28 Декември, 2019 09:06 1 164 9

Аржентинските депутати замразиха заплатите си заради кризата

  • депутати-
  • аржентина-
  • замразяване-
  • заплати

Въвеждат 30-процентен данък върху редица операции с чуждестранна валута

Аржентинските депутати замразиха заплатите си заради кризата - 1
Снимка: shutterstock

Аржентинските депутати решиха да замразят своите заплати и надбавки за половин година заради сложното финансово-икономическо положение в страната, съобщи председателят на Камарата на депутатите Серхио Маса, предаде БГНЕС.

„Извънредното положение изисква действия във всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и надбавките на законодателите и политиците в Камарата на депутатите и на сенаторите на Аржентина”, написа той в Twitter.

Страната преживява сериозна икономическа криза. Властите разработиха закон, който ще позволи да се установи социална справедливост в страната, тоест да се постигне задачата, поставена от новоизбрания президент Алберто Фернандес. По-специално ще бъде въведен 30-процентен данък върху редица операции с чуждестранна валута.

Сред другите мерки са преразглеждане на пенсионната система след половин година, а за декември и януари пенсионерите трябва да получат добавки към пенсиите си. С половин година се удължава замразяването на цените на основни стоки, след това също могат да бъдат преразгледани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сливи за смет

    4 2 Отговор
    Па нЩи дупитати си ги увеличават непрекъснато...
  • 2 Гледач

    9 2 Отговор
    А В БЪЛГАРИЯ нашите депутати в кризата в която сме от 30 години насам си ги вдигат заплатите с оправданието че било криза в БЪЛГАРИЯ.Браво на Аржентинските ДЕПУТАТИ.
  • 3 Valio

    6 0 Отговор
    А нашите боклуци в парламента кога?????

    Коментиран от #5

  • 4 интересно ми е тези в кремъл дали

    3 0 Отговор
    ше си замразят милиардите долари в швейцарски и щатски банки???Дли ще има поне по бутилка водка, консерва със сельодка и кофичка с руска салата за бедните руснаци. Ще има, но един по-дебел:):)
  • 5 Автомат

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    Да ти кажа честно, ще стане когато отидат в ада.
    Тез Боко тиквата и шайката 240 педерасти ще ги м#ча там.
  • 6 боцмана

    4 0 Отговор
    Нашите си замразяват работното време и ползват повече почивки , но и това е нещо , защото почивайки не творят глупости и не харчат народна пара за собствени прищявки.

    Коментиран от #8

  • 7 Автомат

    3 0 Отговор
    Що давате минуси на правилни коментари а хора защо демек от 1 до 5.
  • 8 Автомат

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "боцмана":

    Прав си.Ей това е човек и българин
  • 9 Бойко Борисов

    2 0 Отговор
    Аматьори. Прави се така: вдигате субсидията под предтекст, че опозицията го иска или бюджета е в риск и се гушите с народна пара
Новини по държави: