Last news in Fakti

30 Декември, 2019 13:40 4 280 4

Завръщане! Косатки се появиха край Италия

  • косатка-
  • месински пролив

Присъствието на морските бозайници в района може да им създаде проблеми заради интензивния морски трафик в Месинския пролив

Завръщане! Косатки се появиха край Италия - 1

Група от три косатки беше забелязана за пръв път в Месинския пролив, разделящ италианския полуостров от Сицилия, предаде Франс прес.

Групата е същата, която е била видяна преди няколко дни в близост до пристанището на Генуа, което означава, че е изминала около 800 километра за една седмица.

Косатките са били забелязани от спортния риболовец Симоне Вартули, който плавал с лодка в пролива.

"Отначало се изплаших, защото това са огромни животни, призна 25-годишният италианец. Но успях да прекарам с групата около час, като накрая се доближих до нея на около 1 метър!"

Появяването на морските бозайници в този район може да им създаде проблеми заради интензивния морски трафик в пролива, предупреждават морски биолози.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти турчин

    1 3 Отговор
    Ей това е довина.Само че косатките да на Южния полюс.
  • 2 Хасан

    3 2 Отговор
    Дайти ги тука, ше ги напраим на кИфтета и кИбабчИта

    Коментиран от #3

  • 3 Грую

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ти ще ги пра'иш на кифтета тука на сушата ама те са дошли за да похапват мигранти, изпаднали от някой плавателен съд във водата!
  • 4 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    СЕГА ЩЕ СПРАТ ПРИТОКА НА ЕМИГРАНТИ С ГУМЕНИТЕ ЛОДКИ ОТ АФРИКА.
Новини по държави: