш да коментира неща, от които нямаш най - елементарно понятие. Пък като нямаш, чукни в Гугъл, ограмоти се малко, пък тогава може и да не пишеш такива невероятни глупости. Сатана, или по руски Воевода е най - тежката ракета в руския арсенал, останала от съветско време. След определено време предстои постепенно да бъде изваждана от употреба и заменяна със Сармат, която доскоро се разработваше и изпитваше.

    Коментиран от #36

  • 34 А бе плужек

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "ддцдцс":

    ти провери ли си информацията,която си написал или прокто ей тъй за плюенето пишеш простотиите си и лъжите си. Не си виждаш осрания задник,ми си тръгнал на старшия в канчето да гледаш. С коментара си показваш колко си неинформиран,а и смяташ,че другите са същите като теб и няма от къде да наберат информация така ли е или не.
  • 35 А бе мушмул зелен

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сталинчо":

    в краварника не изгоряха ли селища и горскси масиви бе шамандур такъв пробит,нали са велики пък пак изгоряха,самолети си губят от най новите невидимите,че толкоз невидими та не могат още да намерят,що хора се изпотрепаха там с масови убииствано за там мълчиш червей долен такъв,плюенето ти е първата и единствена задача за деня ивначе я си докарал до вечерта я не.

    Коментиран от #43

  • 36 ****

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    Пич вярно е,че грешката е моя,но просто информацията стана много за тези оръжия,и се допускат грешки,и не се срамувам да си призная,че съм сгрешил!Моля да бъда извинен за подвеждането.

    Коментиран от #38, #40

  • 37 Русия оръфляк

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    такъв е втора по могъщество държава в света, итова е според американското списание US News. Та гол ти е на тебе задника безмозъчен,който ти стои на раменете. Човек ви се чуди,като пишете нещо въобще дали мислите,а да забравих то на раменете имате задници и с тях по принцип не се мисли.
  • 38 Признаването на

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "****":

    грешка е присъщо на силни и достойни личности. Да сгрешеш не е наказание,но да лъжеш за грешките това вече си е за наказание. Поздравление и весели празници!
  • 39 Хрониките на Евразия

    3 6 Отговор
    Много грешат тези , които мислят , че Русия е стигнала дъното и вече прилича на Северна Корея ...
    Блатото дъно няма !

    Коментиран от #42

  • 40 Ххх

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "****":

    Информацията е много, и аз съвсем не претендирам всичко да знам, поведението ти е коректно, но все пак, коментирайки такива теми, трябва да имаш някакво ниво на обща култура, изключващо подобно подвеждане. Двете ракети са с аналогични предназначение, но на едната срока и изтича, макар и все още наличието и бойните и възможности да са кошмар за западняците и Щатите, най - вече.
  • 41 Хрониките на Евразия

    3 2 Отговор
    Отворете съветските вестници от 1988 година ..
    Същите новини за безаналогови вундервафли ..
    Само , че РФ не е СССР , само прилича на него ....но без краката , ръцете и главата ..

    Коментиран от #46

  • 42 Ххх

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хрониките на Евразия":

    А а а, Хронике, добрутро. Макар че на времето Титко Митко на бригадите в техникума ни будеше сутрин с думите "Тавайте момтета, тана добър ден. Та и ти така днеска, докато се събудиш, и изтърва хонорара от коментарите под статията за Сармат. Или както казваше ефрейтора ми в казармата "Таман да хванеш охлюва, и той се шмугнал в храстите" !

    Коментиран от #44

  • 43 Сталинчо

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "А бе мушмул зелен":

    Само по изказа ти разбирам,че си ми много ядосан но така е Братчето ми САЩ имат най-силното оръжие на света и то е$$$$$ с него могат да купят цялата Рассия(както купиха Аляска) да не говорим ,че кремулският лилипут и майка си ще продаде за зелените пари.ПОЗДРАВИ ОТ МЕН!!!!!!!!
  • 44 Хрониките на Евразия

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ххх":

    Аз моите хонорари отдавна съм си ги взел ..
    Вие му мислете 😉
    Ама едва ли мислите ..
    Щом вярвате на комплексар на токчета ,😉
    Путин през 2004 година ,:
    " През 2019 година Русия ще полети на Луната и Марс '
    И си спазва обещанието де ..
    Решил е територията на Русия да превърне в марсиански и лунен пейзаж 😉

    Коментиран от #47

  • 45 Хахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "****":

    Докато Просия се въоръжава с макети Сармат в Сибир тържествено бе открита ръчна водна помпа, в друго сибирско населено място беше открита водопроводна шахта.А в някакъв забутан сибирски град бе пратен свещеник, който да освети главната улица след писмо от кмета до губернатора, в което моли за осветление(смятай)!
  • 46 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хрониките на Евразия":

    Ти все пак защо не ни уточниш, откога четеш съветски вестници ? И по какъв повод ги четеш, просто са ти интересни, или четенето е било свързано със служебните ти задължения на времето ? Интересно ми е какъв си бил тогава, дали не си от новоизлюпените и пребоядисани демократи, които на времето хвалеха "Несокрушимая и легендарния", пък като усетиха накъде духа вятъра, и станаха първи русофоби и лизачи на американски подметки. Но да се върна малко към коментара ти - Русия била Съветския съюз, но без глава, крака ръце ... и може би без още нещо, все пак нормално беше да уточниш и пола на коментирания. Или не, аз забравих, по вашите джендърски разбирания пола е разтегливо и променливо понятие. А относно сравнението Русия / Съветски съюз, абсолютно всичко на Русия си и е на мястото, колкото и да им е мъка на такива като тебе. Това да не ти е статуята на Венера Милоска, че да чупите оттук, оттам, както ви изнася. Да, Русия не е с територията и населението на бившия Съветски съюз. Но не е и с неговия измислен икономически модел, сегашното руско ръководство много по - разумно преценява какви средства да отделя за въоръжаване, за участие в регионални конфликти, за подпомагане на дружески страни и партии, така че, тия с акъла ти, които очаквате рухването и разпадането на Русия, просто оставате с пръст в устата.
  • 47 Ххх

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "Хрониките на Евразия":

    Че то взимането на хонорари при теб еднократен акт ли е ? Ами след това не ядеш ли, на фотосинтеза ли караш ? Кой ти плаща сметките ? По цял ден с Каскета гледате руски телевизии, че да събирате материал и да подготвяте поредната помийна тирада по адрес на Русия, която да изсипете под следващата статия с подходящо съдържание. И всичко това от спортна злоба ли го правите ? За идеите, за правдата и от любов към "великата" задокеанска държава, без същата материално да стимулира идеологическите ви напъни ?

    Коментиран от #48

  • 48 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ххх":

    Ти да не се мислиш за баба Ванга , че предсказания правиш ,?
  • 49 СИК с бухалката си има държава

    0 0 Отговор
    Браво!
  • 50 плебей

    8 2 Отговор
    Някои упорити си го търсиха от най-великата държава на света, дето да не се червят я е посочили на втора място след себе си - САШ те наистина са в дъното на класацията, защото са най-фалиралата на всички времена страна, с външен дълг по официалната им стъкмистика възлизащ над 23 трилиона долара, но истинската цифра със сигурност е няколко пъти в повече!!Те са майстори на лъжата. Нали и нас ни излъгаха, че направили демокрация. Мерси и аман от такава ...ПАРТОКРАЦИЯ!
  • 51 леволаджия

    7 2 Отговор
    Доларът е най-кухата валута на света, нямаща нищо общо с претендираната си конвертируемост, тъй като да си по-по-най-фалирал никой не те иска, но те се натрапват и останалите умират от страх да скъсат с празните хартийки, тъй като вече много, ама прекалено много са се далаверизирали, пардон, доларизирали и ...НАБУТАЛИ. Сега е момента да пуснем Баба Яга, както тях, с реактивната метла и машината за пушилка от концертите на Слави и да се обявим за новите господари на света, къпещи се с пачки от ...ЛЕВОЛАРИ и да се насадим на другия ПОЛЮС...с ВАМПИРЕВ! Какво чакате, ако Баба Яга й е писнало, пуснете под наем поне един F-16 и машината за ...леволари, както правят ония. Ай ши ги и тарикатите, стига сме били ...будали! Както би рекъл онЯ -ЯХАЙТЕ КОНЕТЕ ...КАЗАХ!
  • 52 селски чукундур

    0 0 Отговор
    А ние?
  • 53 интригант от махалата

    0 0 Отговор
    Вай,вай,ама то туй, ба батко, кат САРисъта и МАТ. Вай,вай,вай, амъ онуй КИНГО, тъй де, ГРИНГО ...ЯЗЪК НА НЕГО, БА БАТКО!
  • 54 паткан и фифи

    0 1 Отговор
    Ама нали сме статистически, пардон, стратегически дружки и между редовете искаме от тези играчки поне 8бр. ...за авансово 2.5 МИЛИАРДА ЛЕВОЛАРА! Може да ни ги дадете и тях след 4г., ако ни има с вас, заедно с ония F-ки и поне тях да не ги забравите на чертожното дъска! Ваши Паткалан и Фифи дългото леволърче!
  • 55 млад меринджер

    1 0 Отговор
    Вай,вай,вай, сгоряхте, ба батко! Язък за МЪНКЕНКЪТА!
  • 56 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ревеш Паси ,ревеш>!!!!!!НищО,реви си и забърши изОдзадзе
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Explane

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Г-жо Костова,
    Вероятно познанията Ви по отношение на СССР и Русия граничат с 0. Същото важи и за знанията Ви по въпроса с развитието на ракетните технологии.
    Относно нежеланието за употреба на ядрено оръжие - то е предназначено за сдържане, а не за използване, защото който първи реши да го задейства ще унищожи всичко, т. е. няма да спечели каквото и да било от подобен безумен военен акт.
    Надявам се, че сега Ви е станало ясно, поне това!
  • 59 Авторът, авторът

    1 0 Отговор
    Г-жо Атанасова,
    Уважаема Мария.
    Написаната от Вас статия е със степен на фактологично несъответствие, превишаваща 70%. С две думи - манджа с грозде. Или FAKE NEWS.
    Русия има Ракетни войски със стратегическо предназначение, чиито главнокомандващ е генерал-полковник Каракаев. Ракетата се нарича РС-28 "Сармат" (Ракетная система--РС) , а в НАТО SS-X-31 SATAN-2 и т. н.
    И това е само малка част от неправилно пресъздадена та от Вас руска статия по въпроса.
    А сега, ако може да обясните, защо въобще пишете за неща, които са Ви ясни толкова, колкото на мен ми е ясно за лакиране то на нокти с перманентен лак?
    ПОЗДРАВИ!
  • 60 Ти май

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    Нещо не четеш само тролиш, воевода-сатана
    Куха лейка
  • 61 Ставай страна огромния

    0 0 Отговор
    Абе тъпанари вие защо не се опитвате да премахнете 400 те кирливи янки от българска земя .Че заради тези янки вие знаете ли че три големи града в БГ. . За
    по малко от два часа тотално ще бъдат сринати и изравнени с земята .София Пловдив и Варна. САРНАТ тъпанари с тъпанари.
  • 62 steve mcqueen

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    zashto si mislite che na niakoy nu puka za tezi taka narecheni raketi v russia horata veche gladuvat a polovinata sibir e kitayski rusnacite sa v potres ot edna eventualna kitayska invazia ako gelaete izgledayte filma na Nikita Mihalkov " katastrofa' i shte dobiete predstava za realnoto pologenie
  • 63 steve mcqueen

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "До Борката Попов":

    problemat na rusia ne e zapada nito america nito evropa shte napada rusia iztinskiat problem na rusnacite e techniat mogasht ikonomicheski i voenno kitay chetete malko poveche predi da pluete
  • 64 steve mcqueen

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    ami do kato ima rusofili i chervena mafia v bg skoro i vazduh niama da ima vsichko veche se krade kato za posledno i niama da ima spirka do kato kamak varhu kamak ne ostanat v bulgaria sled tova tazi mafia shte se iznese po razni ostrovi s milionite si a tuk shte ostane samo razruha
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания