26 Декември, 2019 19:35 55 283 68

Заев: Ще има кавга с България, ако...

  • зоран заев-
  • българия-
  • северна македония-
  • приятелство

Предупреждение от македонския премиер

Заев: Ще има кавга с България, ако... - 1
Снимка: МС

Македонският премиер Зоран Заев подчерта, че гражданите са наясно, че ако ВМРО-ДПМНЕ се върне на власт, у дома ще възникнат нови междуетнически конфронтации и нови кавги с Гърция и България.

„Доказателство и неоспорим факт е, че има нула албанци, които ще гласуват за тях, както показват всички анкети. Гражданите знаят какво означава този риск. Второто нещо са незабавни кавги с Мицотакис и Борисов, ново вето, нови горчивини, ново задръстване в калта и застой на едно място“, подчерта Заев, цитиран от БНТ. Гражданите знаят, добави той, че сме на прав път и няма друг начин.

„Същността на политиките оказва пряко влияние върху гражданите, които са нашите избиратели. Убеден съм, че ще получа нов мандат за премиер, защото политиките, които провеждаме, са насочени към държавата“, каза премиерът Зоран Заев на днешното заседание на парламента, посветено на парламентарните въпроси. „Няколко пъти съм казвал, че разликата между СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ в предсрочните избори ще бъде от 60 до 120 000 гласа. Това е безспорен факт и сега го потвърждава последната анкета“, каза Заев.

Той посочи, че МЦМС, изготвила анкетата, е неправителствена организация, финансирана от международни институции и е изградила своята репутация и доверие през годините. Премиерът се обърна към опозиционния лидер с предложението онзи, който загуби на изборите, да се откаже от политиката.

„Моята амбиция не е да съм депутат. Амбицията ми е да търся честен мандат, в който ще се решат основните проблеми на държавата и интеграцията ще е завършен въпрос. Убеден съм, че ще получа нов премиерски мандат, защото политиките, които провеждаме, са искрени, държавно ориентирани и нямаме предразсъдъци. Няма повече тайни, всичко се знае в страната. Променете политиките си, за да не останете в опозиция за по-дълго“, подчерта Заев в обръщение към опозиционните страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 град Козлодуй

    136 12 Отговор
    ГОСПОДН ЗАЕВ гледайте си вьв вашето канче не в нашето та вие искахте ние БЬЛГАРИТЕ ДА НЕ ПРАЗНУВАМЕ 3 МАРТ що за без очие

    Коментиран от #8

  • 2 Споко

    55 58 Отговор
    Споко маке няма да има кавга оти ке ни газите.Нема ги нашоте самолети от Тръмпа дето Мутрьо Ганьов плати с нашот пари.

    Коментиран от #39

  • 3 Град КозлоХуй

    13 29 Отговор
    Как да се справите заедно с преждевременната еякулация?

    Коментиран от #7

  • 4 Последния софиянец

    130 23 Отговор
    Не се плаши Заек! Бойко печели с ромите, ти ще биеш с шиптърите.
  • 5 Последния селянин

    146 31 Отговор
    Споко! Бойко ще прави това което му заповядат новите ни господари. Ако САЩ кажат, че Българите сме македонци, това и ще подпише Борисов, че изкарат ли му досието свят ще му се завие.
  • 6 Patriot

    162 10 Отговор
    Някой ще обясни ли на населението,кои са македонците и защо говорят български?Всеки път ,като ги чуя,си мисля,че са българи или греша?

    Коментиран от #20, #34, #37

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 9 Отговор

    До коментар #3 от "Град КозлоХуй":

    глей си в твоята чиния
  • 8 Хахото

    68 6 Отговор

    До коментар #1 от "град Козлодуй":

    В българската азбука има още една буква, нарича се ер голям (Ъ ), та с тази буква се пише бЪлгари
  • 9 Осман

    17 35 Отговор
    Кавгите с Гърция и България са страхотна работа. Ако VMRO-DPMNE се върне на власт, това ще бъде много добра сделка за Турция.

    Коментиран от #10, #48

  • 10 Точно

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "Осман":

    Ако спечелят ще се прежаля, и ще ти направя една "султанска чаламба"!
  • 11 Гоце Делчев

    9 124 Отговор
    Време е вече и Заев да си прибере земите от град Мелник Петрич Сандански Кюстендил до Трънско със златните мини заедно.Велика Македония

    Коментиран от #12, #13, #59, #60

  • 12 Ти сега

    76 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гоце Делчев":

    Гоце Делчев ли стана бе Хасане?
  • 13 Горд Българин

    98 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гоце Делчев":

    Ей мухль0 това са български земи, както и цялата област македония, а ти върви на майн@та си б0клук. Ще вземеш, ама друг път, по скоро костите ти ще останат на българска земя, но ти и това не заслужаваш и затова ще те пуснем в мръсния канал където ти е мястото.

    Коментиран от #44

  • 14 Гоце Делчев

    12 116 Отговор
    Когато бях в казармата всичките ми приятели отПетрич Кюстендил Мелник ми викаха че са Македонци и тези градове принадлежат на Македония.

    Коментиран от #16, #17, #32, #35, #41, #56, #61, #64

  • 15 Миф

    100 1 Отговор
    Стига компромиси!!!Никакъв език,държава и Европа! Да ги бичат албанците и сами ще препълзят като нямат мозък.
  • 16 Горд Българин

    108 9 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    И какво е това македония? Някакъв нов шоколад ли?
    Такава държава няма и никога не е имало, както няма и македонци и македонски език.
    Българските комунисти начело с националния предател Георги Димитров и Сръбската комунистическа партия отцепиха тази изконна българска територия заедно с българското население на нея и я предадоха на сърбите, които направиха всичко по силите си да промият съзнанието на хората там и ето го резултата само след няколко поколения и вече не се имат за българи. Всичко това стана с разрешението и одобрението на друг сатрап Сталин. ТОВА Е ИСТИНАТА.

    Коментиран от #21

  • 17 Ама ти никога!

    53 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Ама ти никога не си ходил войник бе Хасане!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сърбоманите

    35 3 Отговор
    Начело със Зоран Заев и неговата клика, не ги чака нищо добро, ако можеха да видят какво се случва в българските земи оттатък Малешевската планина Мара Бунева, и Владо Черноземски/шофьора/щяха да се обърнат в гроба.

    Коментиран от #46

  • 20 Румяна Костова

    53 10 Отговор

    До коментар #6 от "Patriot":

    Как може да се нарече насила българин, който не иска да бъде такъв? Та в Македония им трябваше само едно поколение и забравиха своето родословие.И то без бой и преследване, само чрез силата на пропагандата. Дали наистина България има нужда от подобни,, българи". Да не забравяме, че там освен българи има и много сърби, също така македонизирани.

    Коментиран от #52, #53

  • 21 Писалката на Александър Стамболийски

    42 18 Отговор

    До коментар #16 от "Горд Българин":

    Тези които наричаш български комунисти спасиха. Пиринска Македония да не попадне в сръбски ръце ,Гърция да не влезе до Пловдив ,и Турция да не прибере останалото ,след пируети и залагания пред Сталин,щото едни други преди това вкараха страната в третата си национална катастрофа ,и тя щеше да е последна. Колкото до останалите братя българи на сръбска територия , на тях вече никой не можеше да помогне , и сърбите като победители от ВС. се възползваха от ситуацията и извършиха своето етническо прочистване ,характерно и за други страни в Европа , да не давам пример и с Полша.

    Коментиран от #22, #29

  • 22 Румяна Костова

    31 9 Отговор

    До коментар #21 от "Писалката на Александър Стамболийски":

    Етническо прочистване в Сърбия казвате. Говорила съм с българи около Пирот.Та те споделят, че са учили в българско училище до 8 клас. Знаят криво ляво езика ни, с характерния акцент, носят български фамилии, но се чувствуват българи само като отидат да си подновят паспорта, който им дава право на работа в Европа. И то не поради някакъв страшен геноцид.

    Коментиран от #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Борисов явно те е научил

    23 5 Отговор
    как се печелят избори със 7 % подкрепа.
  • 26 Егати тъпото

    32 7 Отговор
    Какви територии, какви езици! Има държавни граници. България призна тая република, логично е и езика. Който иска да е македонец-там, българин ли е-тук. Не си струва българският мъж( не останаха) да се трепе за попарата на г. димитров, сталин и сръбските Другари!
  • 27 волк

    30 3 Отговор
    Ну Заяц пагади!!!!
  • 28 Барчо

    26 2 Отговор
    Втасаха я северно-македонците щом считат, че албанските гласове са решаващи и влияещи на политиката на държавата и. Това го предсказвах още когато започна да става прекрояването на балканските граници от чуждия континент.
  • 29 Барчо

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Писалката на Александър Стамболийски":

    За съжаление е така както го описваш. В политиката крайните решения се осланят и на нюанси, но което е по-зле от много, много, ама много много фактори. Същото като крайната идея на автомобила да върви. Автомобила за да тръгне са няколко хиляди чаркове и фактори. В края на краищата може да тръгне, а може и да не тръгне, а ако тръгне може да е добре, а може и да крета. Та явно ние сме се от кретащите и последни финиширащи. Този път обаче може и да не финишираме изобщо и вече никой няма да забележи, даже и ние самите.
  • 30 А пък

    14 3 Отговор
    Що е маке, сите е аке!
  • 31 Миленко Чукот

    5 31 Отговор
    Не македонците са българи, а некои българи са македонци! След като сме един народ, пишете се македонци! Нали е същото!

    Коментиран от #36

  • 32 Хаджи Генчо

    44 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Македония е географско понятие още от Византия!Никога не е имало такъв етнос и такава държава!
  • 33 Японеца

    14 0 Отговор
    Хасаен е Евреин!
  • 34 дон чичо

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Patriot":

    Аз ,бе ,съм Македонец ! Където и да идех в България ,ми викаха "Маке". А пък съм от Благоевград, как ставаше тая работа - не знам!?

    Коментиран от #43, #57

  • 35 дон чичо

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Викали са ти ,друг път!
  • 36 дон чичо

    17 0 Отговор

    До коментар #31 от "Миленко Чукот":

    пробвах! Од амбасадата во софия ми рекоа " Ти алтав си , та бараш македонски пасош? Сите наши се пишуваат бугари , ти сакаш македонец да те пишиме!!!"За тава драги ми Смехурко не се писах македонец
  • 37 Бай Онзи

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Patriot":

    Едно нормално изказване!
  • 38 STEFCO

    8 4 Отговор
    MAİNATA İM NA MAKEDONTSİTE
  • 39 Хекмет

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "Споко":

    Ебем ти мамата глупако ганьов
  • 40 Крум Стршний

    29 0 Отговор
    Аз па съм от Плевен - даге, тук е старата област Мизия, е па иази сум Мизиец! Мърши Македонски! А на всички които от този район им викахме Макета, нормално, от тази географска област са! Малееее голяма простотия ни налегна, Господи!
  • 41 Лек

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Не съм чувал някой кюстендилец да е заявил, че е македонец, а живея там повече от 50 години.
  • 42 Поаро

    23 0 Отговор
    Братя макета, като вземат да ви порят шиптарите, ще си взема болничен, че да ви е Убаво! Никога не сте знаели какви сте, защото не сте били НИКАКВИ! ПОДЛОГИ на едни или други!
  • 43 а ния дажезнаем кои

    3 7 Отговор

    До коментар #34 от "дон чичо":

    защото Благоев град е столицата на Пиринска Македония .
  • 44 Адам

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Горд Българин":

    Ми аз помня, че освен мене и Ева наемаше Маки и други тук. Искам си планетата цяла, дяволи човешки, разваляте ми Рая.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 странично мнение

    11 1 Отговор
    кавга е когато се скарам с майка си и сестра си за глупости , но когато баща ми реши , че съм предател на рода и ме изгони , това е съвсем друго. Незная дали сравнението е подходящо.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 GODORO

    9 1 Отговор
    Колкото имат национална идентичност украините,толкова и македонците.Няма народ без да е имал държава,език,култура,история и т.н.Едни турци признават от къде са дошли племената и кога,а и от кога са тая държава с тоя език ,а тука вчерашни за съжаление признати първо от Ж.Ж.,който напи Елцин и на летището го накара да подпише,/както Елцин подписа и за Крим/,но сега ги няма да видят какво са натворили,освен и всичко друго
  • 50 Манго

    14 0 Отговор
    Абе не ми е ясно, защо изобщо му обръщат каквото и да било внимание на този палячо. България и Гърция трябва да спрат всякакви отношения с измислената им държава, да затворят границите си с тях и напълно да ги отрежат. Пишат се за македонци, а поне половината от тях имат български паспорти. А и албанските им гости, вече ги готвят да ги направят част от Велика Албания.
  • 51 Метгонтан

    4 0 Отговор
    2 ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЛИПУТА СЕ ДЖАФКАТ ЗАКЛЮЧЕНИ В МАЗАТА НА ОГЛУШАЛАТА ИВРОПА
  • 52 Петарчо простия

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Руменке, оти толкоз малко си одила на училище. Казваш пропаганда А? Со кротце со благо и со ,,мнооогу" кьотек.
  • 53 Петарчо простия

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Чай чи са сетих.И сърбите в основната си част там са посърбени бивши българи.Казвам бивши , защото никой здравомислещ човек не иска да ги прави отново българи.Нека си бъдат македонци.Но нека кажат истината за дедите си.Те да я кажат. Ние я знаем.
  • 54 Митъо питоня

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Румено Руменке, нещо май ми квичиш като шумадийско прасенце.Да ми кацнеш на питоня.
  • 55 БНА

    6 1 Отговор
    С гол гъз таралежи ще мачка, мазния гей северномакедонски. Явно педерасткото наследство на Сашко Великиот Гей си казва думата! Всичките северномакедонци са гейовци! Ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 56 realist

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Те, тъпите ти и неграмотни приятелели може да кажат, че са марсианци?! Ама пусто и ти като си малоумен си взел, та си повярвал! Македонци няма неграмотни ми приятелю от около 180 година пр. н. е. да не говорим, че македония е била около Егея, гр. Пела... Като си малоумен изяж един кефал по добре, но не дрънкай глупости... Предложи го и на твоите приятели...
  • 57 ???

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "дон чичо":

    Аз пък съм шоп, така ми викат. Значи ли, че има държава Ш.опландия
  • 58 Рязана карибина

    1 3 Отговор
    Как да имаш различно мнение бе, брат?! Христос се опита да промени статуквото и го разпънаха на кръст. Какъв спасител е той? Кого е спасил? Не богохулствам, но не разбирам как този ме е спасил и от какво?
    Айдеииии....

    Коментиран от #65

  • 59 Автомат

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гоце Делчев":

    А как ще обясниш факта че Охрид е бил последната столица на Първото Българско царство, а за Климент Охридски умнико.
  • 60 Теди

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гоце Делчев":

    За 50 лева на месец, вие омовците сте готови и дъщерите си да направите ^работещи момичета^, камоли да не присъединявате български земи към стара наша присвоена територия.
  • 61 Теди

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Ех, как лъжеш само! Никой жител на Петрич няма да изрече подобно нещо. Напротив! Ти си платен национален предател, и то за мижава сума.
  • 62 Кovak

    0 2 Отговор
    Интересно ми е да разбера тук дали някой нонтролира коментарите? Или се гони рейтинг?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Крив бастун

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гоце Делчев":

    Има бласт Македония, но тя никога не е била държава и внаги е била част от Гърция. Като не искаш да кажеш истната - недей, въпреки че много добре знаеш какво в същност си. Можеш ли да ми кажеш, защо по голямата част от населението на Северна "Македония" имат български паспорти и навсякъде ги показват с радост и гордост?!
    Толкова си жалък и смешен, че без да искаш, ще накараш някой да се напикае от смях. Ти си само за комик в някой Вардарски цирк на турне в Алжир.
    Оооо, неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш това което си!!!
  • 65 realist

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Рязана карибина":

    С кръвта и саможертвата си икупува греховете на човеците, на всички включително и на невежите ка теб!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: