Last news in Fakti

16 Декември, 2019 14:38 4 411 76

Ердоган избухна: Ще признаем геноцида над индианците в САЩ

  • турция-
  • сащ-
  • геноцид-
  • арменци-
  • индианци-
  • реджеп ердоган

Това е позорна страница, заяви турският президент

Ердоган избухна: Ще признаем геноцида над индианците в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че парламентът в Анкара може да приеме резолюция за геноцида на индианците при колонизацията на Америка в отговор на признанието на арменския геноцид в Османската империя през 1915 година, предадe РИА Новости.

В четвъртък Сенатът на САЩ прие резолюция за необходимостта от официално признаване и запомняне на арменския геноцид.

Резолюцията е предназначена да изрази мнението на горната камара на парламента, че САЩ трябва да почетат арменския геноцид чрез официално признание и памет.

Освен това тя съдържа призив за предотвратяване на опитите за приобщаване на американските власти или за свързването им с отричането на арменския геноцид „или друг геноцид“, както и за насърчаване на осведомеността за арменския геноцид.

Турското външно министерство осъди тази резолюция.

„Открихме над един милион документи за събитията от 1915 година. Елате, изучете ги. Ние говорим с документи в ръка. Ние също трябва да излезем срещу вас с такива решения на нашия парламент. И ще го направим. Възможно ли е да мълчим за индианците, говорейки за Америка. Това е позорна страница за САЩ“, заяви Ердоган пред турска медия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    57 15 Отговор
    Турксе и США са най-големите терористи в момента!

    Коментиран от #44

  • 2 гост

    36 48 Отговор
    Хахахахахах...тоя идиот влезе в обяснителен режим..Да видиш колко му е акъла на геврекчията

    Коментиран от #10

  • 3 Последния софиянец

    55 13 Отговор
    А над българите от САЩ кога?

    Коментиран от #12, #21, #58

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    64 7 Отговор
    Ердоган ми прочете мислите, имам още идеи за краварите
  • 6 axouxo

    56 24 Отговор
    А на турците над българите в периода на османското робство,кога,бе аркадаш?

    Коментиран от #76

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ердо

    38 55 Отговор

    До коментар #4 от "Анти фес.":

    Ако имаше геноцид в Бълхария, българино сега щеше да пишеш на турски

    Коментиран от #11, #22, #69

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Кольо

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ти да видиш акъла на перчема колко е . От една седмица не е излизал от туитър. Туй речите на бай Тошо - ряпа да ядат.

    Коментиран от #15

  • 11 ахоихо

    33 15 Отговор

    До коментар #8 от "Ердо":

    В Армения на турски ли пишат?За един прЕател питам,ибрикчия!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Стойчо

    35 14 Отговор
    То да само арменците, с мед да ги омажеш, ами във всички съседни страни на туркия, и не само, е извършван геноцид. Например--Геноцида над Тракийските българи, или Понтийски гръцки геноцид...
  • 14 Ердо е мисирка

    30 8 Отговор
    Няма проблем, признайте го. Само не лъжете, че не е имало арменски, че и кюрдски геноцид.
  • 15 гост

    4 14 Отговор

    До коментар #10 от "бай Кольо":

    Абе, бАче , то тогава и ти не си излизал от тоя Твитер бе, за да знаеш такива подробностИ.А кой храни овчиците и рине на кравите у вас, а....
  • 16 Бай хой

    13 2 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел.
  • 17 Ван дер Любе

    17 7 Отговор
    Хайде сега: турците над българите (от 1,5 милиона на 200000 в началото на турското робство), англичани, холандци, португалци, белгийци, французи, германци, испанци над негрите в Африка, апонци над корейци и китайсци и други, списъкът е голям. Но това не отменя този от 1015 от турците над арменците
  • 18 Територия БГ.

    37 4 Отговор
    И пак ЕВАЛА НА ЕРДОГАН! А бойко прави свирки на евреите и САЩ и ги продава на българите!
  • 19 Високо-Планински джентълмен с 5 букви

    21 36 Отговор
    А нашия геноцит от Бг към Турците след Руското освобождение над 1200 джамии са разрушени и над 350 хиляди турци са изгонени от Бг.Нали сте големи демократи днешната демокрация на кой как му утърве

    Коментиран от #60

  • 20 смотан

    29 8 Отговор

    До коментар #12 от "мразя руските говеда":

    ти за турското "присъствие " ли плачеш ? Защото ако не бяха руснаците сега щеше да пишеш на турски - ако изобщо те имаше !!!!

    Коментиран от #29, #31, #33, #35

  • 21 Който го знае той знае

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    След Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Матар, Полша, Чехия, Унгария, Румъния и т.н....Демек и когато сме найййййй-зле, поне като румънските мамалигари да сме! И най-важното, далееееееееееееееееееееч от руско-турската пасмина! Схващаш ли?
  • 22 Румпелщилцен

    18 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ердо":

    Няма как да пишем на турски защото в Османската империя се е пишело на арабски. Преди езиковите реформи на Ататюрк ( две) над 40% от думите в турския език са били арабски.
  • 23 бай Кольо

    2 1 Отговор
    Ами такива като тебе бе учен !
  • 24 Разликата

    7 20 Отговор
    Е да ама в САЩ днес има над 5 милиона индианци повече от колкото населението на Армения а в Турция има 50 до 150хил арменци според различни оценки

    Коментиран от #36, #70

  • 25 салмонела в месото

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "мразя руските говеда":

    Лелее,спри амфетите бе човек.Абе спри ги бе!Няма ли психиатрия за тебе?
  • 26 Абе

    40 1 Отговор
    Не харесвам Ердоганя обаче все повече ме кефи как им се звери на тъпите нагли говеда и не им остава длъжен. Ей така трябва всички държави да ги отсвирят и краварника сам ще се срути.
  • 27 коя е най кръвожадната нация

    38 3 Отговор
    Краварите избиха 100 милиона индианци и неопределен брой негри. Англичаните избиха още толкова индийци , пакистанци и местното население на Австралия.

    Коментиран от #62

  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 9 Отговор
    Геноцидът \"ДЕВШИРМЕ\" - КРЪВЕН ДАНЪК е най-гадния вид геноцид, защото де факто имаме народ, но всъщност това е аморфна маса, тъй като е без ЕЛИТА, който е хирургически изрязан от тялото на народа. Резултатите се виждат много ясно от коментарите

    Коментиран от #30

  • 29 да си знаеш

    12 30 Отговор

    До коментар #20 от "смотан":

    Разкажи ни малко повече за историята,неука русофилска подлого.Първото което е по нашите земи са воювали предимно украйнци и казаци,а въпросните руски войници за които лаеш са загинали заради интересите на руската империя ,а не за освобождението на България ил еди кой си.По-ясно ли ти става платен и неграмотен руски лизач ? Ние сме използваните от руснаците ,заради техния интерес.От другата страна на фронта ,която е от Кавказ ,руснаците губят около 120 хилядна армия.И те ли са загинали ,за освобождението на България жалък смешко ? България не е освободена от Русия ,а България СЕ Е освободила в следствие от войната.И не само ,ние ! Ти какво си мислиш,че руснаците са ни освободили защото им е било мъчно ,че сме били 500г. под турско робство ли ? Защо са чакали 500г. ? А когато сме пратили зов за помощ от Шипка ,руснаците защо са ни казали да се оправяме сами ? Българските възстанници на Шипка спасяват руснаците от разгром ,защото ако турците бяха преминали линията ,щяха тотално да разгромят Русия.Истината е ,че руско-турската война е била въпрос на териториални интереси на Русия и се е водила на 3 фронта, и България е била част от единия фронт.Българите на Шипка спасяват Русия от разгром ,а не руснаците нас.Така ,че бъди благодарен и бъди горд българин ,а не горд слуга на руснаците,смешко !
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 10 Отговор

    До коментар #28 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "Кръвния данък" се е наричал Девширме, което на турски значи "събиране на цветен прашец" При девширмето е имало ПОДБОР през 5г., а по-късно и ЕЖЕГОДЕН ПОДБОР на най-будните и красиви български момченца И ТАКА ВЕКОВЕ НАРЕД. Фактите за този ежегоден "кастинг" много често се премълчават по родолюбиви причини. Част от момченцата пък директно са продавани като роби. Според мен това е ОБЕКТИВНАТА причина за незавидното състояние на държавата ни и за липсата на критична маса от будни и родолюбиви Българи които да поведат сънародниците ни. Отделно, че едва създаденият елит е бил ликвидиран от комунягите 1944-1946 г.

    Коментиран от #34

  • 31 да си знаеш

    5 18 Отговор

    До коментар #20 от "смотан":

    На русийката не дължим нищо и никога не сме дължали нищо на тази долна нация ! Всичко даже ни е ограбено и то с лихвите ! Още даже си плащаме за това,че сме имали контакт с тези долни същества.
  • 32 А ние знаем ли?

    5 5 Отговор
    Бай Ердо действа първосигнално. Най-напред би трябвало да назначи Седящия бик за посланик (макар и почетен) в US. След това да награди сина на Мартин Лутър Кинг с орден за доблест или да създаде фондация на името на стария и да изпрати като стипендианти поправили се бойци на ИДИЛ. 3. Да разреши на етнически българи да купуват поземлени имоти в РТ. 4.Да не се коси толкова, защото няма смисъл .
  • 33 да си знаеш

    7 17 Отговор

    До коментар #20 от "смотан":

    Ето и малко да ти го набия в неграмотната глава и да направиш разлика между това кое е робство и кое не.Между другото България е щяла така или иначе ,да се освободи от османското иго и сме щяли да бъдем наравно с развитите европейски страни,ако не бяха руснаците.
    Чети !
    ПРАВА В КРАЯ НА ОСМАНО-ТУРСКИ ПЕРИОД В КРАЯ НА СЪВЕТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЕРИОД
    ПРАВО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ДА НЕ
    ПРАВО НА ЧАСТНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ДА НЕ
    ПРАВО НА МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ ДА НЕ
    ПРАВО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ ДА НЕ
    ПРАВО НА СОБСТВЕНА ЦЪРКВА ДА НЕ
    ПРАВО НА ОБЩИНСКО САМОУПРАВЛЕНИЕ ДА НЕ
    ПРАВО ЗА СВОБОДНО ИЗДАВАНЕ НА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ ДА НЕ
    ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ АНГАРИЯ ДА НЕ
    ПРАВО НА КРИТИКА КЪМ ВЛАСТТА НЕ НЕ
    ПРАВО НА СОБСТВЕНА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА НЕ НЕ
    УСЕЩАНЕ ЗА ЛИЧНА СВОБОДА НЕ НЕ
    ПРАВО НА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ НЕ НЕ

    Коментиран от #42

  • 34 Да еаааа!

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А БЕ ПЪПЕШ! БОКО КРАТУНАТА НЕ ПРАВИ ЛИ СЪЩОТО В МОМЕНТА? КЪДЕ ОТИВА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ЦЪРВУЛ!

    Коментиран от #39

  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 11 Отговор

    До коментар #20 от "смотан":

    През 1928 г. руският флот стоварва хиляди пушки в заливчетата на Юг от Бургас...
    Въоръжени с руското оръжие българите от Тракия въстават и превземат Созопол, а по-късно и гр. Одрин, но „руският” ген. Дибич сключва с турците съюз и им връща градовете, като същевременно разоръжава и изоставя Българите...За да се спасят от турските зверства Българите бягат отвъд Дунава, чак в Бесарабия...
    Организаторът и предводител въстанието кап. Г. Мамарчев е арестуван от....внимание! изпратения за целта руски казашки полк??? А „руският” генерал Дибич, по рождение Ханс Карл Фридрих Антон фон Дибич, е искал да избие Българите с руските топове...защото не стояли мирни?
  • 36 до "разликата"

    19 0 Отговор

    До коментар #24 от "Разликата":

    Майко мила!Коренното население на тази теритирия (северна америка),е избито до крак!!!Колцината оцелели са натикани в резервати и живеят по-скоро като туристическа атракция!

    Коментиран от #40

  • 37 Георги Раковски

    4 9 Отговор
    ''Всякога Русия ни е лъгала''!
  • 38 До 36

    3 0 Отговор
    Както писах не знам колко са убили и колко са починали от болести но е факт че индианците там са близо колкото българите в България и официално 78% живеят извън резерватите
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "Да еаааа!":

    Трудно е от рибена чорба да се направи аквариум. С обратното комунистите за 45 г. се справиха успешно.
  • 40 АМЕРИКА Е ВЕЛИКА

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "до "разликата"":

    Като гледам с каква благодарност се ''отплащат''така наречените ''бежанци'' из Европа, като знам каква беше тя, а в какво се превръща, все си мисля, че някои индивиди не стават за нищо. Примерно като Меркел де.
  • 41 иван

    7 1 Отговор
    След 50 години, при подобен тип политика, колко ли българи ще останат без физически геноцит..................
  • 42 Хасан

    22 1 Отговор

    До коментар #33 от "да си знаеш":

    Абе човек ..руснака ти построи АЕЦ и изучи атомни физици а Германия те направи касиер в Билла

    Коментиран от #43

  • 43 Петкан

    1 7 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Той руснак и АЕЦ Чернобил построи, докато в Румъния тяхната французи я строиха и на всичкото отгоре още работи, че и никой не мисли да я закрива, даже и новите им американски господари.

    Коментиран от #45

  • 44 Н. М

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone":

    Забрави и русия
  • 45 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Петкан":

    Ама Бай ти Тошо немаше пари бе ...вика " кой си ти да решаваш ,ве?....ти немаш пари !"

    Коментиран от #52

  • 46 Рашка с чашка

    3 8 Отговор
    Ей ви го колко е умен Ердоган! Нали като приравнява изтреблението на индианците с избиването на арменците на практика той самият признава арменския геноцид!
  • 47 Румяна Костова

    5 3 Отговор
    Тааакааа.... според турците и руснаците, арменците са индианци за клане от турците, които имат за охрана руснаци и руски С400???

    Коментиран от #54

  • 48 Borislav Popov

    7 7 Отговор
    Те сега е момента и ние да подадем молба в ООН, да признаят турското робство за геноцид, сигурен съм, че хамериканците ще го признаят първи.
  • 49 ЧанЧун

    11 1 Отговор
    Този човек ме кефи. Един е Ким, втори е Ердоган. Браво, че имат смелостта да се изкажат срещу САЩ. Целият знае, че тези двама лидери говорят истини, но не смеят и наум да изрекат, това, което казват тези двама.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЧанЧун

    3 0 Отговор
    ЦЕЛИЯТ СВЯТ
  • 52 Петкан

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Не стана много ясно, все пак Хасан си, но колкото до парите, цената която плати бай Тошко с парите на българите за АЕЦ-а, че и за Нефтохима, който след това ПОДАРИХМЕ на руските цървули е БАЛЬШАЯ, мЬЬЬеко казано. Обаче им хареса и сега плачат за още милиарди, ама този път врътката е да ги приберат и то даже без нищо да строят-пишман договорчета, неустойки, това-онова, нали се сещаш.
  • 53 Будала чалма

    5 3 Отговор
    Ердоган не се шегува, ще направи филми за турските геноциди, точно както западняците направиха за своите!
  • 54 Стана сложно

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Румяна Костова":

    Точно така. Само да добавя, че американците пък им пречели.
  • 55 Следващото признание

    3 1 Отговор
    Геноцид на понтийците. Очаквайте скоро..
  • 56 Дебелия Макарон

    4 6 Отговор

    До коментар #50 от "Мехмед":

    Каква велика сила бе гладни кокошки, от кога изобщо туркия се смята за сила във списъка на най бедните фигурира https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%80%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD_%D0%B2%D1%8A%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:GDP_per_capita_PPP_2014-en.svg

    Коментиран от #64

  • 57 Пичкурбан

    2 1 Отговор
    Ага и за Негрите и за Негрите дето ги бият
  • 58 нали

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    когато ти набарам кафявата лайняна мутра. тогава.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Здрасти

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Високо-Планински джентълмен с 5 букви":

    Е да де 350 000 само сме ви изгонили вас турците. А вие Тракииските Българи ги избихте над 300 хиляди е там е разликата. Че даже и живков прибра от границата обратно тези който Турция не ви искаше. Неблагодарници!!!

    Коментиран от #71

  • 61 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    1 милион арменци -срещу 120 милиона индианци !!!!!!!! колко британци и франсета са загинали при геноцида над индианците ???? след него са се напъркали ---италианци- китайци -българи и германци !!!! но по време на геноцидът над индианците - сащ са били робовладелческа " държава " на кралицата "елизабета -днес "!!!!!!!!!!!!
  • 62 нали

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "коя е най кръвожадната нация":

    Сигурно ще да е... защото американците избили пакистанците и индийците та затова споменатите са съответност 400 милиона и 1 милиард и 300 милиона. Кафяв лъжец!!

    САЩ са 300 милиона, заедно с цялата кафяво-черна сган която са приели.
  • 63 Факти

    4 3 Отговор
    Ердоганчо има късмет че не е буш президент иначе досега мустака му щеше да висне на въженце, като мустака на Садам или убит като куче като Кадафито.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Турски сикиш

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Рашка с чашка":

    Мангалите ги ебът и връщат обратно
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Леле тоя ги нарита за пореден път

    2 1 Отговор
    Лелеее уби ги 😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 68 Ердоган е велик лидер

    2 2 Отговор
    Да си прибере беге територията та и ние да живнем че с тукашните марионетки загинааме
  • 69 то и робство не е имало

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ердо":

    какъв роб си със собственост????Да не говорим ,че сме имали депутати в меджилиса и поне 3 велики везири за тия 478 години!
  • 70 Пак не си разбрало

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Разликата":

    Около 200000 са арменците от Армения работещи в Турция. Отделно около 2 млн са арменците с турско гражданство.
  • 71 Прочети малко повечко

    7 5 Отговор

    До коментар #60 от "Здрасти":

    Само от 1878 до балканските войни са избити над 5 млн османски турци на балканите.
  • 72 KIKI

    1 3 Отговор
    a геноцида над българите за 500 години кога е го признаете?

    Коментиран от #74

  • 73 KIKI

    2 2 Отговор
    a геноцида над българите за 500 години кога ще го признаят?

    Коментиран от #75

  • 74 🇧🇬 Българи

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "KIKI":

    Геноцид???! Знаеш ли какво означава?
  • 75 100% българи

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "KIKI":

    Нямаше да има българи сега. 500 г?
  • 76 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "axouxo":

    Преди турците българите са 2 милиона а след освобождаването 6 милиона та геноцид казваш!
Новини по държави: