Last news in Fakti

3 Януари, 2020 20:27 3 071 12

Северна Македония одобри ново правителство

  • северна македония-
  • правителство-
  • парламент

Парламентът подкрепи правителството

Северна Македония одобри ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Северна Македония гласува в подкрепа на новото временно правителство в страната, съобщи Нова Македония.

Правителството трябва да организира предсрочните избори в страната. Изборите са съгласувани със споразумението между партиите в страната.

Те трябва да се проведат на 12-ти април. Ръководител на правителството е Оливер Спасовски.

„Това е момент, в който трябва да организираме честни и законни избори. Също трябва да приключим и дейностите за членство в НАТО и ЕС“, заяви Спасовски.

По-рано македонският премиер Зоран Заев официално се оттегли от поста. Спасовски внесе в парламента работната програма на правителството.

Ще се работи по членство в НАТО и стартиране на преговори с ЕС. Правителството на Заев посочи, че е постигнало икономически растеж и повишаване на работните места.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    8 4 Отговор
    Зоран Заев е сръбски руснак,та не се напъвайте за ЕС!!!:):):)Стойте си при Вучич и Путин с техния Комуноиден Шенген!!!:):):)
  • 2 Asan

    6 1 Отговор
    Тия макета мноооо црни бре после българите били татарли
  • 3 Шип

    8 0 Отговор
    Айдееее...ще има ново албанско правителство,сега вече северномакедонците ще искат да са българи...ххаааахххх
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гоце Делчев

    2 13 Отговор
    Че кои са българите да се мешат в изборите на Македонията.Не изкаме колонизатори.Те да благодарят че им дадохме четиво и писание.иначе сега щяха да си пишат на гръцки.

    Коментиран от #9

  • 6 Дамян Груев

    2 0 Отговор
    Македония е българска коминтернът я създава сега даже дават филм за това бтв документите. В сръбски манастир правят македонския език. Венко Марковски е един от създателите му. Долен комунист който си признава всичко накрая.
  • 7 Македонски идиоти

    4 0 Отговор
    Вместо да мразят комунистите които са ги тормозили те мразят българите и България. Получовеци сте всички които отричате историята. И без лоши чувства.
  • 8 Македония е област в България

    2 0 Отговор
    Те са истинските македонци хората които живеят в Благоев Град но те са българи и македонец се използва като уточнение в коя област на България живеят. Разбирате ли промит мозъци такива.
  • 9 Само виж кво си писал

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гоце Делчев":

    Какъв език е говореният от Александър, и какъв е втория език на Самуил! Всички македонци са се прибрали в Солунска Македония след идването на българите! В днешна С.Македония, българските царе са заселили верни люде! Последните 70 години се оказа че тези люде не били толкова "верни"!

    Коментиран от #10

  • 10 На Александър Велики

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Само виж кво си писал":

    Не съм му светил и Незнам къв език е говорил. Но можеби гръцки като се има предвид че и те имат претенции към части от историята на Македония. 1967г е създадена Македония от коминтерна От Георги Димитров и от Тито. Това е.

    Коментиран от #11

  • 11 Светил не светил

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "На Александър Велики":

    На старогръцки е говорил! Днес в Югозападна България ги учат че говорил 11 езика! На 36 умрял, постоянно войни е водил, и намерил време да научи 11 езика! И те го вярват, "жива да не бях"!
  • 12 СССР

    0 0 Отговор
    Да се присъединят с нас Българите, те са си българи.
Новини по държави: