22 Декември, 2019 17:00 1 270 3

Тръмп обеща: САЩ и Китай ще подпишат търговско споразумение

  • сащ-
  • китай-
  • търговска война

Вашингтон ще намали някои мита, а в замяна ще има голямо повишение на китайските покупки на американски земеделски продукти

Тръмп обеща: САЩ и Китай ще подпишат търговско споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати и Китай ще подпишат много скоро търговско споразумение. Това заяви американският президент Доналд Тръмп на събитие във Флорида, цитиран от Ройтерс.

Споразумението, известно като "Фаза едно", беше обявено по-рано този месец. То е опит за прекратяване на търговската война между двете най-големи световни икономики, която разтърси пазарите и навреди на глобалния икономически растеж.

По силата на споразумението Вашингтон ще приеме да намали някои мита, в замяна на голямо повишение на китайските покупки на американски земеделски продукти.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин заяви наскоро, че сделката ще бъде подписана в началото на януари 2020 г., вече е преведена и е подложена на техническо "изглаждане".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    5 1 Отговор
    То пък Китай как се бяха изплашили, че тръмпета няма да подпише....
  • 2 ASD

    0 1 Отговор
    Все повече "НОВИНИ" от Тръмп за предстоящи победи на американската администрация. Проблемът е, че всички са ЩЕ, а реално, делегациите напускат преждевременно събитията. И договорка НЯМА!
    Икономическите противоречия се изострят! САЩ разполагат въоръжение все по близко до Русия и Китай, а те сразполагат ядрено оръжие във Венецуела и Куба. Въпреки, че никой не го забелязва в момента ситуацията е ДОСТА по-напрегната от "Карибската Криза"
  • 3 Госあ

    1 1 Отговор
    А какво става,когато ЕС и Русия подпишат такова?