Last news in Fakti

17 Декември, 2019 21:40 7 273 26

Полша гледа към изхода на ЕС

  • полша-
  • реформа-
  • ес

Съдебната реформа не съответства на законите на ЕС

Полша гледа към изхода на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съдебната реформа може да доведе до излизането на Полша от ЕС. Това се казва в изявление на Върховния съд в страната, цитиран от РИА Новости.

Европейски представители вече отхвърлиха плановете за реформа в страната. Според различни експерти така правителството в Полша се опитва да ограничи независимостта на съда.

Миналата седмица депутати от „Право и справедливост“ внесоха парламентарни изменения в закона за съдилищата, за ограничат съдии, превишаващи правомощията си. Това предизвика протести от страна на опозицията и юридически представители.

„Има противоречие между законодателството на ЕС и полското законодалтество. Това вероятно ще доведе до процедура за установяване на нарушения на задълженията, произтичащи от европейки договори. Така може да се появи необходимост от излизане от ЕС. Всички предложение промени представляват заплаха за съдебната независимост“, се казва в изявлението.

Смята се, че промените целят да заменят съдиите, чиито убеждения не съвпадат с тези на управляващата група.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтичите

    30 34 Отговор
    рискуват да се нахакат с излизането си от ЕС директно на големия руски .....военно-промишлен комплекс. Ако си мислят, че Хамериканците ще ги отърват, да си спомнят кюрдите в Сирия. Водката е хубаво нещо,, но не бива да се прекалява.

    Коментиран от #17

  • 2 Даниел

    41 6 Отговор
    Да очакваме ли и в наше село такива"удобни" промени?
  • 3 ГосТ

    17 19 Отговор
    Направо да ги изхвърлят.
  • 4 Путин

    36 12 Отговор
    Елате котенца при батко
  • 5 Има нещо гнило

    65 5 Отговор
    Каква ирония. Ние, най - корумпираната държава в ЕС, сме в ЕС, а Полша ще излиза, дето е много по - добре от нас. Има нещо гнило тука.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Рашка с чашка

    19 32 Отговор
    Мечти на съветския мужик! Иска пак да,, освобождава" Полша, обаче ЕС му пречи! Защото нали трябва да се продава тая газ, а ако не е ЕС да купува денги нет.
  • 7 onq s konq

    13 30 Отговор
    РИА "Новости" изразява Въжделенията на Руската Управляваща върхушка ЕС да бъде счупена на Малки парченца,които Русия да АКУРАТНО да напъха в Джобовете си.И забравя някакси,че Русия е просто една ГАЗОКОЛОНКА,ДЛЪЖНА да обслужва Цивилизования свят!
  • 8 ГосТ

    37 4 Отговор

    До коментар #5 от "Има нещо гнило":

    Принципно, и нас треа да ни изхвърлят. Пак ще им купуваме стоките второ качество, само че по скъпо 😂

    Коментиран от #9

  • 9 Последния софиянец

    38 5 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Китай и Турция да не би да са в ЕС. Щото само техни стоки масово се купуват в България.

    Коментиран от #11

  • 10 елементарно Уотсън

    21 3 Отговор

    До коментар #5 от "Има нещо гнило":

    явно предпочитат корумпирани но послушни пред некорумпирани но свободни
  • 11 ГосТ

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Последния софиянец":

    турски домати 😂 . което е срамота ! Друго турско какво ? За китайско, мерси ! Много е мазно и качва холестерола.
  • 12 гост

    8 15 Отговор
    Статията казва нещо съвсем различно от заглавието. Хайде путинистите да не се престарават толкова, това не е сериозна опорна точка...
  • 13 Plovdiv

    20 4 Отговор
    ЕС е крайно време да се излекува от параноята и да види истината - че единственият му враг е той самият на себе си!!!
  • 14 Еврокомунистите

    15 8 Отговор
    от ЕС не могат да понасят Полша,защото там се провежда макар и мека,но лустрация.Отстраняват се от съдебната система юристи,свързани с комунистическия режим.Също се намаляват пенсиите на ВСИЧКИ ,ЧЛЕНУВАЛИ в ПОРП-тяхната компартия и в съответния им казионен земеделски съюз-ето там ги стяга чепика бюрократите от ЕС.
  • 15 Blackthorn

    19 3 Отговор
    Браво! Поляците ми се вдигат в очите!
  • 16 Следват Унгария и Чехия

    18 2 Отговор
    Ние ще останем последни в ЕС.

    Коментиран от #19

  • 17 By ::) b

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шляхтичите":

    При тяйх най скъпата е 3 евро бутилката
  • 18 веселяк

    15 0 Отговор
    Където сме влезнали, всичко се е разтурило!
  • 19 Плевньо

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Следват Унгария и Чехия":

    Тогава вече ще вземем завода на Фолксваген! Има БОГ
  • 20 българина

    4 1 Отговор
    Англичаните излизат от ЕС,ама пак хубаво ще си живеят ,Полша също ще е много по добре от нас,това са първите стъпки към разпадането на ЕС,то сега сме зле в съюза всичко отрицателно най на нас пренадлеже, най куронпираната държава,най бедните,най ниските заплати и пенсий,то като се разпадне ЕС какво ще станем много ми е интересно,че няма да сме Германия,Холанда ,Филандия от сега мога да ви гарантирам.
  • 21 aaxa

    1 2 Отговор
    te poliacite sa amerikanski shtat ne gi mislete

    Коментиран от #22

  • 22 Благо

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "aaxa":

    Понеже в щатитите са втасали .......Само за миг печатницата да спре и ще трябва да кльопат пияните поляци .
  • 23 свобода

    2 2 Отговор
    Ако са пичове ще напуснат сами тая кочина.
  • 24 Гост

    1 0 Отговор
    Ами като излязат, ще си направят споразумение с Англия за безвизово влизане в страната, и облекчения при достъпът на трудовия пазар, а нас ще ни изгонят като мръсни кучета от острова, и тогава всички при Меркел.Ще дойде време и когато Германия няма да иска нащите паразити, кво правиме тогава, 150000 ниско образовани хора от малцинствата ще се завърнат в БГ, и тогава ще видим какво ще прави ГЕРБ, с така наречената социална политика която са изготвили по отношение на интеграцията на малцинствата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    ЕС не е нищо повече от КАПИТАЛИСТИЧЕСКА фирма ! Тепърва започва осъзнаването на нейните членки !!! Щом има двоен стандарт всичко е ясно !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания