Last news in Fakti

19 Декември, 2019 14:38 1 143 3

Испанският съд отстрани каталунски лидер

  • каталуния-
  • испания-
  • съд-
  • ким тора

Той е отстранен за 18 месеца

Испанският съд отстрани каталунски лидер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испански съд отстрани днес каталунския регионален лидер Ким Тора от поста за 18 месеца, съобщиха испанските медии.

Висшият съд на Каталуния призна Тора за виновен по обвинение в неспазване на решение на Централната избирателна комисия на Испания преди парламентарни избори в страната. Той забрани на ръководителя на каталунското регионално правителство да заема държавни постове за период от 18 месеца и му наложи глоба от около 30 000 евро.

Решението може да бъде обжалвано пред испанския Върховен съд. Това означава, че е възможно да минат месеци до окончателното му влизане в сила, когато каталунският регионален лидер ще бъде отстранен от поста.

Процесът срещу Тора започна миналия месец. Той бе обвинен в поставяне на сепаратистка символика на административни сгради в навечерието на парламентарните избори през април тази година. Прокуратурата искаше на Тора да бъде забранено да заема държавни постове за 20 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти

    1 0 Отговор
    "Отстрани Каталунски лидер"А в България нали сме си по демократи, НПО-та, БХКомитет и етнически партии виреят като троскот. И ми казват как да живея в собствената ми държава, където дядоми и още милиони са се били, за да може да сме свободни. А не разни евро либерастии да ми дават тон в живота.
  • 2 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    БЕЗ ВОЙНА НЯМА ДА МИНЕ ...-И НЕ БЪРКАЙТЕ СЪДИИТЕ НА РОЯЛИСТКИ МАДРИД --С ИСПАНСКИТЕ СЪДИИ !!!!!!!!!!!! КАТАЛУНИЯ -ТРЯБВАТ ТИ СВОИ БАНКИ ;СВОЯ ПОЛИЦИЯ ; СВОЯ ГРАНИЧНА АРМИЯ; РУСКИ РАКЕТНИ УСТАНОВКИ И СНАЙПЕРИСТИ В МАДРИД -РОЯЛИЗЪМ /КРЕТЕНИЗЪМ В 21 ВЕК -НЕ Е АДЕКВАТНО НА АЙФОНИТЕ !!!!!!!!!!!
  • 3 хъммм

    0 1 Отговор
    и там е голяма демоНокрация,а?
Новини по държави: