21 Декември, 2019 17:50 1 468 2

За втори мандат

  • виорика дънчила-
  • клаус йоханис-
  • румъния

Президентът на Румъния Клаус Йоханис официално положи клетва в Букурещ

За втори мандат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Румъния Клаус Йоханис положи клетва за втори мандат на президентския пост пред двете камари на парламента на страната, съобщи Аджерпрес.

Йоханис спечели втори петгодишен мандат на президентския пост на втория тур на изборите, проведен на 24 ноември, с 66 на сто от гласовете.

Той изпревари на вота бившия премиер Виорика Дънчила, която получи 34 процента от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 8 Отговор
    Сатаниста Клаус Йоханис в кое масонско ложе членува?
  • 2 Горо

    2 1 Отговор
    В Румъния нещата вървят, защото парламентът разполага с две камари, докато у нас има само една камара и както се вижда по вече 11-годишното управление на Борисов човек лесно може да стане диктатор, дори и да не разполага с абсолютно мнозинство, управлявайки еднолично с коалиции от партии, жадни за пари и власт.
Новини по държави: