31 Декември, 2019 08:56 2 289 11

Размяната с Русия трябва да е справедлива

  • украйна-
  • размяна-
  • олег сенцов

Олег Сенцов настоява за нови условия

Размяната с Русия трябва да е справедлива - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна не трябва да лишава от справедливост своите герои, които бяха задържани от Русия. Това заяви украинският режисьор Олег Сенцов, цитиран от Укринформ.

Според него много невинни украинци са били задържани в руските затвори. Самият той беше задържан за 5 години, преди да се върне в Украйна като част от размяна между двете страни.

Той е несъгласен с връщането на хора, участвали в атаките срещу протестиращите на Майдана. Според него размените на затворници трябва да отговарят на украинските разбирания.
„Страната трябва да върне своите герои, но не и като пренебрегва техните ценности. Виновните за атаките на Майдана не получиха присъди. Тези условия за размяна не са справедливи. Ние търсим справедливост и за това ще успеем“, заяви Сенцов.

Той заяви, че се радва за връщането на украинци в тяхната родина.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    24 5 Отговор
    Тоя смотаняк защо си отваря устата, като можеше още да го клецат в затвора за тероризъм?

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    10 2 Отговор
    Тоз се опитва да налага единствено своята гледна точка! Една малка стъпка го дели от диктатура. А, някои там вече са я направили - “героите” им! То какъвто им президента, такива им са актьорите!
  • 3 Borislav Popov

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Да те клецат манафите тебе, Олег Сенцов беше арестуван по напълно нагласено обвинение, че бил терорист и искал там уж да взривява нещо в Москва и даже "намериха" там взривни вещества. Като е толкова страшен и опасен терорист, защо го освободиха руснаците ?
  • 4 БАРС

    11 2 Отговор
    Тая будала или иска да се направи на много умен или не знае че в Украинските затвори няма нито един задържан който наистина е стрелял по хората по простата причина че тия бяха наемани от грузия хора на Саакашвили а въоръжени в Украина и ръководени от Поробий Яценюк и Торчинов и може би но там не е сигурно Порошенко .Има видио с тия тримата как давт указание от един фолксфаген бус но видиото е в руснаците а тях никой не иска да ги чуе

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "БАРС":

    Ми той като беше в руския затвор, по хора ли беше стрелял бе, каскет такъв ?

    Коментиран от #11

  • 6 Хрониките на Евразия

    2 4 Отговор
    Важен момент - 40 пленници отказаха да сменят украинският затвор , за райският живот в Русия .
  • 7 Хрониките на Евразия

    1 4 Отговор
    Както е тръгнало , при следващия обмен , Зеленски себе си ще предложи за обмяна , поради липса на желаещи Русия да ги освобождава ..
  • 8 Полу лалугер от Хонолулу

    3 1 Отговор
    Както забелязвам двете джендърки АНАЛ@ЛИЗАТОРКИ са изкочили от коневръза .

    Коментиран от #10

  • 9 Коца

    3 1 Отговор
    Вярно е , че двете са най-големите актвистки соростутки тук . Представям си селските им фейсове като на тоя усраинец сенсов .
  • 10 Аврора

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Полу лалугер от Хонолулу":

    Какъв коневръз и двамата са ги правили във "Вторични сурвини"
  • 11 БАРС

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Слушай бе калпак ти вземи и прочети хубаво за какво не е съгласен и именно затова съм написал .Това че е режисьор не значи че не може да е терорист .Украинците имат един много добър артист който е играл главните роли във военни филми и в драми страхотен артист казва се АНАТОЛИЙ ПАШИНИН знаеш ли че е на фронта на страна на украинците ощте на 4 месец от войната .А там тия украинци стрелят и убиват мирни граждани много от загиналите са жени деца а от украинска страна едни войници убити има.Знаешли че на няколко пъти украински части са били обкръжени от ДНР и ЛНР и са им прощтавали като са ги карали да оставят оръжието и да си ходят цели полкова са били обкръжени не един път са им прощтавали.
Новини по държави: