Last news in Fakti

17 Декември, 2019 14:59 858 1

Изборите в Сърбия - на 19 или 26 април

  • сърбия-
  • избори-
  • александър вучич

На 29 декември СПП ще свика заседание, на коeто членовете ще се произнесат за датата на редовните парламентарни избори

Изборите в Сърбия - на 19 или 26 април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Парламентарните избори в Сърбия ще се състоят най-вероятно на 19 или 26 април, пише белградският вестник "Блиц", позовавайки се на източник от ръководството на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП).

На 29 декември СПП ще свика заседание на Главния комитет на партията, на който членовете ще се произнесат за датата на редовните парламентарни избори, които трябва да се състоят тази пролет. Ще бъдат анализирани досегашните резултати и плановете за бъдещата дейност.

Ще бъдат представени и около 20 нови лица, млади членове на партията, които досега са били на обучение и с постиженията си са заслужили да поемат по- голяма отговорност. "Всички те ще бъдат в листите или за републиканския парламент, или за местните общински съвети. Това ще бъде начин да се покаже, че партията цени работата им", казва източникът на "Блиц".

Лидерът на косовското движение "Самоопределение" Албин Курти заяви, че ще се срещне с представители на "Сръбска листа" и ще разговаря с тях за изпълнение на конституционното задължение, което предвижда сърбите да получат министерства, съобщават сръбските вестници.

"До деня на потвърждение на изборните резултати се надявахме, че в парламента може да влезе сърбин, който да не е от "Сръбската листа". Моят проблем със "Сръбската листа" не е защото е сръбска", каза Курти, който многократно е заявявал, че Сръбска листа е дългата ръка на Белград.

Все пак той добави, че конституционното задължение не бива да се бърка с политическа коалиция. "Нямаме задължение да управляваме в политическа коалиция със "Сръбската листа", каза Курти.

"Сръбската листа" спечели всичките десет места, резервирани за сръбската общност, на предсрочните парламентарни избори през октомври в Косово.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болки в гза

    1 0 Отговор
    На кой му пука за тези сръпски фурнаджийски лопати
Новини по държави: