Last news in Fakti

27 Декември, 2019 14:20 1 550 0

Няма пострадали българи в самолетната катастрофа

  • казахстан-
  • българи-
  • катастрофа-
  • пострадали-
  • алмати

Българското посолство е в постоянен контакт с местните власти

Няма пострадали българи в самолетната катастрофа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Към този момент няма данни за пострадали българи при самолетната катастрофа в Казахстан, довела до множество жертви и ранени. Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Пътническият самолет със 100 души на борда катастрофира рано тази сутрин при опит да излети от Алмати за столицата Нур-Султан. Машината се е ударила в бетонна стена на края на пистата на летището и се е разбила в сграда. Работата на спасителните екипи продължава.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77, предадоха от Министерство на външните работи.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до своя казахстански колега Мухтар Тлеуберди по повод самолетната катастрофа. „Моля да предадете на семействата и близките на пострадалите моите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание“, пише министър Захариева в телеграмата до министър Тлеуберди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА