Last news in Fakti

30 Декември, 2019 09:49 1 829 4

Австралия се готви за огнена Нова година

  • австралия-
  • пожар

Имаше опасения, че може да се наложи новогодишната заря да бъде отменена

Австралия се готви за огнена Нова година - 1

Хиляди жители и туристи получиха нареждане да се евакуират от Ийст Гипсленд, туристически район в австралийския щат Виктория, където вилнеят големи горски пожари, предаде Ройтерс.

Заради високите температури (до 40 градуса по Целзий в Мелбърн), силния вятър и сериозната опасност от пожари властите приканиха около 30 000 души да напуснат Ийст Гипсленд.

Горещият фронт се движи бързо към Нов Южен Уелс и прогнозите са, че в новогодишната нощ, когато по традиция стотици хиляди се събират в пристанището на Сидни, за да гледат прочутите фойерверки, температурите ще се повишат. Над града от седмици се носи димът от бушуващите в Нов Южен Уелс пожари.

Разрушени са близо 900 къщи, опожарени са 8,6 милиона акра земя.

Имаше опасения, че може да се наложи новогодишната заря да бъде отменена, но властите казват, че засега не смятат да променят плановете за празненствата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По зле са

    5 2 Отговор
    ПОЛОВИН МИЛИОН ЖИВОТНИ СА ЗАГИНАЛИ, ЯВНО АВСТРАЛИЙЦИТЕ СА ПО ЗЛЕ ОТ НАС ЩОМ ТОЛКОВА ВРЕМЕ НЕМОГАТ ДА СИ ИЗГАСЯТ ПОЖАРИТЕ, ДАЙ ИМ ЗЛАТО ДА ТЪРСЯТ И ДА РОВИЧКАТ ПО ЦЯЛ ДЕН В ПЯСЪКА

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Интересна и далечна държава

    4 0 Отговор
    Температурни аномалии и тези пожари. им разсипват всичко, дори и домашните животни-змиите...!!!
Новини по държави: