Last news in Fakti

19 Декември, 2019 21:31 2 442 2

Тайванска компания близо до пробив в лечението на ХИВ

  • тайван-
  • хив-
  • спин-
  • лечение

TaiMed Biologics Inc очаква продажбите на техния Trogarzo – препарат за терапия на ХИВ, да достигнат високи нива през тази година, след като наскоро Европейската комисия одобри пускането на лекарството на пазара на стария континент.

Компанията планира да пусне в продажба медикаментът в Германия тази година, тъй като страната има благоприятни регулации по отношение на ценообразуването на лекарствата, което на свой ред позволява на компаниите да пуснат на пазара продукти преди крайното оформяне на цените на едро.

Theratechnologies Inc, базирана в Монреал компания, е сериозен маркетинг и дистрибуционен партньор за повече от 30 пазара, включително САЩ, Канада и ЕС, започна да създава връзки с болници и пациенти в Германия с цел гарантиране на продажбите на лекарството до края на тази година и началото на следващата, както и да работи по договаряне на цените с регулаторните органи в Европа.

Европейската цена е заложена на нива с 30 % по-ниски от 118 000 щатски долара за година, необходими за лечението в САЩ. Trogarzo е препарат за лечение от четвърта линия системна терапия и е разработен за хора, развили резистентност към множество други лекарства.

Броят на хората в Европа с ХИВ/СПИН, които са резистентни към медикаменти, т.е. такива, които се нуждаят от алтернативно лечение, е между 20 000 и 25 000.

TaiMed плати 5 милиона USD на базираната в САЩ Genetech, която е разработила и лицензирала антитялото TMB-335, което е ключова съставка на Trogarzo.

TaiMed отчете приходи от над 9 милиона щатски долара през първите шест месеца на тази година и очаква целогодишните приходи да надвишат 26 милиона щатски долара, благодарение на стабилните продажби на Trogarzo в САЩ, където компанията започна да предлага препарата от април тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    5 5 Отговор
    Лекарства за ХИВ че и за рак отдавна има, но никой не ги дава без пари.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.