Last news in Fakti

22 Декември, 2019 16:00 1 864 7

Лондон пуска нова монета по случай раздялата с ЕС

  • брекзит-
  • монета-
  • великобритания

Монетата от злато, сребро или медно-никелова сплав ще носи посланието "Мир, благоденствие и приятелство с всички народи"

Лондон пуска нова монета по случай раздялата с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство разпореди да бъде пусната нова монета от 50 пенса по случай излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, предвидено за 31 януари, предаде Франс прес.

Монетата от злато, сребро или медно-никелова сплав ще носи посланието "Мир, благоденствие и приятелство с всички народи".

През октомври британското финансово министерство бе принудено да спре тази монета заради промяна в датата на Брекзит, който се очакваше да стане на 31 октомври, но бе отложен за трети път за края на януари.

Заради отлагането един милион монети бяха претопени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добри Джуров

    4 0 Отговор
    ИЗЛИЗАНЕТО НА АНГЛИЯ ОТ ЕС БЕШЕ ПЛАНИРАНО ОТ МИ-6 И ЦРУ КАТО ПРЕДПАЗНА МЯРКА ОТ ЕФЕКТИТЕ НА ПРОЛЕТИТЕ - ПЛАНИРАНА ОГРОМНА БЕЖАНСКА ВЪЛНА КОЯТО ДА ЗАЛЕЕ ЦЕЛИЯТ ЕС
  • 3 Добри Джуров

    4 0 Отговор
    ЩОМ ЩЕ НАПУСКАТ ЕС ЗНАЧИ СЕ ГОТВИ ОЩЕ НЕЩО ЛОШО ЗА ЕВРОПА
  • 4 пенчо

    1 1 Отговор
    Англетата се канят да излизат от средата на 2016г.
  • 5 EU merkel/Macron

    1 1 Отговор
    So who is NEXT ? Това е по-важният въпрос ! Браво на Джонсън и честито на УК ! Това е да си велика държава и достойна нация !
  • 6 Абоната

    3 0 Отговор
    Номер 5 за каква велика нация говориш,че не ми е ясно.За престъпна нация да,донесла на половината свят кръв и сълзи с колонизирането,но велика нация никога.

    Коментиран от #7

  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абоната":

    Да точно така. Много правилно изказване . Колониалистите не се отказват и затова излизат от ЕС !!! Може би и бежанската вълна ги отрезви, какво ги очаква ако са в ЕС !!! ЗАЩО И БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТАКА СИЛНА ??? Защото слушаме ЕС !!! Много скоро ще разберем жестоката истина за ЕС !!!
Новини по държави: