Last news in Fakti

23 Декември, 2019 17:25 2 470 22

Обещанието на ВМРО-ДПМНЕ

  • северна македония-
  • мицковски-
  • вмро-дпмне-
  • избори-
  • преспа
Обещанието на ВМРО-ДПМНЕ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В случай, че ВМРО-ДПМНЕ спечели изборите, партията ще отмени договора от Преспа. „Ако имаме мнозинство от две трети в македонския парламент, като единствен начин за създаване на възможност за стъпка назад с Преспанския договор, ще направим това”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в предаването "Утрински брифинг" на Слободна ТВ. Аналогично е становището и относно Договора за добросъседство с България.

Мицкоски заяви, че партията вече е реформирана и обединена и допълни, че са премахнати портретите на бившия председател Никола Груевски в партийната централа, както и на личности и съдържание, които са оставили белези в историята.

На 22 декември ВМРО-ДПМНЕ проведе последното си за тази година партийно събрание. Мицкоски обеща милиарди евро инвестиции за по-добър и качествен живот, в случай, че представляваната от него партия в коалиция със „За обнова на Македония" спечели предсрочните парламентарни избори на 12 април 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гоце Белчев

    19 5 Отговор
    Тоя е поредното доказателство че мАке и акъл това- са две противоположни неща.Ами нали това обслужва нашите интереси и на гърците. Мицотакис също иска да излезе от Преспанския, а за нас ще бъде направо дю шеш...и после ще спрат и парите от Европа, а в ЕС ще влязат много след Турция ....егати и идиотите , постигнаха най-добрите възможни условия за себе си и сега сами си ритат завивката. Добре дошли след 300 г в ЕС.....егати малоумниците
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян

    23 6 Отговор
    Хващам се на бас че вмро -няма да спечелят изборите =защото албанците са прогресивни хора и искат в Евросъюза -а вмро са руско надупени за което албанците ги мразят
  • 5 Христо

    16 3 Отговор
    Мицкоски свето не играчка да отменяш международни договори. Не лъжи хората.
    Вървете напред а не назад от такава политика се докархте на тоя хал да сте зависими и от Гърция и от България. Заради името МАКЕДОНИЯ загубихте 30 години сега щяхте да сте като Словения. И какво стана хем солта изядохте хем камшиците и пак сменихте името.Македонци не се лъжете от такива политици само назад ве водат.Забравете лошото ние Българите не ве мразим нямаме по близък народ от вас каквото било било вървете напред.
  • 6 Анонимен

    20 2 Отговор
    Както е казала великата Ванга, един ден Македония и България, ще се обединят. Все някога балона от лъжи ще се спука и ще разберат, че са българи.

    Коментиран от #18

  • 7 Блаже

    5 1 Отговор
    Пълен идиот.
  • 8 Бат Вальо

    5 2 Отговор
    Братлета, аз предлагам да нападнем! Да си върнем нашето!

    Коментиран от #13

  • 9 Кирил

    9 0 Отговор
    САЩ имат история около 250 години и какъв им е проблема говорят Английски и какво от това диктуват целия свят .След 1945 год вие сте Република Македония в състава на Югославия с една дума Македонци и никой неможе да ви каже нещо друго отделна държава оделен народ .
    Защо да неможе да градите държава и народ от 1945 къкъв е проблема .Изпадате в полужение да сменявате знаме име на държава и тн. Самуил е бил Македонски цар Гоце Делчев бил Македонец какво ве грее това историята за тия личности е ясна за цял свят какви са . Само че като идат ваши студенти по света и почнат да ги говорят тия глупости и Професорите им се смеят каква е тази история за вътрешна употреба.
  • 10 Makedonec

    7 1 Отговор
    Това да глупости. Когато се променяше името Зоран Заев заедно със Албанците имаше 70 депутати, а този очиларко 50 депутати от ВМРО. А за смяна на името бяха нужни 2/3 т.е 81 депутат. И сега големия въпрос от каде намери Заев 11 депутати да смени името.

    Коментиран от #11

  • 11 Гоце Белчев

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Makedonec":

    И кое му е големото на твоя въпрос, или не знаеш поговорката за македонските четници....да ти я припомня ли : '' Едно ''маке'- чета, две ''макета''- чета с войвода...три ''макета''- чета с войвода и предател''. Сега намери ли отговор на въпроса си.
  • 12 Тръмп

    6 3 Отговор
    Портретите на Сталин и Путин окачват и ще чакат милиардите от Вучич и КГБ!!!:):):)Няма такива идиоти,а на българите не им дреме,да се оправят как могат извън ЕС!!!:):):)Албанците са по-стока от тия дебили!!!:):):)
  • 13 ГоСт

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бат Вальо":

    Не ща..и за какво са ми тия цървули, само ядове с тях...да си ги челастрят албанците както могат, тия после сами ще клекнат...
  • 14 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Няма по добро развитие на нещата в Македния от идването на власт на ДПМНЕ за нас българите. Ако тия спечелят нама как да управляват сами ще им трябва някаква албанска партия за патерица а такава няма да има освен ако не им извият ръцете на македнистите до край... Македония изпада в безвремието отново лашкана от проруския популизъм ( от къде ще дойдат милиардите от Русия !? мда!) и си остава бедна безпътна държава извън ЕС. За разлика от България която бавно и мъчително но все пак върви напред. Какво правим!? А демографията там е катастрофална само след 20 години албанците ще са мнозинство, не като нашите цигани които са 5% ( официално) който обаче емигрират масово за Дуисбург ... Интересно е македностите не разбират колко е страшно положението им защото тоя път ако Македония няма да бъде сръбска или българска то и Сърбия и България предпочитат да я харижат на албанците абе като в детската градина.... Честито мънкидонците!
  • 15 Знам знам🙄

    1 0 Отговор
    Бравос. Такива тъпи изказвания само ще предотвратят спечелването на изборите. Тия само не разбраха че македонския народ се оттърсва от титовизма. Никой не се страхува пе ще го изчезнат защото е българин.
  • 16 Благоевград

    0 6 Отговор
    Ние тукав Пиринска Македония сме си Македонци още от памтивека , защо насила се опитвате да ни правите некакви си ,, българи,,.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Самуил

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Благоевград":

    Македонци казваш от времето на Александър Македонски преди 2200 год. ТИ самия не си вярваш а как ние да ти повярваме. Със сигурност има генетичен код от неговото време но това не значи че си Македонец. Истинските днешни Македонци които нямат връзка от времето на Алекандър са родени след Втората световна война със създаването на Република Македония в състава на Югославия. А ти друже си роден в геогравския район Пиринска Македония чист Българин все едно един Шоп да каже че не Българин или родените в Тракия да кажат че са Тракийци.Така е ама малко си чел та ти прощавам невежеството.
  • 18 Самуил

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Не са Българи недей ги лъжи. Родените след 1945 год са си Македонци
    и няма как да не е така Съюзна Република Македония в състава на Югославия . Българи са били техните Бащи, Дядовци. Прадядовци и тн.Всяко друго име Българи и така нататък ги обижда и е нормално те са родени извън пределите на днешна България нормално е да се наричат Македонци аз ги приемам така както се чустват бъдете толератни .
  • 19 кой им вярва на тия

    0 0 Отговор
    Те обещаха и 500лв пенсии ама купиха самолети от 60те на луда цена.
  • 20 Илия

    0 0 Отговор
    Престанете да ги наричате Българи от къде на къде техните дядовци и прадядовци и прапрадядовци са били Българи. Виждали сте Македонци говорили сте стях те незнаят нищо за нашите Царе и Князе писатели кои са Ботев .Левски и много велики Българи.Вие ми ги приравнявате с нас Българите обиждате ме и мен и България като цяло.Те си имат държава на близо 75 години с история личности и така нататък.Това че се разбирате с тях неги прави Българи те и с Сърбите се разбират като си говорят ама не са Сърби между прочим то и аз донякъде ги рабирам ама съм Българин.Те се определят като Македонци и това е нармално пак казвам били са някога Българи но не и сегашните хора там нямат връзка с нас .Пробайте с младите на по 15-25 годишните и техните млади на същите години ще видите че ще се разберат по лесно на Аглийски.
  • 21 Стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Благоевград":

    Кои Вие от Благоевград? А Ние от Благоевград сме си чисти Българи,каквито винаги сме били.
  • 22 Македонец

    0 0 Отговор
    Да Живее МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ.
Новини по държави: