Last news in Fakti

3 Януари, 2020 09:12 2 466 3

Испания търси изход от задънената улица

  • испания-
  • педро санчес-
  • каталуния

Четвъртата икономика в еврозоната изпадна в продължителна политическа криза

Испания търси изход от задънената улица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълняващият длъжността премиер на Испания Педро Санчес получи решаващата подкрепа на най-голямата каталунска партия, разполагаща с 13 места в испанския парламент, в опита си да оглави новото правителство на страната, предаде ДПА.

Сепаратистката Републиканска левица на Каталуния се е споразумяла с испанските социалисти да се въздържи при гласуването на вот на доверие в парламента следващия вторник. Така потенциално се отваря път за ново правителство на премиера Педро Санчес.

Двете формации са се договорили бъдещият кабинет на социалиста Санчес да започне открит диалог за бъдещето на Каталуния. Резултатите от разговорите ще бъдат подложени на граждански вот в североизточната испанска област.

Социалистите на Санчес спечелиха произведените на два пъти парламентарни избори в Испания миналата година. В парламента обаче така и не се оформи мнозинство и четвъртата икономика в еврозоната изпадна в продължителна политическа криза.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    5 2 Отговор
    ВСЯКА КРИЗА КАТАЛЯСВА ЩОМ ГЕНЕРАЛА БОКО СЕ ВЯСВА..ПОКАНЕТЕ БОКО И ОТИВАТЕ В РАЯ..МУУ..

    Коментиран от #2

  • 2 Анти турчин

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДОКО":

    Кат дойде Боко и след това кат се махне няма да има нищо

    Коментиран от #3

  • 3 Хи хи

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анти турчин":

    След Боко остава асвалт.А като дойде Курни ще стане като с Техноимпекс.Ей тогава нищо няма да остане.
Новини по държави: