Last news in Fakti

16 Декември, 2019 19:21 973 4

Отложиха делото за екстрадиция на Пучдемон

  • карлес пучдемон-
  • екстрадация-
  • каталуния-
  • испания-
  • съд-
  • белгия

Следващото заседание е насрочено за 3 февруари

Отложиха делото за екстрадиция на Пучдемон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брюкселският съд за втори път отложи делото за екстрадиция в Испания на бившия лидер на Каталуния Карлес Пучдемон и двама негови сътрудници, обвинени в подбудителство към бунт от испанските власти. Следващото заседание е насрочено за 3 февруари, съобщава ТАСС.

"Съдебните изслушвания бяха отложени. Съдът изслуша нашите аргументи и реши да отложи разглеждането на делото до 3 февруари", заяви представител на защитата на Пучдемон пред репортери.

Като част от този процес белгийският съд трябва да реши дали да спази трите европейски заповеди за арест, издадени от Върховния съд на Испания срещу Карлес Пучдемон и бившите членове на каталунското правителство Антони Комина и Люис Пуч. В правителството на Пучдемон Комина отговаряше за здравни въпроси, а Пуч ръководеше отдела за култура в правителството на региона, предаде агенция "Фокус".

По време на съдебното заседание Пучдемон поиска да се отложи съдебното заседание, докато Съдът на ЕС определи дали той може да упражнява имунитета си като избран депутат в Европейския парламент (ЕП). Бившият лидер на Каталуния бе избран за ЕП през май тази година от своя регион, но той не получи депутатски мандат и не беше включен в официалния списък на европейските депутати, тъй като Каталуния остава част от Испания, съответно Мадрид формира списъка на европейските депутати от тази страна. За да влезе в него, Пучдемон ще трябва да се върне в Испания и да положи клетва за вярност на испанския народ. Дори и да е искал да направи това, той едва ли би могъл да се закълне, тъй като веднага след завръщането си в Испания би бил арестуван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    СМЪРТ ЗА МАДРИДСКИЯ РОЯЛЗЪМ !!! СМЪРТ ЗА ВСЕКИ РОЯЛИЗЪМ ...НА БАЗАТА- НА ЕВРЕЙСКАТА ХРИСТИАНСКА ДАЛАВЕРА --- ДА ИЗБИЕМ ЦИОНИСТИТЕ СЕМИТИ - ПРЪКНАЛИ И ХРИСТИАНСКАТА И МЮСЮЛМНСКАТА РЕЛИГИИ -ЗА ДА ВЗЕМАТ МОЗЪЦИТЕ ВИ ПОД РОБСТВО ....... НО НЕ И МОЯ !!!ОБИКНОВЕННИТЕ ЕВРЕИ НЯМАТ ОБЩО --ТЕ СА ГЕНИИТЕ- РАЗВИВАЩИ ЧОВЕЧЕСТВОТО НАПРЕД !!!

    Коментиран от #3

  • 2 Факти

    0 1 Отговор
    Евро либерастите да се намесят де или краварските либерасти как може да не възпрат Испания да се гаври с защитника на тези който искат свобода и независимост. Да ама за Испания може за Сърбия не може. Нали сте стожери на демокрацията къде ви е в случая.
  • 3 Хайде

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Абе тревоман седи кроти голем опъленец се извъди.
  • 4 Олеле...

    1 0 Отговор
    Какво си взел,моето момче? Бая силничко ще да е.
Новини по държави: