Last news in Fakti

18 Декември, 2019 12:14 1 880 5

Престижна балетна школа насърчавала децата да пушат

  • виена-
  • деца-
  • балетна школа-
  • пушат-
  • виенската опера

Шокиращи разкрития във Виена

Престижна балетна школа насърчавала децата да пушат - 1
Снимка: Shutterstock

Децата в престижната балетна академия на Виенската опера са били насърчавани да пушат, за да контролират теглото си, разкри разследване, цитирано от Би Би Си.

Специална комисия разследва твърденията, че академията застрашава благополучието на децата, които били изложени на трудни тренировки и практики. Шефката на комисията Сузане Райндл-Краускопф заяви, че към учащите са се обръщали по малко име и размера на дрехите.

„Ясно е, че децата и подрастващите не са достатъчно защитени от дискриминация, небрежност и негативни медицински ефекти“, се казва в доклада на комисията.

Виенската опера обяви, че ще проучи доклада преди да даде пълен отговор. Академията, създадена през 1771 г., е едно от най-престижните европейски балетни училища, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3865

    2 0 Отговор
    а снабдявали ли са ги или са ги карали да си ги купуват :)))))))))))
  • 2 Пинокио

    0 2 Отговор
    Помните ли чичко Филипов, та той разправяше, че отказал цигарите, ама започнал да качва килограми. Питал докторите кое е по-страшно - килограмите или цигарите и отговорът го накарал да пропуши отново. От две злини човек трябва да избира по-малката.
  • 3 Румяна Костова

    6 2 Отговор
    В балетните школи се насърчава пушенето, чрез рап изпълнителите се пропагандират наркотиците, а във втори клас децата в Европа се учат как да слагат презервативи За сега само на учебни макети. Случайност или методично обработка към пълната деградация на младите поколения?
  • 4 Мръсен трол

    1 1 Отговор
    Руската хибридна война срещу Европа не знае граници.
  • 5 незнайко

    2 0 Отговор
    Не правете от мухата слон. Те и без да ги карат си пушат. Лошото е, че не пушат обикновенни цигари !!!
Новини по държави: