17 Декември, 2019 08:33 1 539 9

САЩ: Следим Северна Корея много внимателно!

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • корейски полуостров-
  • сащ

През последните седмици Пхенян направи серия от остри изявления и постави на Вашингтон ултиматум

САЩ: Следим Северна Корея много внимателно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ следят Северна Корея много внимателно, увери американският президент Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции.

"Бих бил много разочарован, ако те подготвят нещо", заяви президентът на САЩ пред медиите. "Следим Северна Корея много внимателно", добави той и увери, че в случай на нужда Вашингтон ще се справи със ситуацията.

През последните седмици Пхенян направи серия от остри изявления и постави на Вашингтон ултиматум, чийто срок изтича в края на годината, обещавайки на САЩ неприятен "коледен подарък", ако не бъде постигнат напредък в преговорите.

Вашингтон иска от Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал, а севернокорейските власти искат бърза отмяна на поне част от международните санкции, които смазват икономиката на страната.

Китай и Русия внесоха снощи в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция, целяща отмяна на някои санкции срещу Северна Корея. Проекторезолюцията приветства "продължаването на диалога между САЩ и КНДР", с цел подобряване на отношенията и изграждане на взаимно доверие.

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви снощи, че Пхенян вероятно ще извърши изпитания, "ако не се чувстват удовлетворени". Той не уточни за какви изпитания става дума.

"Наблюдавам Корейския полуостров може би вече четвърт век. Така че съм запознат с техните тактики, с техните заплахи и мисля, че трябва да се отнесем сериозно, да седнем и да проведем дискусии за политическо споразумение, което да денуклеаризира полуострова", подчерта Еспър.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ciganinakolshar

    6 0 Отговор
    Шпионаж на високо ниво то и мен ме следят от ДАНС в момента хаха! :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ким Чен Ун

    5 1 Отговор
    Когато си безсилен обявяваш публично ,че следиш всичко.Обикновено който следи не се хвали навсякъде освен ако е безсилен над положението и цели да внушава уж има контрол над ситуацията.Всъщност Ким доказа ,че дори и страна като Корея може да не се съобразява с американския диктат.Е има и страни като нашата колонизирани тотално.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сладури сте...!

    1 0 Отговор
    И двамата лидери...!!!
  • 7 ****

    2 0 Отговор
    И защо С.К.трябва да се разоръжава,до като краварите се въоръжават и стават агресиви,и това не е ли двуличие от останалият свят с тези санкции?Нека сащ да си налагат санкции и да си ги спазват,но останалите не са длъжни да спазват санкциите със С.К.която с нищо не ги заплашва.
  • 8 ГоСт

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ким Чен Ун":

    Много интересна теза..така, като гледам САЩ изобщо не са се засилили да милитаризират СК...достатъчно добре се вижда пренебрежението от страна на Тръмп.А по повод санкциите... защо реват и искат отмяна кимчаците а..съседи са им и Китай и Русия, те със сигурност не се съобразяват със санкциите на САЩ...защо реват за отмяна..много ми е интересно.Айде Куба-разбирам, ама СК. Изобщо-комедия, колкото Прасунгера да се праи на интересен, ама кой ли го бръсне..Да пълни Японско море със скраб и да си мисли че света трепери от него...егати идиота
  • 9 Рошко

    0 0 Отговор
    И като ги следите, виждате ли от де изстрелват ракетките и кой натиска копчето