Last news in Fakti

22 Декември, 2019 13:25 1 393 5

Гърция въвежда данъчни облекчения за младите семейства

  • гърция-
  • данъци

Обсъжда се и законопроект с данъчни облекчения за фирми, които наемат на работа родители с малки деца

Гърция въвежда данъчни облекчения за младите семейства - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция се бори срещу демографската криза с помощи и данъчни облекчения за младите семейства. Поради липсата на деца в момента се затварят детски градини и училища.

"Демографският проблем е много по-тревожен от икономическата криза", заявиха депутати в парламента при гласуване на мерките в помощ на млади семейства. Рязко спадане на раждаемостта и миграция на младите хора, поради високата безработица отчитат проучванията в Гърция. Това са само част от причините, довели до демографската криза, която заплашва да намали населението на страната с 30%.

От януари следващата година влизат в сила първите мерки на правителството в помощ на младите семейства с деца. Две хиляди евро помощ за всяко новородено дете, увеличава се необлагаемия доход на родители с малки деца, намалява се ДДС за детските стоки и храни от 24% на 13%.

Правителството обсъжда законопроект с данъчни облекчения за фирми, които наемат на работа родители с малки деца.

В последваната година по информация на министерството на образованието се затварят детски градини и начални училища, поради намаляване на населението.

Специалисти препоръчват да се изгради стратегия за нови работни места за младите семейства с по-високи заплати.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко Не?

    16 1 Отговор
    Да ама Гръка стачкува за да ги има тези облаги. А ганйо и ганйовица си налягат парцалките и цър цър цър цър.

    Коментиран от #3

  • 2 От смях се нас*ах

    8 2 Отговор
    Да ама България е най-стабила иииии много по-богата от Сърбия.
  • 3 Се едно

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ко Не?":

    Той ся слави трифонов знайш ли кат дойде как хубаво ше оправи народа. Особено ще се бори с чуждите интереси и монополи, за милярди левове. Дефакто да се бори с европейската система и закони тоест монополите и българчета на славчо се надат за това, поредния смях в залата. Разликата е че Гърците не ги интересува толкова кой щял да ги управлява, а при тях е така най малкото ощетение за тях от политиците им следват от масови протести и си отвоюват правата. А в България нулево гражданско общество.
  • 4 И гърците зеха

    1 0 Отговор
    да се учат от горанОФФ
  • 5 Nismo

    2 0 Отговор
    А тук за младите семейства ще се "грижат" НПОтата.
Новини по държави: