22 Декември, 2019 16:38 2 747 3

Ким затяга бойните редици

  • ким чен-ун-
  • северна корея

Севернокорейският лидер обсъди с висши военни укрепването на армията

Ким затяга бойните редици - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е имал среща с висши военни, с които е обсъдил стъпките за укрепване на въоръжените сили на страната, съобщи държавната агенция КЦТА на фона на заплахите за конфронтация със САЩ.

Ким е председателствал разширено заседание на Централната военна комисия, посветена на сложната вътрешна и външна ситуация, уточни КЦТА, цитирана от ДПА.

Севернокорейският лидер е обсъждал важни въпроси за решителното подобряване на цялостната национална отбрана и основни въпроси за устойчивото и ускорено развитие на военната самоотбрана.

КЦТА не посочи кога се е състояла срещата, но съобщението идва на фона на засиленото напрежение между Пхенян и Вашингтон заради ядрената програма на Северна Корея и многократните изпитания на ракети.

Ръководството на Северна Корея даде да се разбере, че няма интерес от нови преговори за разоръжаване със САЩ докато Вашингтон отказва да вдигне санкциите.

По-рано този месец заместник-министърът на външните работи на КНДР И Хьон-сонг заяви, че краят на годината е и краен срок САЩ да предложат отстъпки.

"Изцяло зависи от САЩ какъв коледен подарък ще избере", каза И Хьон-сонг.

Преговорите между САЩ и Северна Корея забуксуваха след провалилата се среща среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун през февруари във Виетнам. Двете страни не успяха да се споразумеят за следващите стъпки за сваляне на напрежението и оттогава Северна Корея е изстреляла редица ракети с малък обсег в морето, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГоСт

    11 16 Отговор
    Хахахаха..засилено напрежение м/ду САЩ и СК...като че ли Тръмпи ги брои тия мамули за живи. Казано честно , срещу тия са необходими само десет пържоли..каквито са гладни, сами ще се изтрепят......А като гледам Прасунгера..добре си хапва, и си му личи, върху това шкембе дето е отпрал се проектират поне трима от смелите му воини.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 🔻 🔺

    4 5 Отговор
    Най-големия затвор в света.
Новини по държави: