31 Декември, 2019 14:40 3 906 5

Винетка за замърсяващи автомобили в Румъния

  • румъния-
  • винетка-
  • коли

Промяната се въвежда в Букурещ

Винетка за замърсяващи автомобили в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Букурещ въвежда мерки за борба с мръсния въздух. От 1 януари влиза в сила винетка "кислород", с която ще се заплаща достъпът на автомобили в града, съобщи БНР.

Ограничението е за всички автомобили под 5 тона, освен за тези със стандарт Евро 5 и 6, електрическите коли или хибриди, които могат свободно да ползват централната зона на града. Колите със стандарт Евро 3 и 4 ще трябва да закупят ековинетката, а за тези под тези стандарти достъпът до центъра на града е забранен.

Ограниченията ще важат за дните от понеделник до петък между 7 и 22 часа, с изключение на официалните празници. Винетката може да се купи за различни срокове - от един ден до една година. Приходите от закупуването на винетките ще се използват за инвестиции и проекти за опазване на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако това стане

    5 4 Отговор
    в големите градове на Бг, няма да има проблеми с в, здуха и мизерията. Вземай те пример от румънците, не от лобитата.
  • 2 Гост

    5 6 Отговор
    Ари ма Данче, гледай как се прави
  • 3 ГосТ

    14 6 Отговор
    Кога ще ги стигнем румънците? Застреляха диктатора-сатрап и псевдосоциалист, вкараха доста корумпирани политици зад решетките, свалиха ддс на храните от 9 на 5 %, привлякоха всички световни корпорации с реална дейност при тях,построиха си атомна електроцентрала през 90'те, а към днешна дата имат вече споразумение с китайците за разширяване на мощностите и т.н и т.н и сега и това полезно и крайно непопулистко решение. Въпреки че въздуха в Букурещ е значително по чист от София.
  • 4 БГ мизерия

    14 3 Отговор
    Първо да направят пенсиите и заплатите както в Румъния и тогава да вземат пример от тях.Само и оше една такава такса липсва от геберския терор.
  • 5 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Това е идея за нашите управленци ! Те ще ни натресат тая "кислородна" винетка за всички повсеместно и навсякъде - даже и на връх Мусала отгоре !! Румънците излязоха европейци. Българските чорбаджии ще си останат "тъмни балкански субекти" със силен мафиозки привкус.
Новини по държави: