Last news in Fakti

23 Декември, 2019 13:55 4 796 14

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

  • венеция-
  • италия-
  • наводнение

Приливът този път е 144 сантиметра

Италиански град е под вода (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Приливът в една от най-известните европейски туристически дестинации – Венеция, достигна 144 см. За сравнение, прилив над 140 см се счита за изключително висок. Над 60% от историческия център е наводнен.

В най-новата история на италианския град е имало само 20 подобни случая. В последно време обаче те зачестяват. Основната причина са климатичните промени.

Венеция е обект от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Наводнението идва след като градът все още не се е възстановил от предишния голям потоп от 12 ноември. Тогава приливът достигна 187 см, което беше най-високото равнище от 53 години насам и нанесе значителни щети на града.

В резултат на наводнението хотелите регистрират огромен брой отменени резервации.

Италианските власти строят система, която да защити Венеция от подобни природни катаклизми, но тя все още не е готова.

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

Италиански град е под вода (СНИМКИ)

Италиански град е под вода (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луди хора

    20 1 Отговор
    Да се учат от Холандците.Те отдавна да бяха под водата
  • 2 БравоСтожер

    8 7 Отговор
    Така се мерят климатични промени, с любители и китайска техника ... в която не е заложена никаква методология на меренето за да се напрааи заключение и по това колко сантиметра залят град, който по принцип си е залят. Меркел вече одобри 4 млрд. за климатични промени ... следва всички чинно да последват примера. И какво след като се заделят милярдите и вече всичко ще свърши с проблеми ? ... ами не ще се зародят още организациия, които да правят диктат какво може и какво не може във всяка една от страните. Това е Меркел, това са климатични промени ...

    Коментиран от #8

  • 3 Дедо ви

    25 1 Отговор
    Лелееее, абе дайте я тая вода в Перник! Ако продължи още сушата при нас тиквите ще увехнат съвсем и ще трябва да ги изхвърляме.
  • 4 С тези темпове

    9 4 Отговор
    Някой знае ли кога Босфора ще се разшири? Щото време му е, трафика ще олекне!
  • 5 Озадачен

    7 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Тогава приливът достигна 187 см, което беше най-високото равнище от 53 години насам и нанесе значителни щети на града." - OK! А преди 53 години какво е било нивото на приливите????????

    Коментиран от #12

  • 6 Българина

    15 5 Отговор
    Каквито са им колите такива са им градовете и сградите. Или ще е наклонена сграда, или ще е наводнен град, или ще е кола за придвижване от сервиз до сервиз! Евентуално за разнообразие отлежалия боклук по улиците в Рим ще се шитне на съседите или в ср море...
  • 7 Кочат

    12 1 Отговор
    Хората обаче си жвакат в блатото и хич ги не брига
  • 8 еколози с квадратни мустаци

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "БравоСтожер":

    Екофашизъм и Грета Тумберг е неговия водач, така е брат !
  • 9 Айде

    8 1 Отговор
    Даде фира Венеция... А това е май само началото. Са се готвят островите в Тихия океан
  • 10 град с вековна история

    8 0 Отговор
    България да не прати помощ и за тия? Световен туристически център са и мат пари. Ако нямат да кажат кой ги открадна. Не трябва да се помага и на катедралата дето горя в в Париж. Супер световни дестинации, така че пари те си имат. Другото му се казва просия и друг да плати сметката опаковано във красиви думи като съпричастност и ценене на културното наследство. Аз като ида във Венеция плащам като поп цените им. Италия знае за този риск и да си намира решение. Да пита холандците как се правят тия работи.
  • 11 дедо Риц

    6 0 Отговор
    Отворете livecamsveneto и ще видите,че тия показват стари снимки !!! При Сан Марко туристите спокойно се разхождат по площада ! Просто тия нямат новини и препечатват стари материали !!!
  • 12 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Озадачен":

    То даже иде суша, щом е само 140 нещо си... От 187... Викам да почват да скандират за суша вече, не за топенето на ледниците.
  • 13 МИЛЕНА Е ПАТКА

    0 0 Отговор
    МИЛЕНА Е ПАТКА
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    Венеция ще потъне и това е СИГУРНО !!! Само ако построят 5 метрова преграда около целия град, засега магат да я спасят.
Новини по държави: