Last news in Fakti

30 Декември, 2019 08:15 4 972 75

Полша: Путин лъже!

  • полша-
  • русия-
  • владимир путин

Преди седмица руският президент каза, че Варшава носи отговорност за избухването на Втората световна война

Полша: Путин лъже! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полският премиер Матеуш Моравецки каза, че руският президент Владимир Путин лъже в изказванията си, в които обвинява Полша за избухването на Втората световна война, предаде АР.

Според Моравецки Путин прави това, за да отклони вниманието от неотдавнашните руски политически провали.

Преди около седмица Путин каза, че Полша носи отговорност за избухването на войната и това засили напрежението между двете страни. В петък миналата седмица руският посланик във Варшава бе повикан на разговор в полското външно министерство, за да му бъде изразен протест.

Втората световна война започва през 1939 г., когато в Полша нахлуват войските на нацистка Германия, а две седмици по-късно - и на Съветския съюз. Двойната окупация е извършена дни след като двете тоталитарни държави подписват таен протокол за подялба на Полша и балтийските страни. Във войната загиват около 6 млн. поляци, отбелязва Асошиейтед прес.

"Президентът Путин многократно е лъгал за Полша и винаги го е правил съвсем съзнателно", се казва в изявление на полския министър. "Това обикновено става в ситуация, когато властите в Москва усещат международен натиск, предизвикан от нейните действия. И то натиск не на историческата, а на най-съвременната геополитическа сцена", се казва в изявлението на полския правителствен ръководител. То бе разпространено чрез профила му във Фейсбук и в акаунта в Туитър на канцеларията на премиера, предаде ПАП.

Моравецки посочва няколко неотдавнашни събития, които определя като провали за Русия.

Сред тях е наложената заради употреба на допинг временната забрана руски спортисти да участват в международни състезания и неуспешният опит на Кремъл "напълно да подчини Беларус на Русия".

Полският премиер отбелязва и удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим, както и санкциите на САЩ, засягащи изграждането на руския газопровод "Северен поток - 2".

Смятам, че думите на президента Путин са опит за прикриване на тези проблеми, заявява Моравецки.

Някои опоненти на полското консервативно правителство обвиниха полските власти, че са се забавили и не са реагирали достатъчно категорично на изявленията на Путин от преди седмица.

Те бяха свързани с острата реакция на руския лидер срещу резолюция на Европейския парламент, в която се казва, че Съветският съюз, както и Германия, носят отговорност за започването на Втората световна война. Руският президент нарече резолюцията "пълни глупости".

Той каза, че причина за войната не е бил пактът Рибентроп - Молотов, а Мюнхенското съглашение от 1938 г. и подчерта, че Полша се е възползвала от него, за да осъществи териториалните си претенции към район, намиращ се днес в Чехия.

Путин отправи и обвинения срещу посланика на Полша в Берлин преди войната Юзеф Липски, който според него подкрепял политиката на Хитлер и бил обещал да му се вдигне паметник във Варшава, ако изпрати всички полски евреи в Африка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    16 44 Отговор
    Добро утро, ти сега ли го разбра?
  • 2 Хрониките на Евразия

    36 58 Отговор
    Полша нападна западна Полша за Германия , Полша нападна източна Полша за СССР .
    Полша нападна сама себе си и е виновна за Втората световна война ..
    Също както Украйна и Грузия нападат себе си и водят граждански войни ..
    Чекистите нищо ново не могат да измислят ..

    Щом Полша е нямала правителство и съветските другари само са поели неговите функции , на кого през септември 1941 година , Сталин пише молба за създаването на 75 хилядна армия от недоубитите поляци в Катин ?

    Коментиран от #7

  • 3 СССРкаскет

    30 53 Отговор
    Путин е прероденият Сталин.Някой каскет да ме обори,ако не съм прав

    Коментиран от #8, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Габишев, шаман от Якутия

    31 48 Отговор
    Ха добър ден, че това е ясно на целия свят, злото джудженце Хаяско и неговия тоталитарен режим си служат главно с лъжи, дезинформация и пропаганда. Даже с цялата си наглост награди с орден руския шпионин Малинов, който в собствената си страна е подсъдим за шпионаж.
    Да окупираш суверенна държава заедно с още една страна и после да обвиниш същата тази окупирана държава за виновна за избухването на войната е свръх форма на олигофрения.

    Коментиран от #73

  • 6 Алфа Вълкът

    15 36 Отговор
    На жужето краката са къси!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    15 12 Отговор

    До коментар #3 от "СССРкаскет":

    Ти сам си се сссссеересенасрал.
  • 9 vvvvv

    44 18 Отговор
    Ха, ха. Лъже, не не казва кое е лъжа. Всичко, което твърдят руснаците е истина и те иман полския архив. А шляхтата се гърчат и не знаят, какво да правят. Интересно, всички други мълчат, защото знаят, какво пише и в техните архиви.
  • 10 СссереМ

    16 34 Отговор
    Ха добрутро, какво да очакваме от империята на злото и лъжата.
  • 11 Поляците имат комплекси..

    26 19 Отговор
    ..когато чуят за Русия. Всъщност Полша е пропуснала Вермахта през своята територия с предтекст че са нападнати от Вермахта, за да може Вермахта да нападне СССР. Тръгнали са ургулешката да заличават народи и да им вземат земята.
  • 12 Обикновен човек

    47 15 Отговор
    Полша е проститутката на Европа долна нация с извратено ДНК!!!!!

    Коментиран от #47

  • 13 А стига бе

    53 14 Отговор
    Е кое е лъжата бе соросоиди-писмото в което полският дипломат казва че ще направи паметник на Хитлер в центъра на Варшава го има черно на бяло...А че Полша заедно с Германия си отделят част от Чехия е факт-исторически...Та кое не е вярно? Поляците винаги са били лицемерни и лъжливи-не случайно днес в Европа им викат ку...те на САЩ...
  • 14 Авицена

    38 12 Отговор
    Някога в Багдат се подвизавал един легендарен крадец. Ходел на пазара и открадвал нещо от някоя сергия. Когато зорките очи на продавача забележели липсата, той се развиквал и показвал с ръката си отдалечаващия се крадец. Той на свой ред си протягал ръката напред и почвал да вика: "Крадец, крадец. Дръжте го." Същевременно почвал да бяга между сергиите хората. И така се измъквал.
    В случаят полското правитилснво имитира багдатския крадец. Президент т Путин не лъже, че полският посланик е обещал да построят във Варшава паметник на Хитлер, ако изпрати всички полски евреи в Африка. Това което е пропуснал Путин, защото е странично на темата, е участието на поляците в погрома на варшавското еврейско гето заедно с германците. Полският антисеметизъм няма да разбере никога българското човеколюбие за спасяването на 50 000 евреи от лагерите на смъртта.
    Путин не лъже, че поляците участват в подялбата на територията на братския чешки народ. Аз на негово място бих им припомнил Брест-Литовския мирен договор и заграбенште от Полша територии от западна Беларус и Украйна и обявината война на Русия през 1920 г. Има историческо възмездие за сторените злини. Който не го признава, то ще го постигне когато не го мисли. Днешните полски ястреби в натовски одежди, развяват антируска истерия, водени от патологичната си умраза към руснаците.

    Коментиран от #15

  • 15 Хрониките на Евразия

    10 23 Отговор

    До коментар #14 от "Авицена":

    А представете си , че вие сте малък , нищожен лъжец и крадец с комплекси и изведнъж Фортуната ви е поставила на царски трон!
    Какво ще е вашето обкръжение , съветници , приятели и кой ще посочите за врагове ?

    Коментиран от #21

  • 16 Авицена

    19 10 Отговор
    Някога в Багдат се подвизавал един легендарен крадец. Ходел на пазара и открадвал нещо от някоя сергия. Когато зорките очи на продавача забележели липсата, той се развиквал и показвал с ръката си отдалечаващия се крадец. Той на свой ред си протягал ръката напред и почвал да вика: "Крадец, крадец. Дръжте го!" Същевременно почвал да бяга между сергиите и хората. И така се измъквал.
    В случаят полското правитилснво имитира багдатския крадец. Президентът Путин не лъже, че полският посланик е обещал да построят във Варшава паметник на Хитлер, ако изпрати всички полски евреи в Африка. Това което е пропуснал Путин, защото е странично на темата, е участието на поляците в погрома на варшавското еврейско гето заедно с германците. Полският антисеметизъм няма да разбере никога българското човеколюбие за спасяването на 50 000 евреи от лагерите на смъртта.
    Путин не лъже, че поляците участват в подялбата на територията на братския чешки народ. Аз на негово място бих им припомнил Брест-Литовския мирен договор и заграбенште от Полша територии от западна Беларус и Украйна и обявената война на Русия през 1920 г. Има историческо възмездие за сторените злини. Който не го признава, то ще го постигне когато не го мисли. Днешните полски ястреби в натовски одежди, развяват антируска истерия, водени от патологичната си умраза към руснаците.

    Коментиран от #22, #23

  • 17 Сух

    4 10 Отговор
    Кога за последно чухте, извинете аз съм виновен?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Поляците..

    16 12 Отговор
    ..са гузни като чуят за Русия, но тази гузност я прикриват с гняв към Русия. Поляците са славяни, езика им почти като руски, близък до сръбския и българския език, фактически са предали своята раса и затва е тая гузност но камуфлирана и престорена в гняв, досуш като българските предатели. И в замяна на това предателство са получили правото да работят легално в западна европа и сащ, представяте ли си каква низост и мерзост.....безнравственост, кому са нужни такива!?!

    Коментиран от #30, #65

  • 20 Вероятно

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "СССРкаскет":

    Ако Путин беше - Сталин , лагера в Белене още щеше да работи , селата с китни къщи и огради , с белосани дървета и бордюри, а такива като вас ветропоказатели , щяхте да рецитирате пламенни стихове, и речи , от трибуната , и да целувате портрета .

    Коментиран от #24, #26

  • 21 Именно...

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хрониките на Евразия":

    ..правилен въпрос, а сега кажи(напиши) кой кого истерично посочва като враг?
  • 22 Тръмп

    9 8 Отговор

    До коментар #16 от "Авицена":

    Някой те е излъгал,че Путин е руснак!!!:):):)Майка му е еврейката Мария Шаломова,та отиди в Москва да провериш дали е обрязан!!!;););)
  • 23 Рашка с чашка

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Авицена":

    Има, обаче и друг исторически момент, по време на,,, Полския гнет"- така са наричани годините на полско управление на западна Украйна, населението е живяло охолно. А когато е било,, освободено" от СССР настъпва Гладомора. Умишлено предизвикан глад в най-плодородната и богата до тогава част от СССР. По различни данни от глад умират между 3 и 7 милиона души. В годините 1932, 1933 и 1934. За това седем години по-късно украинците посрещат Хитлер като освободител.

    Коментиран от #36

  • 24 Лагера в..

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Вероятно":

    ..Белене не е на Сталин, Сталин няма нищо общо с него.
  • 25 Прости сте

    2 9 Отговор
    Вместо да се занимават с настоящето, което е по-важно, те седнали да спорят от името на вече изчезнали поколения, това не ви е работа, само показва колко сте назадничави и компетентни политици
  • 26 Хрониките на Евразия

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "Вероятно":

    Товарищи , стига сте настъпвали мотиката !
    Стига сте живели в миналото , хайде идвайте вече в
    21 век, целият свят е вече тук !
    И не само технологически, но и етически и нравствено.

    Коментиран от #39

  • 27 1939

    10 6 Отговор
    Дрисльовци, но шляхтичи. Пак ще изядат боя.
  • 28 шщшшро7

    12 7 Отговор
    хохляците и шляхтата -- американските еничари .
  • 29 Монгола

    16 10 Отговор
    Полските подлоги започват дастрадат от истината! Полските подлоги са избили заедно с нацистите 5 милиона полски евреи не етнически поляци, да не се правят на жертви полските ратаи на краварите!!!
  • 30 Рашка с чашка

    9 8 Отговор

    До коментар #19 от "Поляците..":

    Да поляците, украинците словаците, хърватите, чехите и т. н. са славяни. На български - словени, заради словото - църковно-славянски език, а според Ватикана, старобългарски език. От къде на къде ще дължат някаква вярност към руснаците? Още повече от къде на къде към СССР? Именно руснаците предадоха славянското братство със стремежа си да подчинят славяните. Също така предадоха православието, като го замениха с безбожен комунизъм, който на сила наложиха на останалите славянски народи.

    Коментиран от #38

  • 31 Borislav Popov

    9 14 Отговор
    Поляците без много да разтягат локуми като Путин, направо му казват в очите, Путин лъже и му правят шах и мат с пешката..

    Коментиран от #41

  • 32 Яверт

    11 4 Отговор
    Хора. Прочетете подробно за периода от Версайската система от договори до началото на ВСВ. Прочетете за всяка държава за поведението им и договорите които сключват. Прочетете и за не европейските държави-Япония, Китай, Корея, Манджурия, САЩ, страните от Централна и Южна Америка. Ще ви стане ясно че в този батак наречен ВСВ няма невинни. Дори бих казал че най-виновни от виновните са Франция и Англия. Прочетете и защо цяла Америка с изключение на Канада са против САЩ. Имате много за четене. Полша и Ссср са само последната капка в помита.
  • 33 Фридман

    10 9 Отговор
    Пояците са най мръсните соросоидни подлоги в Европа

    Коментиран от #40

  • 34 Мдаа

    13 8 Отговор
    Когато архивите говорят, и хиените мълчат.

    Хиените - Полша, бъркат благородството и търпението със слабост.

    Прав е бил Чърчил, че поляците са хиените на Европа.

    Коментиран от #35

  • 35 Монгола

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    Какви хиени са тези подлоги като ядът само сиренето от салама!
  • 36 Алоуу рашката с чашката

    9 12 Отговор

    До коментар #23 от "Рашка с чашка":

    По-голяма чутовна глупост не можа ли да измишлиш? При едните живеели охолно и фърляли гьобеци и кючеци а при другите гладомор. Как може да си толкова зальохан за да вярваш в това?! След като фашистите превзели Киев, буквално на следващия ден залепват съобщения из целия град всички евреи да се съберат на пресечката на булевард Белинского и булевард Медник, да вземат със себе си най-необходимото и всички ценни вещи. Конфискуват им ценните вещи, илните и работоспособните ги подбирали на една страна за работа в концлагерите, а останалите ходом до края на Киев в местноста Баби Яр, вкарват ги в предварително изкопана яма с размери 60 метра на 60 метра с дълбочина 3 метра и ги разстрелват. След като евреите били изтрепани започнали да сортират и убиват и останалото население, украинци руснаци татари цигани. Тази яма просъществувала повече от две години, когато хода на войната се обръща и фашистите бягали с покафенели гащи започвнали да заравят ямата и да заличават следи но не успели да заровят цялата яма. Няма такъв пример в животинското царство както човешките деяния.Отвратително, гнусно.
  • 37 Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    През последното десетилетие в света се появиха :
    - Първият iPad
    - Facetime
    - Видеоразговори WhatsApp
    - Uber
    - AirBnb
    - Tinder
    - Първите приложения за мобилно банкиране
    - Instagram
    - Snapchat
    - Първите умни часовници ..
    И всичко това благодарения на Товарищ Путин и неговите последователи ..
    Так держать убогие !

    Коментиран от #49

  • 38 БАРС

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "Рашка с чашка":

    Не съм съгласен с тебе по простата причина че това което си написал е вярно но ти не знаеш явно че това не са го направили руснаците а болшивиките .А болшивишката революция я правя ЕВРЕИТЕ а не РУСНАЦИТЕ .Бях чел имената на хората които са ръководили революцията то те бяха 64 човека то от тях само трима бяха чисти славяни за Ленин то тй има цял букет кръв включително и много малко Българска.То даже евреите от израел искаха да я пишат еврейска революция.И не забравяй Сталин какъв е по националност.Но всички тия са биле родени В РУСКАТА ИМПЕРИЯ.
  • 39 Алоуу хроникьораа..

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хрониките на Евразия":

    ..върни си кредитите които си получил от общите пари и тогава раздавай съвети. Мноо си умен, от де се излюпи!?!

    Коментиран от #44

  • 40 Borislav Popov

    8 10 Отговор

    До коментар #33 от "Фридман":

    По мръсни от путиноидните подлоги, никъде по света няма.

    Коментиран от #43

  • 41 Дааааа именно..

    6 7 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    ..като пропуснали Вермахта да мине през Полша за да нападне СССР. Защо тогава са гузни и прикриват гузноста си с гняв?!

    Коментиран от #56

  • 42 Русороб

    6 9 Отговор
    Цял свят се смее на вова, ама как се овъртя не е истина

    Коментиран от #46

  • 43 До борислав попов..

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    ..мноо тее яд, гневът ти ще те разложи отвътре, как е злъчта? Върни си борчовете.

    Коментиран от #57

  • 44 Хрониките на Евразия

    5 9 Отговор

    До коментар #39 от "Алоуу хроникьораа..":

    Министър председателя на Полша: "Руският народ е най - голямата жертва на Сталин, един от най - жестоките престъпници в световната история и този народ заслужава да знае истината ".
    Не съм съгласен с този министър !
    Сталин въобще не е съществувал , когато руският народ 5 пъти е завземал Полша и е удавял в кръв полските въстания ..

    Коментиран от #48

  • 45 БАРС

    11 7 Отговор
    Гледах всичките изказвания на ПУТИН евала на човека това се казва ръководител няма нищто общо с мутренскрто поведение .Не се хвали направих това одрязах лентички и т.н. Винаги казва ние постигнахме това онова и т.н.Колкото до поляците те защто не казват че Сталин просто 39 год.си връщта териториите които полша беше заграбила някога от РУСИЯ.А после войната Русия им даде земи от Германия и е вярно че те 39 год.поляците същто вземат земи от чехия.Работил съм с Поляци към полска фирма знам ги да излъжат то им като хоби и да не ви казвам че до обет голяма част бяха пияни на обекта .Спокойно мога да кажа че те са май номер едно по пиене в Европа а не Българи и Руснаци.И не забравяйте че Запъдна Украина сиреч от Русия по голямата част е била завзета от Поляците именно тия земи си връщта русия
  • 46 Ееееее..

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "Русороб":

    ..не можеш да обобщаваш така за целия свят! Водещите технологични държави даже кооперират с Русия в Международната Космическа Станция(бившата МИР), която е 50% Руска, и останалата част беше руска но те я отстъпиха на Япония Германия Франция Сащ.
  • 47 778

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Обикновен човек":

    Руснаците са същите!
  • 48 Аааа-_-нее

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "Хрониките на Евразия":

    ..не изопачавай историята, руския народ не е поробвал поляците, а е спирал и удавял в кръв полските военни набези на руска територия. И руският народ не е жертва на Сталин.
  • 49 ръйш

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хрониките на Евразия":

    сиЦкото дет си описал е прелюдия към масовото следене и чиповете - в Швеция и САЩ вече ги слагат.

    та не е повод за хвалба, поляците са си хиени.

    да ми се похвалиш с иновации за чиста вода, слънчева енергия, качествена храна, красиви къщи, чист въдух, стандарт на живот, лек срещу рак - нещо по-значително дай за пример.
  • 50 Ооопс гн Стайков

    9 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "който според него подкрепял политиката на Хитлер"...

    Не така, г-н Стайков :-)! Доказано с документи посланикът на Полша в Берлин е подкрепял Хитлер и му обещал огромен паметник във Варшава.

    А пък Хитлер да вземе да окупира Полша и да избие шест милиона поляци...каква неблагодарност и германско вероломство;-)!

    Червената работническо-селска армия, известна като Съветската армия дава 600 хиляди убити, за да освободи Полша от Хитлеристите, които са избивали поляците наред, заедно с евреите в Полша. Всъщност, Полша е загубила шест милиона свои граждани, но три милиона от тях са именно евреите на полска територия. Същите тези евреи, чиито деди добродушните и глупави поляци приютяват по време на гоненията срещу евреите в Западна и Централна Европа... Интересно защо първо в Европа, а после и в Русия и в Полша има проблеми с евреите...

    Сталин е отвоювал съвременна Полша за поляците не само от нацистка Германия, но и от своя съюзник Чърчил. Благодарение на Сталин Полша е максимално разширена на запад и на север. Германската Померания става полска. Поляците са редко тъпи и неблагодарни. Израз на полската тъпотия и неблагодарност е събарянето на паметниците на Съветската армия в Полша, което е и нарушение на Полско-Руската спогодба за опазване на паметниците. И това става в навечерието на празнуване на 75 годишния юбилей от победата на СССР над нацистка Германия. Именно затова Путин е бесен на Полша.

    Полша да внимава Грмания
  • 51 Алооуу джендърите..

    2 7 Отговор
    ..българите са предателско семе, безнравствени мерзавци, дупиту на европа, кому са нужни такива, даже поляците се подиграват на българите че са черноработниците на европа.
  • 52 Ооопс гн Стайков

    4 3 Отговор
    Полша да внимава Германия да не си върне Померания!
  • 53 Валериян Коджакозлев

    8 11 Отговор
    Лъже ли?? Бесен е защото САЩ му спират търговията с газ и сметките на тези от Кремъл с милиарди долари в швейцарски и щатски банки ще спрат да наддават за сметка на обедняващия руски народ, който вече яде децата си от глад. Тия в Кремъл паднаха в поза партер с молитвено изражение пред Полша и Украйна!Тръмп им спря газопровода и ако не са германците да го купуват и украинците за го пропуснат през територията си в Русия трябва да се замислят как да превръщат газта в храна:):)Ние също спираме турски поток с около две години за да се научат, че не бива така. Турски поток е готов навсякъде и предстои откриване след 10 дни, но по него газ никога няма да потече защото тук в България тепърва започва да се строи, а ако Путин заобиколи България ще са му нужни не по-малко от 6 години през Гърция и Македония...Имаме диверсификация от поне 6 източника неруски газ плюс втечнен направо на пристанищата на Варна и Бургас от САЩ на два пъти по-ниски цени от руския газ. Имаме най-голямото хранилище за втечнен газ на Балканите, така че чакаме скръб от руските партньори и падане на Кремъл в поза партер и пред нас смелите натовски българи.

    Коментиран от #55, #71

  • 54 Сандо

    10 2 Отговор
    През 90-та три месеца работих във Вроцлав.Чудехме се защо на местните работници не им дават пари,докато към нас бяха точни.Разбрахме го,когато им дадоха аванс-на другия ден буквално завода щеше да спре.Поляците започнаха да се появяват след 10 часа
    пияни,някои ранени,със скъсани дрехи-въобще трагедия.Именно този мой престой ме убеди,че поляците са изметта на Европа.А относно историята им - има с какво да се гордеят,но не са малко и срамните,дори престъпни техни дела.
  • 55 Ха ха ха

    5 6 Отговор

    До коментар #53 от "Валериян Коджакозлев":

    Ти не сакаш да си добре. Ти сакаш Русия да е зле. Това е шопското верую на нещастните русофоби. Русия да е зле, та ако ще и България да умре. Нали това искате бе, тъпанари!

    За сведение на тъпанарите, Путин и Си Дзин Пин само преди няколко дни откриха газопровода "Силата на Сибир", по който Русия започна да изнася газ за Китай и който е с капацитет от 38 милиарда куб. м. газ годишно. Предстои построяване на газопровод и за Япония, която в момента купува от Русия втечнен газ, който по себестойност винаги е по-скъп от тъбния газ.

    Коментиран от #64

  • 56 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Дааааа именно..":

    Вермахта-Мермахта, бла, бла.. Поляците му го казват право в в очите - Лъжец си и това е, ха да го видим какви лъжи ще измисли Путен, сега..)
  • 57 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "До борислав попов..":

    Напротив, хич не ме яд, а вас каскетоидите много ви е яд, затова и се оближете отзад.

    Коментиран от #58

  • 58 Аве няньооо..

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "Borislav Popov":

    ..ти нямаш аргументи ве заушкааа..
  • 59 Боярищник

    8 4 Отговор
    Кремълското джудже никога не е казвало истината!
  • 60 путкин е джудже

    6 4 Отговор
    Естествено,че лъже.От хобит диктатор какво да очакваш ?
  • 61 Грую

    5 1 Отговор
    Еееех, Владимир Владимирович ако само Полша и поляците лъжеха с мед щяхме да ги намажем!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дух":

    Има известен минимум лингвистична и историческа подготвеност, преди да пишеш срещу нас, руснако нахален и невеж!
  • 64 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    И какво те възторгва това ,че Русия помпа Китай и ускорява поглъщането си?
  • 65 Що,

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Поляците..":

    Ще ходиш да ги избиваш ли? А защо не си припомните, вие русолюбите, които сега се вживявате в православието, че поляците опазиха религиозността си, за разлика от нас, дето ни превърнаха в атеисти по съветски тертип?
  • 66 Хрониките на Евразия

    1 1 Отговор
    Русия като отвори архивите през 2070 година , ще им покаже на поляците кой лъже 😉

    Коментиран от #74

  • 67 Мисля си

    3 1 Отговор
    Защо ми се струва, че тук на некоректен български език и с обиди срещу ни пишат няколко руснаци или е един с различни ник- ове?
  • 68 Мунчо

    0 1 Отговор
    Сега вече няма мърдане за полските фашисти, които заедно с Хитлер избиваха Евреите в газовите камери, собственоръчно изградени с техни ръце.

    Путин подаде топката в ръцете на Израел и на Порканите нацисти настават тежки времена; сега из предстои да се бръкнат дълбоко в държавното джобче, и за изплатят на Израел няколко стотин милиарда.

    Коментиран от #69

  • 69 Хрониките на Евразия

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Мунчо":

    Мунчо , Путин още и за плана на Дълес ще ви разкаже ..
    Така , че си приготви коментарите предварително , че темата е сложна 😂

    Коментиран от #72

  • 70 Тролчо

    1 2 Отговор
    Толкова много бля-бля, а така и не казаха, кое точно относно темата за Втората Световна е излъгал руският президент Путин. А иначе за съвременните си провали лесно може да се оправдае с действия на САЩ. Естествено, едва ли са му виновни точно за всичко, но друго е важното: поляците са по-виновни. И не защото са нападнали някого, а защото са по-ранни съучастници към териториалното разрастване на Германия, още повече окуражаващо последните.
  • 71 ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Валериян Коджакозлев":

    Преди време разрушавахме една стара къща.В нея поднах на един куфар пълен със стари вестници от 1942/3г. все едно чета същите стари вестници.Как не сте мръднали от 80г?!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Габишев, шаман от Якутия":

    Още не е привлечен за обвиняем Малинов дори!Не лъжи!
  • 74 878

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Хрониките на Евразия":

    Вие наистина сте за д-р Гълабова! Нищо,че сте сорософилистик!
  • 75 Нострадамус

    0 2 Отговор
    Нострадамус:

    “В седмия месец на година 1999 от небето ще дойде Великият цар на злото (англ. ориг.: The Great King of Terror). Той ще върне великия вожд на монголците. Преди и след това (1999 г.) ще царуват необуздани войни.”
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания