Last news in Fakti

17 Декември, 2019 13:58 2 696 9

Да бориш расизма с... маймуни

  • расизъм-
  • италия-
  • маймуни-
  • скандал-
  • футбол

В Италия се борят срещу расизма по нестандартен начин

Да бориш расизма с... маймуни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Голям расистки скандал се разрази в Италия. За пореден път. Местните футболни власти решиха да използват образи на маймуни, за да изпратят сигнал в борбата срещу расизма.

Художникът, направил постерите за Серия А, заяви, че „всички сме маймуни”. Отправеният сигнал за борба срещу расизма обаче имаше обратен ефект и предизвика полемика на Апенините. През последните месеци на няколко пъти по италианските стадиони имаше расистки скандирания.

Симоне Фугацото заяви, че е имал съвсем различни намерения. Постерите на маймуни са изложени в централата на Серия А в Милано. Образите на маймуни, редом до надписа „Не на расизма”, обаче, създадоха повече неприятности на футболните власти, отколкото решения на наболелия проблем.

Съвсем наскоро спортният ежедневник „Кориере дело спорт” си навлече гнева на мнозина, след като излезе със заглавие „Черен петък” над снимки на тъмнокожи футболисти, играещи в калчото. Антирасистките организации скочиха на Серия А заради картините с маймуни и призоваха те да бъдат премахнати. Новата кампания не само няма да помогне, но ще има негативен ефект, посочиха те.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сас

    15 5 Отговор
    Всички сме маймуни, да, но някой са по-стар вид маймуна.
  • 2 Последния софиянец

    10 4 Отговор
    Бели маймуни срещу черни маймуни.
  • 3 Маймуна.

    21 2 Отговор
    Това е обида към мен и мойте братя. Аз, нямам нищо общо с чернилките. Аз сам си набавям храната, не чакам на помощи. Край, отиваме в Хага. Ай ши ви и*а мамата...
  • 4 ДДРОнег

    18 1 Отговор
    С такива тъпи методи, няма да преборят расизма !!!
    Нито с двойни стандарти, нито с неразбиране причината за "расизЪма" :):):)
    Като забраняват майтапи не тема разликите между хората, които всички ги виждат, РАСИЗЪМ ще има !!!!!!!!
    Черните са си черни, белите са си бели, жълтите, червените са си жълти и червени !!!
    А негрите си приличат на маймуни в лице , поне повечето, това си е факт и който го отрича, отрича истината, а срещу истината не може се бори дълго време, това си е доказано от времето !!!
    Няма как негър да не повлече асоциация с маймуна, ако искат да се напънат и да измислят как тази асоциация да не е обидна !!!
  • 5 готини

    6 0 Отговор
    са италианците и туйто
  • 6 SSlazio

    11 0 Отговор
    Англичаните ще се включат ли сега или само на малки дървави обичат да скачат ?
  • 7 Иво

    11 0 Отговор
    Какво лошо има в расизма?
  • 8 Аве Адолф Хайллллл

    2 0 Отговор
    Раси е имало и ще има , така както те са различни външно , така е различен и генетичния им материал , та така и няма как да са равни по между си , а маймуната ще си остане маймуна ,колкото и да я обучават в цирка с бананчето ...
  • 9 кучето

    2 0 Отговор
    Маймуните са си маймуни ,но някой са по близки до тях ,именно тези които не смятат че са !
Новини по държави: