Last news in Fakti

23 Декември, 2019 09:21 7 476 93

Ердоган оспори суверенитета на гръцки острови

  • егейско море-
  • турция-
  • гърция-
  • суверенитет-
  • острови

Анкара ще продължи да защитава интересите си

Ердоган оспори суверенитета на гръцки острови - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган открито постави под въпрос суверенитета на някои безименни гръцки острови в Егейско море, като повтори турската теория за „сивите зони“, изразена за първи път през 90-те години, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

„Тези, които правят планове за спорните острови в Егейско море, трябва да знаят, че брегът не е чист (за тях)“, каза Ердоган в неделя при пускането на новата подводница „Пири Рейс“. Повтаряйки дългогодишните турски аргументи относно спора за морските граници на Турция с Гърция, Ердоган каза, че „никой не трябва да се опитва да ни блокира, да ни залови в собствените ни крайбрежия или да стъпче на нашите икономически права.“ Но той добави, че „Турция няма намерение да започва конфликти с никого без причина или да лишава някого от правата му".

Говорейки за страните, които се противопоставят на меморандума за морските граници на Турция с Либия, главно Египет, Гърция и Израел, Ердоган каза, че „тези, които стоят срещу нас, не познават международното право и законите и нямат милост“. "С шестте подводници, които ще бъдат готови до 2027 г., ще продължим да защитаваме интересите на нашата страна... особено в Средиземноморието", каза Ердоган, цитиран от агенция "Фокус".

Говорейки за военната подкрепа за международно признатото „Правителство на националното съгласие“ (ПНС) със седалище в Триполи, Либия, което участва в гражданската война, Ердоган казва, че Турция ще увеличи тази подкрепа, ако е необходимо, и ще оцени възможностите си във въздуха, сушата и морето.

Турският президент увери публиката си, че няма начин Турция да се откаже от двете споразумения - за морските граници и военната помощ -, които е подписала с Либия. По-рано в неделя министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар заяви, че "Турция ще подкрепи международно признатото правителство на Либия, докато в Либия не бъдат постигнати мир, стабилност и сигурност."


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    30 77 Отговор
    Прав е човека ..гърците са прекалено нахални ..редно е да се приберат на континенталната част

    Коментиран от #6, #7, #84

  • 2 Омг

    40 23 Отговор
    Ей кретен, спрете да пишете за този, по добре пишете за Литва отколкото за некакъв опикан щрокъв старец!

    Коментиран от #87

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алексис Доксас

    53 32 Отговор
    А той кога ще върне Константинопол на законния сопственик?

    Коментиран от #33, #46, #47

  • 6 8928

    49 26 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    А, защо вие не се приберете на вашата континентална част и претендирате за нещо, което не е ваше? Ви не сте нахални, вие сте нагли и съм сигурен, че ще си получите това, за което сте тръгнали. Тръгвате с голямата кошница, но дали изобщо ще се върнете е въпроса, защото тук вече не става въпрос само за интересите и териториалната цялост на Гърция. Засягате и чужди интереси като тези на Израел, а зад тях всеки знае кой стои. А зад вас кой стои? НИКОЙ. Надявате се на Русия, ама ще останете мнооого изненадани като ви оставят сами да си се оправяте и ви гледат цирка отстрани. Бай Дончо ще ви прегази, както прегази едномилионната иракска армия, която при това беше доста добре и въоръжена и тренирана, което не може да се каже за вас. Има една българска поговорка "Лакомо дупе кръв сере". Ламтите за чужди територии, но накрая ще стане така, че вие няма да имате.

    Коментиран от #10, #85, #89, #92

  • 7 Бачо Киро

    21 14 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ми защитавайте се с подводниците, които ще са готови 2027, нали Ердоган тъй вика. До тогава има 7+ години, но предполагам може да биете врага с плановете, навити на руло.

    Коментиран от #16

  • 8 Чума

    5 8 Отговор
    А Европа е в клещите на САЩ и Русия, и за сеир на Турция! Ето, противно на коментарите Ви, че Доналд подписал санкции срещу Северен и Турски поток, това не е в ущърб, а в услуга на Путин. Просто така бай Тръмп спасява Путин от излишни разходи, след като газа ще си минава през Украйна! Ако Европа иска, да хвърля пари за поток!
  • 9 21-ви век

    28 14 Отговор
    Днес в световен мащаб няма друг народ и лидер, който да казва и прави такива неща в ущърб на всички свои съседи. Дори негрите в африканските джунгли не го правят.

    Коментиран от #11

  • 10 Хасан

    24 33 Отговор

    До коментар #6 от "8928":

    Погледни на картата къде е гръцкия бряг и къде са гръцките острови ...говориш без да имаш няксква информация по въпроса ..турците са жилав народ ..не случайно са имали 500г история ...45 г бяха обградени от вражеска социалистическа България,Грузия,СССР,Армения,Азербайджан,Сирия ....от вражески Иран ..и от Гърция и устояха

    Коментиран от #12, #20

  • 11 Хасан

    21 34 Отговор

    До коментар #9 от "21-ви век":

    Турците са 85 милиона ..имат деца да хранят ..с Израел,Гърция ли ще се съобразяват

    Коментиран от #18, #21

  • 12 Чума

    25 25 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Това отдавна ми е направило впечатление! 6000 острова далеч от Атина и досами турския бряг. Неестествени работи!

    Коментиран от #17, #25

  • 13 Хаджи хаджи Българин

    15 13 Отговор
    Казвам ти дъще, сещай се снахо! Вековният противник на Турция, а именно Русия, бяха подведени! Бавно и славно започва " Османизацията на Балканите" Най- силният противник- Гърция, в този регион, се пречупва! Четете за планът " Баязид 1 и 2" и ще откриете отговора!

    Коментиран от #19

  • 14 Хаджи хаджи Българин

    14 12 Отговор
    Не подценявайте Ердоган!
  • 15 Рашка с чашка

    26 9 Отговор
    Загубата на изборите в Анкара и Истанбул принуждава Ердоган да търси външни врагове и конфликти. От какъв зор ще праща войска в Либия, като знае че там ще се сблъска с руснаците? Малко ли са му лошите отношения с Гърция, Израел, Египет, Кипър, Франция, Италия и САЩ? А това с гръцките острови си е акт на агресия към съседна държава. Дори Хитлер навремето е бил по-внимателен, поне в началото.
  • 16 Голяма работа

    15 12 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Гърците имат такива същи подводници от 10 години. Турците ги видяли, завидели им и решили да купят същите от германците. Гърците добре знаят своите предимства и недостатъци, така че..

    Коментиран от #32

  • 17 Рашка с чашка

    26 9 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Няма никакво значение до коя страна са по-близо дадени острови, важно е за чия територия са признати от международното право. Те и Фолклендските острови са до Аржентина, но са британски и аржентинците го научиха по трудния начин.
  • 18 21-ви век

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Както казахме, нито негрите в дълбока Африка казват днес така, нито индианците и китайците, които според вашата логика трябва да имат половината от планетата.
  • 19 Рашка с чашка

    23 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хаджи хаджи Българин":

    За плана Баязид не знам, но знам какво се случва с истинския Баязид Светкавицата. Прекалено си е повярвал ( като Ердоган) и се е наложило Тимур да го приземи след като го е разгромил в битката при Ангора. Возил го е в открита клетка та всички да видят до какво води наглостта.

    Коментиран от #43

  • 20 Константинопол

    20 13 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Но турски брегове не съществуват. Гърците са живели в тях. И в Егейско море и Черно море. След геноцида живеят крадци на животни. През 1923 г. Турция претендира за големи територии в земята. Не в морето .. Ако иска в морето днес, дава земя, получава море. Алиш-вериш както често казваш .. нали?!

    Коментиран от #22

  • 21 Рашка с чашка

    20 9 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    И Египет са 80 милиона но след Шест дневната война се научиха да се съобразяват с Израел.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Хасан

    22 8 Отговор

    До коментар #20 от "Константинопол":

    По твойта логика тогава Филипополис или Пловдив е създаден от Филип Македонски ..Македония е наследница и дай да обединим Северна Македония с Източна до Пловдив !

    Коментиран от #27

  • 23 Хасан

    11 14 Отговор

    До коментар #21 от "Рашка с чашка":

    Египет народ ли е ?това са бедуини ...техните прадеди ги караха да мъкнат каменни блокове за да строят пирамиди

    Коментиран от #35

  • 24 3-12-1912

    9 9 Отговор

    До коментар #21 от "Рашка с чашка":

    Египет е 105, а до 2050 г. ще бъде 200. Той е истинският конкурент на Турция в Средиземноморието. Население, енергия, икономика, военна мощ.
  • 25 Хасан

    14 9 Отговор

    До коментар #12 от "Чума":

    Именно ..и гърците претендират за териториални води около тях ...това автоматически прави Средиземно море гръцко и турците даже риба не могат да ловят ...все едно лодка на 15 км от Бургас да бъде в руски териториални води

    Коментиран от #36, #41

  • 26 1234

    14 12 Отговор
    Турци и подвдоници- сигурно са с ръчно задвижване. ПХО ХА ХА ХА ХА.Това е някаква коледна шега...Сигурно с шутове ги вкарват вътре, както са правили като са се учили за десантчици в Германия, с шутове са ги натирвали от самолета.
  • 27 Румпелщилцен

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Ами дай да обединим, и в Балканските войни и в Първата световна сме се били за обединението на българите, но не стана! Сега ти щом можеш да ги обединиш, действай.

    Коментиран от #31

  • 28 Мензис

    11 7 Отговор
    Както виждам, днес отново Ердоган е нещастен, днес отново Ердоган има нерви, днес отново Ердоган не се чувства комфортно.. Той е в това състояние постоянно. Кой знае защо ..
  • 29 Кюрд

    17 13 Отговор
    Смърт за турция
  • 30 Башкан Ердоан

    7 9 Отговор
    Боли ме фара изкупил съм земя за няколко милиарда в България скоро пускам и субсидии на тези които са с двойно гражданство да прекарват повече време по родните си места
  • 31 Хасан

    12 22 Отговор

    До коментар #27 от "Румпелщилцен":

    Прабългарите са си тюркски племена ..българите в Кавказ са първите тюркски племена приели Исляма ..българина не е славянин и няма нищо общо с сърби,бошняци,чехи ,руснаци ...Омуртаг,Аспарух са чести фамилии в Турция ..особенно при военните
  • 32 Будала чалма

    14 9 Отговор

    До коментар #16 от "Голяма работа":

    Турските подводници ще имат усъвършенствана функция, която никоя друга подводница няма в света. Те ще могат да се издигат автоматично на повърхността на всеки 5 минути, за да могат гребците да дишат!
  • 33 българин

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Алексис Доксас":

    Той иска да върне Константинопол, но никой не отива да я вземе. 😂 😂 😂 Вие какво искате, да ви я поднесе на тепсия ли? См
  • 34 Хасан

    12 13 Отговор
    Турция беше лоялен член на НАТО и сама задържаше социалистическия блок и сега когато има ново преразпределение на райони за влияние ,енергийни потоци си иска своя дял..

    Коментиран от #37, #42

  • 35 А турците народ ли са?

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Развалят стените на Константинопол за да строят ракети! Базиликата ни също за да строят в Шумен ракета! Е стига да си толкова избирателен!
  • 36 Рашка с чашка

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Пак ти казвам, територията на която и да е страна не се определя по това колко близо е до останалата територия на страната. По твоята логика Калининград е немски, а Сахалин японски, но не е така. Има само два начина да се променят територии, чрез война и чрез доброволно предаване. Вторият начин не е много популярен в историята.
  • 37 Рашка с чашка

    12 6 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Турция е приета на бързо в НАТО без да е покрила никакви критерии тогава. Причината е че Сталин е мислил да я изгърби за това че е пускала германски бойни кораби през Босфора. От самото начало там е имало американски бази и до сега. Като Ердоган изгони американците, те ще изгонят Турция от НАТО.

    Коментиран от #77

  • 38 Колокотронис

    9 3 Отговор
    Иххаа..пак ще режем турски куфалници...Ще им припомним Триполица
  • 39 Беломорска акула

    10 2 Отговор
    На всеки смел турчин: Искaш ли да отидеш от "турския" бряг до гръцките острови? Носиш бански, влизаш във водата, плуваш и късмет!
  • 40 само питам бе

    13 6 Отговор
    Турска подводница??? Ай стига бе..а как дишат гребците ?
  • 41 Ей г-н агент

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Добър опит за да убедите хората които не знаят как стоят нещата, но истината е че Турция иска Беломорска Тракия, половината от Егейско море (море и острови), половин Крит и целия Кипър. От всичко това разбира се, ще получи гръцките @@.

    Коментиран от #48, #51

  • 42 Кюрд

    16 7 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Да живее КЮРДИСТАН
    Скоро ще си ВЗЕМЕМЕ НАШТО.
  • 43 Щерю

    11 6 Отговор

    До коментар #19 от "Рашка с чашка":

    А любимата му жена е слугувала на монолите гола и са я мандръцали кой кога се сети пред Баязид който от толкова стрес пукнал в клетката като куче , каквото всъщност е и Ердоган но , се надявам да му разкажат играта и на него ако изпрати войска в Либия или военна помощ.
  • 44 код K

    17 4 Отговор
    Турция е изправена пред сериозни вътрешни проблеми с фашистки полудиктаторски режим, с финансови проблеми, като големи части от населението, особено кюрдите, но не само, са отчуждени и враждебно настроени към турската държава. Тя също се сблъсква с трудни отношения в чужбина, особено в съседство с арабско-мюсюлманския свят. Тя няма нужда от повече проблеми с гърците, Европа и Америка. За съжаление на турците, Ердоган я води в задънена улица и към тези фронтове. Всичко това няма да свърши добре. Голяма катастрофа идва.
  • 45 Айшето

    3 12 Отговор
    Ми ние преди сме вярвали на Бог Тангра.ИТурците са вярвали на Бог Тангра.След голямото Преселение Турците стават Мюсулмани а Българите християни.Иначе сме от братски племена дори и Доган го каза.Сега България е плячкосала от Дунав надоло а Турция Анадола.Ако ще се връща нещо то Българите и Турците да се връщат по родните си места и да преотстъпят България и Турция на Гърците
  • 46 Николай

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алексис Доксас":

    А кой етой -Траките а кои са наследнизи на Траките -България.Е сага требе да ти стане ясно че никога България няма да си върне това което е енина защото Запада не дава а и сега като сме и против Русия няма кой да ни подкрепи.
  • 47 Николай

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алексис Доксас":

    А кой е той -Траките а кои са наследници на Траките -България.Е сага требе да ти стане ясно че никога България няма да си върне това което е нейно защото Запада не дава а и сега като сме и против Русия няма кой да ни подкрепи.
  • 48 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ей г-н агент":

    Ами нищо ново ..Гърците искат Измир ,Константинопол ,Трабзон ..турците Солун ,Крит и Кипър ...

    Коментиран от #49

  • 49 само че

    12 5 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    не сме чували за гръцки политици да искат територии от турция, само турски да искат от гърция.

    Коментиран от #53, #54

  • 50 Айшето

    2 7 Отговор
    Българите са клъвнали земите на Византийците сега са добре.Ама пустата му завист сега казват че Турците са окрали по-вече земя от Българите.Олей оле.За мене няма значение и който да дойде на власт ще си вземам парите от Сосиала

    Коментиран от #59

  • 51 Лозански договор

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Ей г-н агент":

    Всеки, който иска да раздели Бялото море на две, трябва да знае, че и те ще се разделят на две: Босфора, Мраморното море, Дарданелите. Така стоят нещата.

    Коментиран от #58

  • 52 Щом тресете зурлите от яд

    5 7 Отговор
    Значи Ердоган си върши добре работата.

    Коментиран от #55

  • 53 Явно си глух

    5 6 Отговор

    До коментар #49 от "само че":

    Че те гърците искат половин Турция и дори откриха война която безславно загубиха през 1922
  • 54 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "само че":

    А опита да се анексира Кипър??

    Коментиран от #57

  • 55 значи

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Щом тресете зурлите от яд":

    задънена улица води до параноя, а параноя до замъглено око. това ти се случва

    Коментиран от #62

  • 56 Айшето

    4 3 Отговор
    Искам си 13 заплата .Вие разделяте земите и водите..Спрете да се карате наближава Нова година а после пак ще се караме
  • 57 Ей пич

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Хасан":

    Няма такив опит, всичко беше договорено с Америка и НАТО, с цел да се раздели острова на две. За това направиха военен преврат, но не обявиха "Еносис", затова Гърция не изпрати самолети, подводници, армия, затова нямаше войнна Турция-Гърция. Всичко това е добре известно, архивите са отворени от години, писани са книги, дори турски генерали са го казвали.

    Коментиран от #61

  • 58 точно така

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Лозански договор":

    великите сили не са позволили на една или друга държава да контролира всички това самостоятелно, нито ще позволят.
  • 59 Мила Айшенце

    5 4 Отговор

    До коментар #50 от "Айшето":

    Не забравяй че сме дошли тук, след предателството на византийците, които помагат на хазарите да ни изгонят! Губим Фанагория, но вземаме Мизия!
  • 60 Osman

    10 15 Отговор
    Българчетата в сайта отново са получили анален оргазъм. Получават го при всяка новина за Турция
  • 61 Хасан

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "Ей пич":

    А щом са искали да разделят Кипър на две защо не са признали Севернокипърскста Турска Република ???

    Коментиран от #63, #67

  • 62 Тресеш ли тресеш ли

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "значи":

    Продължавай

    Коментиран от #68

  • 63 Рашка с чашка

    9 5 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    А защо турците не превзеха цялия Кипър тогава? Защо НАТО наложи оръжейно ембарго на Кипър? То падна между другото. НАТО тогава взе страната на Турция защото е в НАТО а Кипър не е. Кипър трябваше да остане независима държава а турците трябваше да дадат урок на гърците и да си ходят, но те не си тръгнаха. Няма Турска република в Кипър, има турска окупация.

    Коментиран от #64, #65

  • 64 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "Рашка с чашка":

    В Конституцията на Р .Кипър е написано че е основана от кипърски гърци и кипърски турци и гарантьори Турция,Гърция и Англия ..президент грък и вицепрезидент турчин ....но гърците едностранно нарушават конституцията и искат да а ексират...Имаше план на ООНза реферандум за присъидяване на което гърците казаха НЕ а турците ДА ...и не мина

    Коментиран от #66, #69

  • 65 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #63 от "Рашка с чашка":

    Не е " турска окупация " а възвръщане на правата и свободите на кипърските турци ..оттогава има мир и спокойствие на острова
  • 66 Рашка с чашка

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Хасан":

    Това го знам, но ти кажи защо турците не превзеха цялия Кипър.

    Коментиран от #71, #72

  • 67 Ей пич

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Те планираха за десетилетия напред. Те знаеха потенциала на района във въглеводородите и кога би било възможно да ги направят търговски експлоатационни. Островът трябваше да остане разделен, докато всичко свърши. Засяга целия регион, Израел, Египет, Сирия, Иран, Русия, не само Гърция-Турция.Ако всичко завърши гладко, островът ще се обедини отново. Ако не.. Времето идва.
  • 68 свиквай

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Тресеш ли тресеш ли":

    гърците ще продължат да се оказват голяма болка У ... за турците
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 До хондрокефалите

    7 8 Отговор
    Кипър никога няма да стане турски. Нито Беломорието. Нито средиземноморските въглеводороди. Нито тръбопроводите, които ще ги транспортират до Европа. Кюрдистан, да, може да стане реалност, всичко останало не.

    Коментиран от #73, #86

  • 71 Айшето

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Рашка с чашка":

    Турция си взема това което заслужава ше.Колкото турски граждани живееха на острова толкова процента земя за турците.И Макариус и Гърция клекнаха пред Еджевит.И сега Ердоган ще дупчи за газ според процентите.Свръдня няма.Пък ти кой си че защитаваш интересните на гърците на които си откраднал земите от Дунава надоло и до вчера робуваше и се развиваше от друга култура.Днеска се Европезира и сега плямпаш .Марш в кухнята да миеш чиниите и недей да негодуваш
  • 72 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Рашка с чашка":

    Ами 38 процента от населението е турско и те освободиха само 38процента от територията
  • 73 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #70 от "До хондрокефалите":

    Виж сега може и такава стратегия да се направи ..островите да се заселят с сирийци и да се оставят гърците при свършен факт
  • 74 НЕПРИЯТНО МИ Е,НО

    5 3 Отговор
    трябва да призная: рязаните карабини имат по-многобройна,по-добре обучена и въоръжена армия. И е с по-висок дух и мотивация от гърците,които са кекави,капризни и разглезени.
  • 75 Путин

    3 4 Отговор
    Турция ще падне! Истанбул отново ще бъде християнски Константинопол!

    Коментиран от #76

  • 76 ФЕС

    1 3 Отговор

    До коментар #75 от "Путин":

    Истанбул ще падне когато всеки ден до края на живота си ми направиш дълбоко гърло и накрая ще ти кажа дали ще падне или не.Окей
  • 77 Урко

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Рашка с чашка":

    На времето Сталин е вдигнал мерника на Турция и въобще не я смятал за държава,щяла е да гризне дървото,но Хитлер спасява Турция от заличаване.Това са исторически факти,за които има документи.
  • 78 Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не може":

    А бе палячо България не може да се оправи народа си
  • 79 окончателно решение

    0 1 Отговор
    стига думи. време за действие. санкции, бой ама много бой и атомна бомба, стъпките.
  • 80 Инфо

    0 1 Отговор
    Турска опозиция: „Останахме сами в източното Средиземноморие“. Категорично осъждане на политиката на Ердоган от вицепрезидента на Републиканската народна партия Фаик Йозтрак. Той също отговори на турския президент, че Либия не е част от Османската империя, както някога, напомняйки му, че преди 9 години Реджеп Тайип Ердоган беше казал, че либийците трябва сами да намерят своето решение, добавяйки че не е работа на турските войници да участват в гражданската война в северноафриканската страна.
  • 81 Bugatti

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не може":

    Ти мълчи бе цървул Защото пощи милион турци живеят с Тиб и до Теб Както се ползват със същите правя къто теб И са граждани на Eu факти! Дали ти харесва или Не на кой му пука щом си г-н Ххs Тъй че не плюъ по комшията си бе цървул Щот дане не дойде лично да те оплюе и одави
  • 82 Saiman

    0 2 Отговор
    Ххх ердуган може да жъне маруля и рапа искамуса дасе прави на омалия ама си остава варварин
  • 83 Грък на върбе

    3 0 Отговор
    Гърците са мошеници с фалшиви дани и неверни цифри са влезли в евро зоната.Банките им бяха майка на Кипърските банки след фалита на гърция и гръцки банси кипърските флагове изгоряха и до ден днешен няма възвращаемост С една дума наебаха кипърците през гащите!!2 По подобен начин сега Макетата се опитват нас да прекарат И надупят
  • 84 От Дерманци

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Да пише някой и за теб или за там откъде си Но нали си г-н Xxs кой ще си прави усилието
  • 85 666666

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "8928":

    Сигурно те е яд

    Коментиран от #91

  • 86 Шие

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "До хондрокефалите":

    Да не стане вместо кюрдистан кабристанн
  • 87 От Дерманци

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    Да пише някой и за теб или за там откъде си Но нали си г-н Xxs кой ще си прави усилието
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 S 400

    2 1 Отговор
    Давай Ердо ти си,пущай TFX-ca.
  • 91 8928

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "666666":

    Върви на м@йка си у шалваритэ нещастvн 0брезеняк.
    Вие сте свършени, вие сте минало, колкото и да не ти се вярва.
    Вас ще ви оправят и едните и другите става въпрос за САЩ и Русия, но и от Израел ще намажете, а после после няма да ви има никъде.
  • 92 stamat

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "8928":

    ami te may natam sa tragnali neshtata
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: