16 Декември, 2019 13:45 4 533 26

Внезапно почина български дипломат в Москва

  • любомир николов-
  • москва-
  • русия

Любомир Николов беше първи секретар на посолството ни в руската столица

На 55-годишна възраст внезапно почина първият секретар на посолството ни в руската столица Любомир Николов, който беше и директор на Центъра на промишлеността на Република България (ЦПРБ) в Москва.

Това съобщава "Монитор". Николов издъхнал в нощта срещу понеделник в квартирата си, разположена на ул. „Красний маяк“ в Москва. Там се намира жилищният блок на центъра на промишлеността, в който са настанени служителите на администрацията на ЦПРБ, както и представители на български търговски дружества и техните семейства.

По предварителна информация причина за кончината на дипломата е инфаркт.

Очевидци разказаха, че първата линейка дошла към полунощ. До 3 часа през нощта пред блока паркирали още няколко коли на „Бърза помощ“.

Очаква се тленните останки на първия секретар в близките дни да бъдат транспортирани до България, където ще бъде погребан от близките си.

Николов е роден на 5 октомври 1964 г. в София. Завършва висшето си образование в Московския институт за народно стопанство „Г.В.Плеханов” с магистърска степен по „Управление и планиране на народното стопанство”. Това става ясно от официалния сайт на центъра на промишлеността.

В периода от 1987 г. до април 2017 г. е заемал редица изпълнителни и ръководни длъжности в български търговски компании в България и Русия. Бил е и директор кантора на Външнотърговско дружество „Булгарплодекспорт“ в бившия СССР през 1989 г. От 2004 г. до 2007 г. е главен специалист в отдел "Туризъм" в ЦПРБ, гр. Москва.

На поста директор на промишления център е назначен на 10.04.2017 г.

Центърът на промишлеността на Република България в Москва е структура на Министерството на икономиката, има дипломатически статут и е част от зоната на работа на посолството ни в Руската федерация. По устав, центърът „съдейства и подпомага министъра на икономиката, при осъществяване на държавната политика в областта на разширяването на икономическите, търговските и техническите отношения между София и Москва, в развитието на двустранните икономически връзки, разширяване на българския износ и туризъм и привличането на инвестиции“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вод ка

    28 6 Отговор
    Инфаркт от редовно фиркане.
  • 2 ТтТ

    23 21 Отговор
    Лека му пръст....Дали сега няма пак да започнати идиотизмите на соросоидите за Новичок
  • 3 СВД

    22 21 Отговор
    Убит е! Типичният почерк на НКВД!
  • 4 Голям Слон

    15 1 Отговор
    Центърът на промишлеността здраво западна в последните години. Мисля даже, че плановете бяха да се бута и на негово място да изникне поредната московска жилищна кула. Някога пред чешкото и българското търговски представителства имаше широка зелена ивица. Зад тях Битцевския парк. Въпросната ивица отдавна изчезна. Чешкото представителство също, ако не греша. А българският блок от как се помня си е все същия: железна ограда с мрежа, охрана и нищо пипнато за 30 години.

    Коментиран от #9

  • 5 За родината

    21 2 Отговор
    Ако е същият от снимката, не е очудващо да е получил инфаркт. Отговорни постове, бизнес срещи, партита, коктейли и др. задължителни с хапване и пийване. Бог да го прости.

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    6 3 Отговор
    Като се има предвид състоянието на българо-руската дружба...с него и без него...иначе водка и сельодка и до там
  • 7 пидиди

    16 1 Отговор
    от 23-годишен ръководни постове. комунистически деятел от сой
  • 8 Ферри

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "За родината":

    А някой научи ли името на мамашката, която го е доказала до това състояние? Може да е трае сеанса и с часове? С това пиене и жени много е издържал, горния.
  • 9 Петкан

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Ами то и самото българско посолство в Москва си е същото. Бетонна глупост, плюс и хотел има към посолството, колко беше 10-15 етажен. Пълна бюрокрация е там и корупция. Да не ти се налага да ходиш там за нещо. Ако не крещиш и псуваш изобщо няма да може да влезеш в посолството, все едно не си българин...

    Коментиран от #12, #14, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Спиридон

    6 10 Отговор
    Горкият, не стига че е трябвало да живее в тая кочина, а и накрая такъв злощастен край!
  • 12 Голям Слон

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Петкан":

    И на търговското представителство имаше хотел. Но не зная дали работи. Така са прецени на времето, така са го направили. Много бизнес имаше преди там, но както написах, почти всичко западна. Логично, при такива отношения с Русия. Корупцията няма да я коментираме. В Европа такава има колкото искаш. Иначе няколко пъти съм използвал услугите на Българското посолство в Москва и винаги са действали много бързо и професионално. За което им благодаря.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петкан":

    ХА...че то да е само там ...''Мисия Лондон'' е подходящо заглавие за което и да е наше посолство по света...
  • 15 Случва се

    3 6 Отговор
    Случайност, но предполагам Бокича си е направил правилния извод. Не е лесна работа да си братушкаджия с братушките.
  • 16 Петкан

    3 1 Отговор
    Путин е виновен!!!!!!!!!
  • 17 Путин

    1 1 Отговор
    му е помогнал , или е прекалил с алкохоловиаграта .
  • 18 Borislav Popov

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петкан":

    Аха и към хотел, на първия етаж има ресторант с българска кухня, не въднъж съм отмарял там, когато съм отсядал в хотела. Също така там имаше и барче с барман - българин, дори веднъж в това барче, най случайно попаднах в една компания с Бисер Киров. Някакъв негов познат от компанията, му каза на майтап, че той имал да черпи там за нещо и господин Киров, веднага поръча някакви напитки за цялата компания и седна с нас и той да отмори. Много весел и приятен човек беше, Бог да го прости !
  • 19 Смирноф

    1 0 Отговор
    Прекалил е. С всичко
  • 20 Силви

    5 3 Отговор
    Бог да го прости!
    Как не ви е срам да говорите по този начин за човека Любомир Николов. Изключителен човек и професионалист. Само злоба и комплекси има в мижитурки като вас, не успели по никакъв начин да се реализират в живота.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не да

    1 0 Отговор
    То и мишо бирата пак внезапно пак инфаркт. Много ми е съмнително нещо.
  • 23 Гледач

    2 1 Отговор
    Странно в москва УМИРАТ доста български дипломати???Един СКОЧИ от 8 етаж др

    Коментиран от #26

  • 24 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Изключително квалифициран кадър на ДС....30 години след смъртта на Плановата Икономика,той е квалифициран магистър УПРАВЛЕНИЕ НА НАРОДНОТО СТОПАНСТВО в Москва.....Изключителен финансов експерт....Сега разбрахте ли защо Икономиката ни е на това дередже....
  • 25 вече 35г капитализъм

    0 0 Отговор
    Най-вероятно е американска намеса.Те така действат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания