Last news in Fakti

25 Декември, 2019 11:04 36 000 197

Русия: Време е да се разберем с България

  • камчия-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • българия-
  • комплекс-
  • москва

Комплексът е собственост на Русия, време е да се разберем с България, каза Лавров

Русия: Време е да се разберем с България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че предстои разглеждане на въпроса за собствеността на санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на ниво Съвет за сигурност на Руската федерация с водещото участие на президента Владимир Путин.

Това става ясно от стенограмата на изслушванията в горната камара на руския парламент, публикувана в сайта на външното министерство в Москва. Сенатор поставя въпроса по следния начин:

„В контекста на вашия тезис за прокарването на нашите интереси в Европа. На черноморското крайбрежие в България има прекрасен санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, собственик на който е кметството в Москва. Неговата луксозна материално-техническа база не отстъпва нито на „Орльонок“, нито „Артек“. Всичко говори за необходимостта от използването на тази площадка за работа с нашите съотечественици в Евросъюза. Ние сме проучили този въпрос, изработихме концептуална основа за проекта. Никой не е против реализирането му, всички са „за“ – и кметство Москва, и федералното правителство.

Но от 2015 година въпросът не е решен. Между другото, заплахата от загубата на този комплекс е повече от реална. Не е ли време правителството да сложи точка на този въпрос и да създаде в базата „Камчия“ руски хуманитарен център като основна задгранична културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа? Как оценявате перспективата за реализирането на проекта и необходимостта от него?“

Руският дипломат №1 се съгласява, че „това е уникален проект“, предаде OffNews. Ето как отговаря Сергей Лавров: „Ако ние говорим за „мека сила“, то това е нейният идеален образец в най-положителен смисъл. Място, което се ползваше с колосална популярност сред младежите, спортистите, сред тези, които искат да развиват контакти между хората, между гражданите на Русия, България и други страни.

Нас ни тревожи това, че напоследък се натрупаха крайно негативни тенденции в ситуацията около този комплекс. Редица от сградите са закрити, други са дадени под аренда. Не е много ясно отношението към собствеността, има дългове за данъци и такси, натрупване на различни изключително тревожни фактори“.

От изложението на Лавров става ясно, че по време на визитата на премиера Дмитрий Медведев в България през март е била представена докладната му записка за реализирането на всички договорености. В нея специално място е било определено за преодоляването на кризата около въпросния комплекс на българска територия. Било е предложено също кметство Москва и руското правителство в лицето на министерството на образованието да изработят варианти за промяната на тази собственост във федерална и да осигурят бюджетно финансиране. Посочени са и срокове през юни, представени са съответните доклади.

„Но, за съжаление, бюрократичната машина се върти бавно, затова не знам дали ще издам голяма секретна тайна, но там беше също и Валентина Матвиенко (председател на Съвета на Руската федерация). И ние сега готвим разглеждане на този въпрос на оперативното съвещание на постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация. Надявам се, че там с участието на председателя на правителството и на всички ведомства, които могат да съдействат за реализацията на тази схема, ние ще можем да стимулираме решение под председателството на президента. Надявам се, че това ще бъде направено бързо, защото, според нашата оценка, ситуацията наистина бързо деградира“, посочва Лавров в отговор на сенаторския въпрос.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ се намира на 25 км южно от Варна. Договорът за изграждането му е подписан от бившия министър на социалната политика Емилия Масларова през септември 2008 г. и е одобрен от кабинета на Сергей Станишев. Комплексът на българска територия е притежание на управата на Москва.

Тогава нашият МС даде близо 8 млн. лева за изграждането на магистрален водопровод с дължина над 10 километра. На церемонията по откриването през 2010 г. бяха вече бившият кмет на Москва Юрий Лужков и премиерът Бойко Борисов. През февруари 2016 г. департаментът по конкурентна политика в Москва обяви търг за продажбата на целия комплекс при първоначална цена с тогава валидния еквивалент на 66,5 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    261 92 Отговор
    А така след като США ще правят бази във Варна сега РОССИИ ще направи ракатен комплекс C400 в "Камчия"

    Коментиран от #3, #4, #12, #13

  • 2 Вън

    208 351 Отговор
    Вън болшевиките от България. Имате си достатъчно територия, престанете да се разпростирате. Сектанти такива!

    Коментиран от #5, #30, #178

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комуняст

    32 71 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Бойко ще има даде ли? Казват, че бил техен човек

    Коментиран от #36, #196

  • 5 rejepa

    42 150 Отговор

    До коментар #2 от "Вън":

    Хаха Рашите изкупиха хотелите на синята мутренска мафия черноморието е тяхно а Хържали и Шумен ще е Турско пак хихихи:)

    Коментиран от #10, #164

  • 6 EL chochone

    139 68 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    Хамериканците ще бъдат обкръжени и разбити! ХИХИХИ :D

    Коментиран от #8, #145

  • 7 Русороб

    76 26 Отговор
    Там явно не могат да се разберат с тим които се водят собственици ;) ще има разрив на отношения

    Коментиран от #17, #148

  • 8 El pepi

    55 43 Отговор

    До коментар #6 от "EL chochone":

    НЯМА ЛОШО ПРОСТ ЧОВЕК ДА МЕЧТАЕ.
  • 9 Kcaniba

    118 43 Отговор
    Ми той си е руски комплекса!!
    Време е да се докарат комплекси там!!!
    Аман от комплесари ей!!!))))
  • 10 Крали Марко

    77 11 Отговор

    До коментар #5 от "rejepa":

    Ха ха ха Ще има да чакаш и няма да дочакаш! Това никога няма да стане. Налягайте си шалварите, да не бягате без гащи! Ха ха ха
  • 11 Anonim

    92 39 Отговор
    C400 да сложат там

    Коментиран от #19, #110

  • 12 Хаджи хаджи Българин

    172 66 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Виж кой какво строи бе цървул! НАТО военни бази , а РФ здравни центрове! Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“

    Коментиран от #38, #60, #113

  • 13 бл.134 в Зап. парк

    27 8 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    А така . Има ли доброволци!!!.
    Може да не се връщате от Сейшелите, Дубай, Мали ..... или където сте за колямото плюскане
  • 14 Другия с коня

    103 140 Отговор
    Руснаците искат да си направят военна база на Черно море в Европейския съюз....Кой български управляващ е готов да бъде съден за Държавна Измяна.... ще видим ...Не ви ли беше достатъчно 45 години руска окупация ...

    Коментиран от #21, #42, #68

  • 15 Русия е бита

    75 117 Отговор
    кaртa и вeднaгa cлeд разпада и през 1991 пoлучaвaшe пo 500 влaкoви кoмпoзиции нa дeн бeзвъзмeздни хрaнитeлни пoмoщи oт Гeрмaния зa дa нe умрaт oт глaд, нe чe и днec тaзи cтрaнa aкo cпрe дa ги крeдитирa руcнaцитe нямa дa зaпoчвaт дa ce влaчaт пo зeмятa oт глaд....Можем да им направим живота скъп и сложен тук в България не само по Черноморието...стига да го пожелаят много силно:):)

    Коментиран от #130, #171, #190

  • 16 Borislav Popov

    103 106 Отговор
    Ти да видиш, на бaзaтa Кaмчия, руcки хумaнитaрeн цeнтър, щели били да правят, кaтo ocнoвнa зaдгрaничнa културнo-хумaнитaрнa плoщaдкa зa прoкaрвaнe нa тяхните интeрecи в Eврoпa. Е, няма такава наглост, знаем ги ние, какво представляват тези тяхни хуманитарни центри ! Хайде няма нужда, хуманисти....)

    Коментиран от #54

  • 17 пенчо

    46 14 Отговор

    До коментар #7 от "Русороб":

    Групировката е руска.Ще се разберат.

    Коментиран от #144

  • 18 Кирил

    88 56 Отговор
    Ето кой продава България, Станишев Масларова БСП.

    Коментиран от #27, #28

  • 19 Сесесере

    10 15 Отговор

    До коментар #11 от "Anonim":

    Най-много да ти ги сложат!

    Коментиран от #32

  • 20 Хрониките на Евразия

    46 33 Отговор
    Очаквайте - " Изконно руската Камчия , несъстоялата се като държава България и разкази за българобандеровците ..
  • 21 Kcaniba

    125 67 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Окупацията е само хамриканска!!!
    Чии са ТЕЦ Марица? Военните бази!?!?!
    А руснаците какво сторят ???
    Културно - оздравителен комплекс!!!
    Правете си изводи, лумпени!!
    Междругото, имал съм удоволствието да го посещавам!! Олимпийски басейн, сауни - всичко е на световно ниво!!! В БГ друг такъв санаториум нема!!!

    Коментиран от #37, #46, #62

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пако

    29 7 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    Да си Chocho също е изконно право на всеки
    джендър..,,,
  • 24 262

    64 69 Отговор
    Ей много нагли тез ватници бре.Щели да правят: руски хуманитарен център за прокарване на интересите си в Европа.Тоест щаб-квартира на КГБ.
  • 25 дедо Гошо

    86 74 Отговор
    Голяма радост настъпва в този форум,защото там ще разположат всички руски тролчета,ще им сервират руски храни,чай,там ще им плащат копейките.Ще имат право на 2 часа плаж дневно,изобщо пей сърце.
    Само не знам как русофилите не се засрамят малко!Да обичаш повече друга държава повече от своята не е нормално.Още повече да обичаш такава античовешка страна като Русия,неправо е противно.
    Вземете прочетете малко документалистика да разберете,че тази държава от 1917 г се стреми само да пречи на развитието на цивилизования свят,да държи народа си в неведение,алкохолизъм,в бедно положение,да плаши целия свят с оръжията си.

    Коментиран от #41, #43, #107

  • 26 Тръмп

    49 59 Отговор
    Варна,Сталин,Варна,а сега я гласят на Путин да се нарича!!!:):):)Комуноиден просперитет,няма що!!!:):):)
  • 27 Забрави

    13 10 Отговор

    До коментар #18 от "Кирил":

    И Бойко..,,
  • 28 Генчо

    61 19 Отговор

    До коментар #18 от "Кирил":

    На Станишев коя е майка му и какво е работила и за кого? Само този въпрос си отговори. Крушата не пада по дълеч от партията. А партията знаем чий интерес подкрепя, не и българския
  • 29 Шляхтиц

    44 36 Отговор
    Трудно ще се разберете с настоящите управници на България, които по МНОГО СТАРА ТРАДИЦИЯ съюзяват България с губещата страна и водят страната неотклонно към поредната НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Точно така беше и преди 70 години.

    Коментиран от #34

  • 30 ШОПО

    2 37 Отговор

    До коментар #2 от "Вън":

    ердоган да дойде!
  • 31 Джордждъ Вашингтун

    38 22 Отговор
    Не става май рашън френд!
    Ние ги колонизирахме преди Вас!
    Вожда Голям Боко Празна Глава и съвета на старейшините правят каквото им кажем!
  • 32 Borislav Popov

    8 11 Отговор

    До коментар #19 от "Сесесере":

    Охх, може ли и на мен да го сложите, че отдавна ме сърби
  • 33 123

    38 20 Отговор
    Честита коледа - днес поне сорсо лайноядите да млъкнат
  • 34 Шляхтиц- руският бляд

    48 39 Отговор

    До коментар #29 от "Шляхтиц":

    Един от ватниците,мечтаещи за Варненска и Бургаска "народни републики" след Донецката и Луганската. Иди к чертовой матери,дикая ушанка!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Колхоз

    36 14 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    VIACOM руска собственост Лукойл руска собственост Булгартабак руска собственост на ВТБ с изнесено оборудване при шумадийците Gp group(фирмата с най големи обществени поръчки) под руско влияние цялото черноморие изкупихме думи на тоз брат ти Толстих

    Коментиран от #44

  • 38 Хаджи Българин Тъпаков

    38 35 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи хаджи Българин":

    Такива "оздравителни" центрове ватенките строяха и в Крим преди да го превземат. Очевидно зомбираните путинофили имат голямо желание да си купуват визи от руското посолство,за да отидат на българското(бивше) Черноморие.
  • 39 Гринго

    44 6 Отговор
    Винету да му мисли.
    Много трудно времена го
    очакват.

    Коментиран от #52

  • 40 анти комунист

    48 59 Отговор
    България трябва да скъса всякаква комуникация в тези подчовеци.Колкото по-далеч стойм от Русия толкова по-добре за нас ! 45г. ни разкаха играта от всякъде и няма да можем да се възстановим и още 100 години !

    Коментиран от #111

  • 41 Kaniba

    38 31 Отговор

    До коментар #25 от "дедо Гошо":

    епа образовавайте се малко, деца на колхознички и бачкерите, копченца на комсомолските секретари, подли агенти на ДС!!!
    Четете Пушкин, Достоевски, Толстой , Гумильов!! Слушайте руска класика вместо чалгията, и ще дойде душевното равновесие в нарушените ви душици...
    Има и съвременна руска култура!!! Мога да посъветвам да четете Прилепин, Акунин,Пелевин, да си пуснете Зиверт или Би-2, Земфира!!!!
    Сполайте , лумпенизираните анти-българи!!!

    Коментиран от #63, #186

  • 42 Кримско-донбаският сценарий се подготвя

    33 30 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Това не го разбират само заблудените путинофили.
    Те са готови да станат теляци на Пьотр Толстой,който открито се закани че ще ни изкупят като стадо.
  • 43 Зоро

    77 39 Отговор

    До коментар #25 от "дедо Гошо":

    На мен не ми пречи Русия. От 30 години ме убиват гербери, седесари, депесари, елит бесепари, монархисти, банди и монополи тук. От Русия зло не видях, но от милион местни живот не видях. Защо да ми е неприятна Русия.

    Коментиран от #49

  • 44 Kaniba

    38 15 Отговор

    До коментар #37 от "Колхоз":

    Виваком и Булгартабак е нашите боко и компира, но щом ти харесва - наричай ги руска собственност.
    Лукойл си е мултигруп, и франшизното име е само руско в случая, и нефта с танкерите, влизащи в Росенец - останолото, акцизите, нефтопреработката, завишените цени, заниженото качество - избили нафтени помпи и белодробните заболявания , са на нашите родни мутри!!!!
  • 45 Пашата

    19 13 Отговор
    Прав си.Забравиха селата и цървулите,америкоидите.
    Ще стане като с Чико от Пуерто Рико.
  • 46 Kcaniba,вярно ли бе?

    28 34 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Значи ушанките пускали и българи в руския анклави Камчия? Не ти ли искаха виза? Вероятно са те почерпили с фалшива водка и след това са те изгонили от базата си(която скоро ще стане и военна).

    Коментиран от #48

  • 47 Гастарбайтер

    29 6 Отговор
    Ясно е че ще му се набива каската
    на Суджука и Шкембе Воевода,и на
    цялото Гроб.
  • 48 Kaniba

    18 8 Отговор

    До коментар #46 от "Kcaniba,вярно ли бе?":

    че ползвай букинга бря, троль!!!
    Имаше на свободна консумация, след като затвориха кепенцата на батурина/лужков.
    Ма вие освен да ги ядете тук, някъде изобщо съществувате ли, соросня???

    Коментиран от #59

  • 49 Зоро,путинисткият глупак

    29 38 Отговор

    До коментар #43 от "Зоро":

    Иди в Крим,в Донецката и Луганската "народни републики" да видиш колко щастливо живее местното население под руска окупация.

    Коментиран от #56

  • 50 Кон

    43 28 Отговор
    Според мен Лавров е прав ! Все едно да имаш имот в Русия или друга страна и един ден да кажат ,че не е твой !

    Коментиран от #55

  • 51 Време

    33 16 Отговор
    Започна се.То се и очакваше.
    Руснаците са ни взели мерника.
  • 52 Гринго,грешиш

    27 19 Отговор

    До коментар #39 от "Гринго":

    Банкянският тиквеник не е толкова глупав и отдавна си е направил сметката. След като продаде България на кремълските си началници ще избяга на запад,където са банковите му сметки и имоти.
  • 53 одъртял комсомолец

    32 13 Отговор
    По Закон руски физически и юридически лица нямат право да притежават българска земя. В това отношение по закон се прави изключение единствено за юридически и физически лица от страни членки на ЕС. В този смисъл не е много ясно каква точно собственост притежава Кметството на Москва! Вероятно става въпрос за регистрирана от кметството на Москва, българска фирма. Всъщност подобно е положението с всички имоти, купени от руснаци от нас или поне би трябвало да е така. Ако има нещо друго, очевидно иде реч за поредната родна далавера, подобна на Южен поток. Няма как българска територия да се трансформира във "федерална собственост" на руската държава. За съжаление проблема си е чисто българско- далавераджийски. Как беше схемата с Южен поток? Вместо трасето да се даде на концесия на Газпром, се регистрира смесено дружество Южен поток България. Трасето се придава като апортна вноска на българската държава в дружеството, а от там насетне всички служители са партийни калинки с по 15-20хил лева заплати. Естествено, когато се назначават фирмите изпълнители и подизпълнители, не е необходимо да се правят обществени поръчки. На Бойко фирмите са директно в далаверата. Всъщност спирането на Южен поток беше единственият случай, в който сме имали реална полза от членството в ЕС, макар и мотивите на ЕС да нямаха нищо общо с интереса на българите. Тука май намирисва на нещо подобно, макар и в по- малък мащаб.

    Коментиран от #115

  • 54 Некой

    25 13 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Ако не си ходил там, разходи се да видиш за какво иде реч.Комплекса работеше няколко години пълноценно.
    А просто да чешеш клавиатурата няма смисъл
    Весели празници!
  • 55 Кон,припомням ти

    19 18 Отговор

    До коментар #50 от "Кон":

    Точно това казаха ватенките на украинците в окупираните от Русия Крим и Донбас. Изведнъж се оказа че собствените им имоти не са техни,защото те вече се намират на руска,а не на украинска територия.
  • 56 Зоро

    55 22 Отговор

    До коментар #49 от "Зоро,путинисткият глупак":

    Човече, не съм ходил в Русия. Дай ми добра цена за апартамента и къщицата на село и ще ида по света. Тук умирам от 31 години само мъки. Намразих всичко що е политик, лесничей, ченге, военен, общинар тия сякаш са наши врагове, а не сме един народ и държава? Тук морала е изкривен. Бих тръгнал, но да си продам дома, иначе ще искат данъци алчните чиновници. И бих отишъл и в Русия, Румъния да опозная света. Тия държавни служители повечето ни унищожават тук. А се наричат българи? Защо да мразя Русия, ми кажи? Бензина бил скъп? Ми Ротшилдите държат ЛукОйл. Боко ни предавал) Ами генералите и магистратите го търпят, какво е крива Русия? Българи отказаха операция на баща ми, цял живот е обичал и работил за България, от Токуда го оперираха. Била турска, а мислех, че е японска. Абе що се гневните на Русия, злото е станало тук навред по инстанции и фирми. Вие сте антибългарски, не аз. Аз уважавам Русия, не я мразя като вас, непозната ми е, не си го изкарвам на нея.

    Коментиран от #66, #79, #114, #140

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Некой

    16 3 Отговор
    Пич Евала!
    Все едно аз съм го писал.
    И при мен е така, лошото е, че не се вижда светлина в тунела.
    Весели празници все пак.
  • 59 Kaniba,тъпият руски гъзомийник

    25 23 Отговор

    До коментар #48 от "Kaniba":

    Отивай да ближеш задника на Пьотр Толстой,който се закани да ни изкупят като стадо. И възхвалявай любимия ти Путкин,който направи великото "откритие" че българската азбука всъщност била...македонска.

    Коментиран от #81

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Каръл Маркс

    35 22 Отговор
    Ми щом мястото е руско тяхна право е да правят квото си искат.Щом арабите строят 5*****хотели по черноморието защо руснаците руснаците да не могат да строят в собствения си терен
  • 62 Георги

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Тец Марица, да американски е, ама само на хартия, я виж кой е собственик.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Linchpin

    22 23 Отговор
    Още едно доказателство, че от русофилите по- продажни няма!
  • 65 Българин

    22 15 Отговор
    Продажната червена мафия разпродаде БЪЛГАРИЯ на окупаторите , а сега с безочието си продължават да искат да управляват за да могат да ни върнат отново в руско робство , то ако сега управляващите са малко по в час с нещата, кой знае колко още престъпления ще лъснат но май само ние по форумите се дрънкаме , а политиците са от едно котило и си богатеят за сметка на нас !
  • 66 Маркс и любовникът на Енгелс

    17 16 Отговор

    До коментар #56 от "Зоро":

    А на мен ми е позната. Много добре ми е позната и от вън и от вътре. Тя ни тежа като гюле, че и продължава да ни тежи. Пожелавам ти да се разходиш малко в тази червена кочина , която уважаваш, но не като турист. После ще разказваш. Ще можеш да направиш разлика между това, което сме сега и това, което щяхме да бъдем ако го нямаше Горбачов и 10 ноември.

    Коментиран от #69, #119

  • 67 Мадуро

    17 16 Отговор
    Аз Ако бях на мястото на Московския кмет щях да се настаня в комплекс Камчия и да заложа една батарея С 400 за по сигурна почивка
  • 68 Аноним

    34 31 Отговор

    До коментар #14 от "Другия с коня":

    Руска окупация не е имало никога в България. Виж сега има американска окупация. Да ви е драго

    Коментиран от #72, #75

  • 69 Зоро

    24 17 Отговор

    До коментар #66 от "Маркс и любовникът на Енгелс":

    България като соц започна да запада от 1956 насам. Хората на Алън Дълес пуснаха директивата и сред местните техни лобита масони и корумпирани. Целта беше да се унищожи НРБ и да дойдат да грабят те. Затова и ни пречеха и при соца и сега да правим производство, да се развиваме. Какво са искали руснаците не зная, но фактите са такива.

    Коментиран от #85

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Ген.Гурко

    24 15 Отговор
    Щом Лавров го казва тогава скоро ще дойдат братушките с корабите и да освободят България от новото робство

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ххх

    8 4 Отговор
    процедурата по придобиване на недвижим имот от чуждестранно лице е следната .
    Чуждестранно лице по смисъла на чл.ал.1 от ЗЧИ е следният:
    1.юридическо лице ,което не е регистрирано в Р.България,
    2.дружество което не е юл и е регистрирано в чужбина ;
    3.физическо лице чужденец гражданин с постоянно местопребиваване в чужбина
    Всяко чуждестранно лице има право на собственост или ограничени вещни права върху недвижим имот,намиращ се на територията на страната.
    Чуждестранно лице обаче няма право да придобиват право на собственост върху земя или гора -това важи и за чуждестранни лица открили клон или регистрирани като еднолични търговци в Р.България /забраната не се прилага при наследяване по закон ,но тогава чужденеца е длъжен в три годишен срок да прехвърли собственоста на местно лице /
    При придобиване право на собственост върху сграда или ограничени вещни права върху недвижим имот в гранични зони е необходимо и разрешение от МС
    ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ЗЕМЯ ИЛИ ГОРА НЕ СЕ ПРИЛАГА КОГАТО:
    чуждестранно лице е едноличен собственик на ЕООД,ЕАД регистрирано в страната и земята или гората е придобита за дружеството;
    чуждестранно лице еакционер или съдружник в регистрирано в страната смесено дружество -ООД,СД,КД,КДА,АДс чуждестранно участие и земята или гората е придобита за дружеството.Размерът на дяловото участие на чуждестранното лице е без значение .Все пак за тази категория дружества не отпада ограничението при придобиване право на собственост ил
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ххх

    10 2 Отговор
    Прочетете ЗЧИ и спрете да плещите простотии!
  • 77 мария чомакова

    20 17 Отговор
    Знам , че ще има различи мнения, но щом Русия е строила комплекса естествено , че ще има претенции.Плюс това там живеят руснаци.

    Коментиран от #86

  • 78 дедо Риц

    16 19 Отговор
    И децата дават крушки на солдатите без страх и крщят: ,, ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ,, !!! Чакаме ви в най-скоро време да ни освободите за ТРЕТИ път !!!

    Коментиран от #89

  • 79 Коко

    26 17 Отговор

    До коментар #56 от "Зоро":

    Не се коси колега на някои колкото и да му обясняваш няма да те разбере защото на него 30 години му набиват в междоушието за лошите руснаци и добрите американци а той поема защото го МЪРЗИ да отвори една книга и да прочетете кой добър кой лош и можели едните да бъдат само лоши а другите само добри и защо "добрите" ни докараха до просешка тояга говоря за обикновените хора та нали затова уж се махнахме от "лошите" за да не сме бедни да караме нови западни коли и да ходим свободно по света а то какво стана иначе ако имаш възможност отиди в Русия страхотна страна и ако имаш възможност отиди и в Щатите и сам си направи равносметка за плюсовете и минусите при едните и при другите весели празници
  • 80 Стефан

    11 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Комплексът е собственост на Русия, време е да се разберем с България, каза Лавров. Не е СОБСТВЕНОСТ на Русия, а на починалия наскоро бивш кмет на Москва Юрий Лужков, ИМА РАЗЛИКА и тя е че ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРОКОСНОВЕНА, това да не ти е Русия дето можеш да си вземеш всичко безнаказано.
  • 81 Kcaniba

    11 11 Отговор

    До коментар #59 от "Kaniba,тъпият руски гъзомийник":

    Така ли ти викат вашите?
    Моа само наклон на дедовия отвес да даваш, акр бъдем справедливи.
    Неука соросидна тролня
  • 82 Боярышник

    20 17 Отговор
    Комплексът и земята,принадлежат на Република България,Мурзилки нещастни.....Мечтайте си за парче от България,мизерни,лицемерни,крадливи,миризливи и пияни ушанки.
  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 1 Отговор
    весели празници да живее БЬЛГАРИЯ
  • 84 Kcaniba

    6 12 Отговор

    До коментар #63 от "Иво":

    Ами защо жалко?
    Жалко е за недораснали до това ниво интелект люде, в банановите републики.
    Чети СНИФ на Пелевин, и виж датата на издаването и!!
    Всичко е предсказал да държавата Оркаина.
    Един път хотиди до Русия, щом четеш Пелевин, редно е и да разшириш мипогледа си и тактилно)))) Много места има, кйдето съм бил но света, за това зная, какво глаголя.
  • 85 Ангел

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Зоро":

    До Зоро, как така знаеш тайни на ЦРУ, а не знаеш какво са построили руснаците, стара тактика, като няма външен враг, се търси врага с партиен билет, или масони и други на които да се лепне собствената ни некадърност, ей шмиргел неодялан знаеш ли само колко слабо ти е мебелиран горния етаж.

    Коментиран от #100

  • 86 Боярышник

    16 16 Отговор

    До коментар #77 от "мария чомакова":

    Щом Сочи е строен от Австрийски,Италиянски и Немски фирми значи могат да претендират за усвояване и ратифициране на Сочи..Нали така Русороб?!Мурзилка нещастна си ти нищо повече..

    Коментиран от #88

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Боярышник

    5 3 Отговор

    До коментар #86 от "Боярышник":

    Имам в предвид Олимпийското селище..
  • 89 сърп и чук

    9 10 Отговор

    До коментар #78 от "дедо Риц":

    На солдатите само гранати с изтеглени предпазители трябва да им се дават
  • 90 Боярышник

    13 11 Отговор

    До коментар #87 от "територия бг":

    Построено от Живков,но не и от пияните ушанки,не бъркай понятияталПияните ушанки само крадат,те са си откровенни узорпотори..да сме наясно,за да не пишеш простотий!
  • 91 Васил Левски

    17 2 Отговор
    Все предатели.С повечко възелин и наклон и майките си ще предадете,без значение на кого.
  • 92 сноу

    5 2 Отговор
    То може ,ама де българи в България ...
  • 93 стоян

    16 11 Отговор
    Някой разбра ли защо ще го загубят този имот руските кумуняги =защото са обедняли и не са плащали с години данък сгради
  • 94 ГОСТ

    15 7 Отговор
    ОТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ,КАМЕН НЕ ДАВАМ...........



    ЦАР БОРИС ПЪРВИ


    ВЪН РУСКО-УКРАИНСКАТА СВОЛОЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #102

  • 95 синоптик

    18 20 Отговор
    Трябва незабавно да се свика съвета за национална сигурност и заедно с нашите съюзници от НАТО и ЕС да се вземат незабавни мерки спрямо руските агресори.

    Коментиран от #97

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Боярышник

    9 8 Отговор

    До коментар #95 от "синоптик":

    Може да е крайно,но това едно от възможните решения
  • 98 Sniper

    16 13 Отговор
    Маммицата ви мръсна комунистически боклуци...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Zoro

    7 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ангел":

    Освен тайни на ЦРУ са и тайни на нрб и други. Извънземните ми казаха. А как в недемократична тоталитарна РБългария търпите доказани лъжци и крадци да заемат обществени постове? Хем ги чувате и виждате и търпите? Не сте българи. Колко българи да има тук, малко.
  • 101 гост

    16 15 Отговор
    Както са тръгнали ,ще сметнат и България за руска собственост.И доста хора тук им пригласят,за съжаление.

    Коментиран от #104, #105

  • 102 Zoro

    21 11 Отговор

    До коментар #94 от "ГОСТ":

    Бре как камен не даваш, а купуват корпорации, фондове... Но срещу Дънди не рееете, а срещу Лавров истерясахте? Пролейте за възмездие кръвта на всички политици предали и продали българите и България и ще ти повярвам. Набий Пасси на кръст и ти вярвам и още 20000 за начало. Иначе си плямпало.

    Коментиран от #112

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Боярышник

    9 2 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Много е тъжно това за България!Но винаги има надежда,и тя във младите хора,да отстояват позициите си в защита на бъдещето си,а именно в бъдещето на майка България!
  • 105 Боярышник

    6 3 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Много е тъжно това за България!Но винаги има надежда,и тя във младите хора,да отстояват позициите си в защита на бъдещето си,а именно в бъдещето на майка България!
  • 106 Ей боклуци

    13 1 Отговор
    България не се продава и то от най Божествените места
  • 107 Сух

    6 8 Отговор

    До коментар #25 от "дедо Гошо":

    Дедо гого, как мой 100годишен да си и акъла ти все в газът ти да стои?! Га разправяха, че ще даваме безплатно земя за военни цели не рева, ма сега Га ти разправят, че ше има нещо хуманитарно са разбля. Любов трябва да има, но не анадолска. Честит празник, пожелавам ви здраве и най-сетне да ви дойде акъла в празните кратуни.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 селянин 1

    15 4 Отговор
    Kомплекса е собственост на Московското кметство,няколко дни преди Лужков да си,,отиде,, сделката е платена..земя,сгради и.т.н.кабинета на Станишев е взел парите,а сега Российской федерации хочет разместить там несколко ПВО-пятово поколения..
  • 110 Роко

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Anonim":

    И като го сложат кво? ПВО което не вижда дори 60 годишни крилати ракети (доказан на практика факт) ква работа ще свърши? Освен ако не ги ползват като паметник на руското малоумие друго приложение нямат (всъщност и за скрап стават явно манговците ще има с какво да се прехранват).
  • 111 Опа

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "анти комунист":

    А с (нашите) под човеци какво правим???

    Коментиран от #158, #180, #184

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Роко

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи хаджи Българин":

    Строй ма са затворени за аборигени (разбирай българи). Опитай да влезеш и ще те изхвърлят като мръсно коте въпреки, че си руска подлога (всъщност руснаците ви мразят повече и соросоидите, то кой ли обича предателите)
  • 114 Опа

    2 5 Отговор

    До коментар #56 от "Зоро":

    Самата истина Браво!!! Весели празници

    Коментиран от #137, #185

  • 115 Въпрос

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "одъртял комсомолец":

    Пари ли се опитваш да заработаваш по празниците?!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Крим Камчийскь

    6 13 Отговор
    Камчия е изконна руска територия , на която ще се разположи руска военоморска база

    Коментиран от #132

  • 118 Господ си знае работата

    8 9 Отговор
    От сега нататък дупе да ви е яко драги ми каръшъци ли българи ли сте или пък азиатци дойде време да си поделят държавата която вие подариха руснаците радвам се че ще ви гърчат тъй как вие с ромите които им саборихте къщите и мигрантите които ги вързахте с опашки сега да видим ще вържете на руснаци те с опашчица или те ще ви вържат насраните гащи и на галоп към монголия ХАХАХАХА само на мутринца ша станите

    Коментиран от #120, #165

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Роко

    6 3 Отговор

    До коментар #103 от "1878":

    Стига си приписвал на Ванга глупости тя никога не е казвала нищо за Русия (най - малкото защото по нейно време не е имало Русия и не се е предвиждало да има).
  • 122 Мартинчо.

    9 1 Отговор
    На кой му трябваше толкова бетон в последния див и непокътнат курорт.Кой го продаде ,и за какво. Виж хотелчето на пътя след раклона,дадено като бонус,според всички местни....
  • 123 Васко Георгиев

    13 10 Отговор
    Където е минал руския комунизъм и трева не никне затова руснаците да стоят по далеч от България
  • 124 Кримчия

    11 7 Отговор
    Честито Братя Българи най после се видя че скоро Путин ще ни освободи от България завинаги
  • 125 чудесно

    13 13 Отговор
    Една руска база добре ще ни дойде, няма само кравешки изпражнения да се търкалят наоколо, че офунтяха района на ЕС!
  • 126 Че Гевара

    5 11 Отговор
    Айде бе Путин, кога ще ни презимиш.

    Ела в БГ.Вземи си голяма лопата и голяма секира тъй като тук ще имаш много работа.
  • 127 Серьожа

    2 10 Отговор
    Комплексът е собственост на Русия, време е да се разберем с България да напусне наша територия

    Коментиран от #193

  • 128 Хахаха

    4 1 Отговор
    Не са искали наще институции и Америка най вече, ако позволи не са попречили за развитието на комплекса. Те Арабските шейхове ощетиха с КТБ та дреме им за вова.
  • 129 Вова

    8 5 Отговор
    Време е да ви анексирам !
  • 130 Колко глупави хора има у нас

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "Русия е бита":

    Може ли да си толкова глупав и примитивен бе "човеко".Що не пробваш да се образоваш.
  • 131 Алексей Сергеев

    15 6 Отговор
    Пак червените боклуци Масларова и Станишев са дали достъп на Русия в България. Идеално място за база на руски шпиони
  • 132 Kaniba

    2 5 Отговор

    До коментар #117 от "Крим Камчийскь":

    хохлотролкин - пшолнахблия! Куйва полска
  • 133 ГЛАВАНАК

    10 2 Отговор
    СТАНКА ШОПОВО НАПРАВИ ТОВА НА БГ, ТЯ ГО ИЗГРАДИ
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Усмивката

    5 4 Отговор
    ММа среща между Тиквата и Ларвата....ще я гледам с интерес. Който и да загуби ще е интересна среща
  • 136 Усмивката

    7 4 Отговор
    Днес резиденцията на Доган покрай Отмали и Нефтопристанище. Утре Сънчака. ГЕРБаджии бавно предават на изкупление БГ черноморието под лозунга ,, не на войната , да на платноходките и ,,туризъм".
  • 137 Боярышник

    10 5 Отговор

    До коментар #114 от "Опа":

    За да кажеш това,значи си пристрастна Мурзилка...Той даже не е бил в Русия,няма как да искаш нещо,без да знаеш дали е по-лошо от това което имаш.Това се нарича Утопия,Химера,както искаш така го назови..Знаеш ли,това се случва сега на Сирииците,уж Русия им помага,а те завалийте бягат като подплашено стадо от там..защо лиии?Нариче се Комунизъм другарю..

    Коментиран от #154

  • 138 Левент Патриотски

    10 3 Отговор
    В това государство Россия няма промяна. Царуват до гроб : Путин, Медведев, Лавров...
  • 139 Кико

    5 5 Отговор
    Какво да се разбираме: идвате "помагате ни" и край. Зад дунавска империя, само не знам кой ще е начело(Толко много подлоги има).
  • 140 Вярно Зоро непозната ти е

    9 6 Отговор

    До коментар #56 от "Зоро":

    Ако познаваше дивашката руска империя нямаше да питаш защо да мразиш.А че е точно такава са го казали още Раковски,Ботев и други национални герои.Рубладжийските историци(по-точно фалшификатори на историята) и комунистическите пропагандатори,които и днес промиват мозъците на такива като теб си мълчат за историческите факти.И понастоящем кремълските слуги начело на България ограбват страната ни и делят парите с руските си господари.Затова сме най-бедните в Европа.Помисли - защо милиони българи избягаха на запад,а не в руската кочина? И след като ушанките ни подиграват че сме много зле след влизането ни
    в ЕС,защо ударно се заселват по нашето крайбрежие?
    Информирай се не само от нашите рубладжийски медии,а и от други източници ако искаш да научиш истината.
  • 141 Да ама

    7 4 Отговор
    Американци и Европейци ще следят зорко и а кривнат каскетите, ше им намерят цаката.

    Коментиран от #142

  • 142 Факти

    2 3 Отговор

    До коментар #141 от "Да ама":

    Ще им предпишат някой новичок или друго гадно нещо та да ги изгонят основателно нали!!! Типично по ингилизки сценарий.
  • 143 ЦарВул

    13 12 Отговор
    Има една малка разлика между руските и американските планове и тя е,че:РУСНАЦИТЕ ПЛАЩАТ, КРАВАРИТЕ ГРАБЯТ И ПОЛЗВАТ БЕЗ ЕДИН ЦЕНТ!Така,че вие тъпунгери америкофили си направете сметката!!Аз вече моята съм я направил и знам,че всичко чуждо СЕ ПЛАЩА!ПЛАЩА СЕ!ПЛАЩАТ КРАВАРИТЕ И НА ГЕРМАНИЯ И НА ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ,В КОИТО ИМАТ БАЗИ!СКАМО НИЕ ТЪПУНГЕРИТЕ НАЧЕЛО С ТИКВАТА П О Д А Р Я В А М Е!!ДАЖЕ И САМОЛЕТНИТИ КОНСЕРВЕНИ КУТИИ ПЛАТИХМЕ ПРЕДИ ДА СМЕ ГИ ПОЛУЧИЛИ!ТОВА Е ПРЕЦЕДЕНТ И ТЕЗИ ,КОИТО ПРАВИХА ТАЗИ СДЕЛКА СА НЕ ЗА ЗАД СТЕНИТЕ НА ЗАТВОРА,А КАТО ЧАУШЕСКО ПРЕД СТЕНАТА НА ЗАТВОРА И ПРЕД ВЗВОДА!!!

    Коментиран от #149, #161

  • 144 Asemit

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "пенчо":

    Руски евреи по точно.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    ЛУЖКОВ КМЕТА НА МОСКВА КУПИ КАМЧИЯ

    Коментиран от #156

  • 147 stamat

    3 5 Отговор
    niama niama otarvane ot tazi lepkava zaraza narechena rusnaci kolkoto poveche ne gi izkash tolkova poveche dosagdat

    Коментиран от #192

  • 148 vasik atanasova

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Русороб":

    В ГРЕШКА СИ
  • 149 трайчо Костов

    7 4 Отговор

    До коментар #143 от "ЦарВул":

    И аз така думах на дрогаря Сталин.Викам му, да плащат за издръжката на трети украински фронт по време на Втора световна война и след това за времето на окупация и налагането на комунизма.А той, дрогаря Сталин ми вика: "Ти какъв комунист си бе, жулик(от руски - мошеник)?!Аз за тебе имах по-добро мнение". А после товаришите от БКП-то ма съдиха и убиха за едното нищо

    Коментиран от #151, #160

  • 150 Асен Илиев

    4 3 Отговор
    Колко години вече крадете през Лукойл?
    Я направи сметката и ми Я представи камило.
    ...а и булганите НЕ са фактора с който да се разбирате :)
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 коста андреев

    8 2 Отговор
    Върнете златото заграбено от Брежнев

    Коментиран от #181

  • 153 България ЕС Нато 🇧🇬🇪🇺🇺🇲

    5 4 Отговор
    Марш в пещерата да не плашиш децата
  • 154 Опа

    6 3 Отговор

    До коментар #137 от "Боярышник":

    Абе кон с капаци, имам предвид нашите си скапани политици. Не ме интересува нито Русия нито САЩ, а другарко наричай майка си и ходи живей където искаш, аз оставам тук

    Коментиран от #177

  • 155 Опа

    4 2 Отговор
    Еййй, хептем изкукуригахте бе хора
  • 156 Кико

    4 1 Отговор

    До коментар #146 от "vasik atanasova":

    Станишев му го продаде!

    Коментиран от #169

  • 157 гост

    7 2 Отговор
    Който го е посетил ще потвърди че това е един невероятен комплекс, без аналог за този край на България. Проблема е че нашите големци искат да го фалират и прилапат за без пари както правят с всичкото печелившо държавно или на "не наши хора" имущество. А народа както винаги спи.
  • 158 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 3 Отговор

    До коментар #111 от "Опа":

    Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\"!!! Единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър.

    Коментиран от #162

  • 159 до 158

    7 2 Отговор
    За "Буда" ли говориш?
  • 160 Сух

    3 5 Отговор

    До коментар #149 от "трайчо Костов":

    Смотаняк, а кога освобождаваха пра-пра дядо ти, плаащаха ли им бе, помиарино?!! А?

    Коментиран от #170

  • 161 СссереМ

    2 3 Отговор

    До коментар #143 от "ЦарВул":

    До момента 6 олигофрена са ти дали минус.
  • 162 Зоро

    5 4 Отговор

    До коментар #158 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Виж, ако твоя Борисов и авери оправиха справедливо законите, и не ни пречеха да работим и дребен бизнес и със законодателни и чиновнически мерки, аз щях да го хваля. Но те продължават с геноцида над нас и богатият и защитават олигарси и корпорации, затова и ми опротивяха. Ама големите заслуги???? Само това, което гласуваха ГЕРБ в три мандата, прогони и загроби много хиляди българи.

    Коментиран от #163

  • 163 Сух

    0 4 Отговор

    До коментар #162 от "Зоро":

    Този е платен, няма как да е инфантил.

    Коментиран от #167

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Зоро

    5 0 Отговор

    До коментар #118 от "Господ си знае работата":

    Ти не си в час. България съществува далеч преди изброените от теб. Но тоя свят не върви на. хубаво. Като глутница кучета сте. А, един ден ще кажа на Господ, че не си знае работата. Пуснал е на тая вселена некви зверове и вилнеят. И сред тях има и малко хора, дето духат супата. И ще му чукна яйце на главата да разсмее, помъдрее и поумнее.
  • 166 Очевидец

    8 5 Отговор
    Комплексът е уникален и няма аналог в България! Спортен комплекс, Амфитеатър, Авиокосмечески център с Планетариум, Учебен център, Училище, хотелски комплекси.... За съжаление след смяна на старото ръководство през лятото на 2018 година, новото ръководство съсипва всичко изградено до момента. Уволниха стотици служители, затвориха някои от обектите, разграбва се имущество. Дано СОК Камчия да стане собственост на РФ, а не само на Москва, за да се промени нещо. Беше културен център на високо ниво, деца от различни държави обменяха опит и казваха, че в Камчия е Рай.
  • 167 Зоро

    6 6 Отговор

    До коментар #163 от "Сух":

    Вземи статистиките от терминалите и виж колко народ е емигрирал за 11 години Бойковизъм, като махнеш туристи. Брой и тримесечни бригади... Виж и умрелите колко скочиха за 11 години. Това е реалността.

    Коментиран от #168

  • 168 Сух

    3 4 Отговор

    До коментар #167 от "Зоро":

    На едно мнение сме..
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Що,

    2 3 Отговор

    До коментар #160 от "Сух":

    Платиха си, разбира се -иди прочети документи, а не пропагандна мъгла отпреди 1989г.

    Коментиран от #176

  • 171 Румяна Костова

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Русия е бита":

    След като правителството ни непрекъснато прави животът на българите в България все по-сложен и скъп, то и руснаците, закупили имоти по черноморието, също го отнасят. Руснаците, живеещи в България нямат и 0,25 процента от руското население. И как ли ще се отрази на Русия факта, че шепа руснаци в България имат битови проблеми например?
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Stela

    3 2 Отговор
    Така е , като разрешиха чужденци да изкупуват земята ни! Руснаци, турци англичани, холандци, араби... и какви ли още не, България вече е разпродадена!
  • 175 До Лавров

    2 3 Отговор
    Коги Краварите почнат да плащат за 4-те си бази у назе, тогива и вие ша платите за Комплексо. Тука сите са дупедавци и лесно ще се договорите особено с Шопарите. Те тва е дипломация у Територията Му.
  • 176 Сух

    0 1 Отговор

    До коментар #170 от "Що,":

    Влез първо в час! А ти за кои документи приказваш? Къде са тези документи?

    Коментиран от #179

  • 177 Боярышник

    2 3 Отговор

    До коментар #154 от "Опа":

    Ти който нямаш собствено мнение,да ми правиш квалификации ми идва в повече...Я вземи и си зав.и некомпетентното мнение там където слънце не го огрява,пък остави здраво мислещите да пишат.Не си виновен за това което си,просто възможностите са ограничени...
  • 178 Ами да

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вън":

    На краварите всичко требе да се подарява.
    Шъ запазим комплекса за новите ни приятели (краварски)
    Лошото е ,че обикновенните българи не знаем ,че цялата страна е подарене веч на същите кравари барабар с робите.
    И за туй на първо време шъ ни ползват за пушечно месо.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Хей

    6 1 Отговор

    До коментар #152 от "коста андреев":

    Хей папурчо?
    Не знам за заграбено злато, украдено както казваш от Брежнев.
    Но съм сигурен,че с краставици и домати по онова време получавахме петрол и съвършенна техника за времето си,че имахме армия и т.н.
    Я виж сега де отива златото,в чии ръце е икономиката,петрола,газта,ел енергията която се произвежда с наши ресурси инаши работници за мизерни заплати,от там да не говорим за вредните емисии.
    Въобще да не обсъждаме цената на тока от краварските централи която е 3 пъти по скъпа

    Коментиран от #191

  • 182 Сух

    4 2 Отговор

    До коментар #179 от "трайчо Костов":

    Замисли се логично, тези твои архивни документи ако беше така как го казваш, деректно щяха да са изчезнали безследно. Ти какъв си, някой платен ибрикчия или интелектуален инфантил? Видя ли име Костов си имам 1на ум! Аре геч..
    .

    Коментиран от #187

  • 183 Няма да стане

    1 4 Отговор
    Я ги гледай ти Каскетите какви мераци имали По лошото е че има предатели ибрикчии готови да им. подаря България
  • 184 Боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Опа":

    Ти гласува ли на изборите"Надчовеко"?Суверена се произнесе категорично на изборите,точка!Сега ще мъл.иш без да муч.ш...
  • 185 Боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #114 от "Опа":

    "Браво" ,се казва на магаре за добре свършена работа..Най-вероятно това си имал/а в предвид...?!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Костов Трайчо

    0 2 Отговор

    До коментар #182 от "Сух":

    Едни от най-големите манипулации от архивните кадри са свързани с тържественото посрещане на Черв. армия и второто е посрещане им от ликуващи множества, които се осъществяват чрез монтажи от филма "Росица", където е Чапай убит при Крива паланка от германците месец след навлизането на червено армейците.Една от първите задачи на ОФ(новото правителство от кумунисти основно и др. политически елементи) е да се организира посрещането на руснаците.За целта са изпратени екипи по Искърското дефиле, основно на Витиня и Петроханския проход.Там обаче става сакатлък, пише Васил Халиолчев: руснаците не дойдоха оттам и затова имаше оскъдни кадри от това време.
  • 188 STEFCO

    0 4 Отговор
    MAİNATA İM NA RUSKİTE BOKLUTSİ KATO PUCHİ VISHKİ SA NYAMATE RABOTA V BG
  • 189 Костов Трайчо

    0 2 Отговор
    В седмичния кинопреглед "Отечествен", има оскъдни кадри от едва 9 септември, а в София са докарани с автобуси комунистически дрогари и дрогарки, а съветските военни едва на 15 септември маршируват в София, прави впечатление, че се возят руски офицери които са зле облечени, в американски джипове преминават парадно.
    Софиянци са наплашени и скрити по домовете си.Впоследствие се правят монтажи на кадрите, като се изрязват колите(американски джипове), а впоследствие се заменят с руски танкове окичени с цветя, заедно с лозунги във възхвала на Сталин.Има и два епизода от 9 септември 1944г. В единя от тях Тодор Живков се здрависва с легендарния Чапай, който при снимките на Белово помисля една от камерите за скрито оръжие и се стряска.......
  • 190 Галина

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Русия е бита":

    Бъдещето е на Русия,колкото и да не ви харесва.Поживем - увидем.
  • 191 Галина

    1 0 Отговор

    До коментар #181 от "Хей":

    Браво!
  • 192 Галина

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "stamat":

    "РУСИТЕ СА НАШИ БРАТЯ,НАША ПЛЪТ И НАША КРЪВ..."Петко Рачов Славейков
  • 193 Галина

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "Серьожа":

    Американците и подлогите им в България изгонихавече половината българи.Само Русия е била и ще бъде СПАСЕНИЕ за народа български!

    Коментиран от #194

  • 194 Някой си

    2 1 Отговор

    До коментар #193 от "Галина":

    Русия не и пука за България, това не е онази Русия дето освободи България от Турското робство
  • 195 Тошо

    1 0 Отговор
    Ако сте семейство с деца непременно го посетете . Има уникална спортна база, огромен плувен басейн и медицински рекреационен център. Преди години бяхме там на децата много им хареса. Има също и планетариум, историята на покоряването на космоса , съвместния българо съветски екипаж с нашите космонавти. Интересно е и за възрастните определено ще научат нещо ново например по онова време В НРБ се е произвеждала дехидратирана космическа храна чиято обработка и производство са световно постижение на наши учени от БАН. Днес в цял свят това е начина за производство на космическа храна със запазени хранителна стойност и качество.
  • 196 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Комуняст":

    Какво стана с оная далавера в Стара Загора,при строителството на оная сграда,при която Масларова и приближеният и ощипаха едни милиони.Сещам се,че са надували цените по 300% !
    Гешев ,ти си на ход.На теб разчитаме да спре тоя хаос от червената мафия!
  • 197 Европеец

    0 0 Отговор
    Да си държат меда и жилото.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания