4 Януари, 2020 09:49 10 980 41

Вашингтон: Европа не е полезна!

  • майк помпео-
  • сащ-
  • иран

Американският държавен секретар Майк Помпео призова официалните лица по целия свят да обсъдят атаката в Багдад

Вашингтон: Европа не е полезна! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че европейските съюзници на Вашингтон не са „толкова полезни“, колкото се надяваше относно убийството на иранския военен генерал Касем Сюлеймани, предава AFP.

Помпео призова официалните лица по целия свят да обсъдят атаката, която е високо оценена от републиканците на президента на САЩ Доналд Тръмп и близкия съюзник Израел, но в други места срещна резки предупреждения, което може да доведе до разпалване на регионално напрежение.

„Прекарах последния ден и половина, два дни, разговаряйки с партньорите в региона, споделяйки с тях какво правим, защо го правим, търсейки помощта им. Всички те са удивителни“, каза Помпео в интервю за Fox News.

„И след това говорих с нашите партньори от други места, които не са толкова добри. Честно казано, европейците не бяха толкова полезни, колкото бих искал да бъдат“, каза той.

Върховният представител на Европейския съюз за политиката на сигурност и външните работи Жозеп Борел призова всички участващи страни „да проявят максимална сдържаност и да проявят отговорност в този решаващ момент“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Начо

    110 1 Отговор
    Тя,старата Европа е заприличала на зоологическа градина от арабели африканци
  • 2 ърт

    18 80 Отговор
    прав е.Европа е разграбен двор с американските бази ако ги нямаше американците.Една част ще е руска ,а другата китайска
    2020
    Америка
    Дони Тръмп
  • 3 Ввв

    115 10 Отговор
    Дебели кравари,така е като не ви играят по свирката,стават безполезни,фашисти,терористи!!!
  • 4 Стамат

    102 4 Отговор
    Краварника иска война а Европа отказва да участва. Да неприемливо е за държава която от съществуването си до сега е грабила от цял свят с войни които предизвиква и после гледа как други ги водят докато биват ограбвани. Либия, Сирия, Ирак Йемен са само скорошните. Да се готвят Иран и Венецуела.
  • 5 SKIN HEDS 🔫🔫🔫✋✋✋➕➕➕

    22 74 Отговор
    Мразя Трънп но сега е момента да почне една война срещу целият ислямски свят от Турция надолу и на изток всяка ислямска държава трябва да бъде превзета и да и бъде конфискувано имущество оръжие абсолютно всичко след това Европа трябва са бъде изчистена от всякакви мелези да бъдат наритани обратно в ислямските си страни това е единственният шанс сега дай Боже свещенна война .

    Коментиран от #11, #13, #20

  • 6 злобар

    61 4 Отговор
    Ха ха ха значи всички в Европа са удивителни а и само вие въпросителни ? Правите каквото вие изгодно и после търсите подкрепа.
  • 7 Morgoth

    83 3 Отговор
    Голяма глупост свършиха американците. Това е един човек, който бързо ще бъде заместен в структурата, но е също така убийство на официално лице от друга държава, което си е директно обявяване на война, а нова война в Близкия Изток никой не иска, освен Израел.
  • 8 Да беше

    39 6 Отговор
    Разговарял и с Борката Попов. Той щеше да ти измие краката и след това да изпие водата. Такава американска подлога е,че сигурно ако дъщеря има или един ден има, то тя ще се казва Милка, на кравата от шоколада.

    Коментиран от #10

  • 9 ха ха ха

    19 3 Отговор
    Аз не вярвам, че Сюлеймани е мъртъв, доказателства имате ли?
  • 10 някой

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да беше":

    Ха, ха
    И на края ще се оригне от кеф.
  • 11 Скини

    44 5 Отговор

    До коментар #5 от "SKIN HEDS 🔫🔫🔫✋✋✋➕➕➕":

    Бе ти това войната да не мислиш, че е като да седнеш пред телевизора с джойстик в ръка, пуканки и кола и да пуцаш по електронния враг. Каква свещена война бре? Ти библията чел ли си?

    Коментиран от #26, #41

  • 12 боцмана

    63 2 Отговор
    Изглежда , че целта на Америка е да запали Европа и Азия , защото те са далече и няма да пострадат и накрая , след като се поизтребят , да раздели баницата с победителите или да я прилапа цялата.

    Коментиран от #28

  • 13 Теодор

    43 5 Отговор

    До коментар #5 от "SKIN HEDS 🔫🔫🔫✋✋✋➕➕➕":

    Сигурен съм, че дори не си бил войник. Ти осъзнаваш ли, че следващата световна война ще е и последна.

    Коментиран от #18, #27

  • 14 Шойгу

    46 2 Отговор
    Отново американска наглост да играят с проксита и пудели в конфликтите, които сами организират. Крайно време е Европа (Германия, Франция, другите държави са пудели) да препоръчат на оранжевия клоун сам да си сърба попарата с Иран. Обаче е много възможно е една малка черноморска държава, която се хвали като най-лоялния на ФАЩ партньор да изпрати единствените си два кораба в Персийския залив да налагат "демократични ценности" на Иран
  • 15 Miami

    21 11 Отговор
    Европейците са изнежени страхливци.
  • 16 Еми нема начин

    20 0 Отговор
    начин партньорите от региона да са удивителни, особено оня с циркуляра за кости, нали вие го крепите. А и те бежанци не приемат щото не са достатъчно демократични. Само че трябваше да изчакате малко за Европа, първо да се позабрави войната в Ирак и второ да свикнеме с бежанците та като дойде още една гоУема вълна да ги посрещне с ляб и сол.
  • 17 Гост

    53 4 Отговор
    Този наглец не иска обсъждане, а одобрение! Защо не обсъди преди да го убиете генерала? Сега видяхте, че бая народ ви се закани и подкрепи Иран и сдухте гащи, щото само чифутите ви подкрепят, ма и те са шепа народ! Ко реши Пин, всеки от тях да се изпика и ще се удавят чифутите! Не можете да воювате с целия сват! Не можете! Мразят ви! Дори и немците не ви обичат!
  • 18 Гост

    32 2 Отговор

    До коментар #13 от "Теодор":

    Теодоре, какъв войник? Това хлапе познава оръжията от компютъра! За него виртуалното е част от реалното! Ей така ги скопяват за реалността. Почват да я бъркат и преживяват като на филм.
  • 19 Све

    34 5 Отговор
    Това ще е краят на САЩ като световен хегемон.
  • 20 Хасан

    11 23 Отговор

    До коментар #5 от "SKIN HEDS 🔫🔫🔫✋✋✋➕➕➕":

    Никога не е късно да се лекуваш . Най гокямото насилие,войни,убийства в историята са направени от християните ...

    Коментиран от #21

  • 21 Хасане Асене

    28 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Бъркаш приятелю. Направени са от лидерите на християнските държави, чиито лидери до един са доказани атеисти. Докато виж лидерите на всяка мюсюлманска държава до един на всяко интервю в медията или печата, всяка трета дума им е Аллах та Аллах. То и Ердоган при измисленият или не преврат, призова по телевизията в името на Аллах хората да излезнат и да го подкрепят . Схващаш ли? Всички политици с власт в мюсюлманските страни са все по джамиите и се молят и се показват по медиите. Гъделичкат обикновения мюсюлманин, че видиш ли съответния техен лидер все до Аллах опира и се моли точно като тях самите. Това се казва пропаганда. А и съм убеден, че знаеш и ти Асене, че ако мюсюлманските държави разполагаха с такива оръжия за масово унищожение, а християнските не, то тогава те отдавна да са унищожили християнския свят. Точно както в средновековието Папата е използвал религията да нападне светите земи, така сега и вие ако можехте ще нападнете християнските земи , въпреки че тук за вас няма нищо святои пак ще използвате религията щот още много от вас разсъждават като хората от преди 600 год. Развитие 0,00.
  • 22 Гост 2

    31 3 Отговор
    Аз пък казвам , че фащ са вредни за целия свят !

    Коментиран от #23

  • 23 Гост 3

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гост 2":

    Аз пък казвам, че си прав.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "юнаци от Нови пазар":

    Тъпаци от Н. пазар , по ще ви отива !
  • 26 Гост от Германия

    1 13 Отговор

    До коментар #11 от "Скини":

    А роб пред стругъ е по добре ли .
  • 27 Гост от Германия

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Теодор":

    Какво лошо има ако е последна ,така вече няма да има расисти с бели чаршафи .
  • 28 мали мали

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    Еи за това ти пиша + правят се курвенски работи тия бази са за това да отблъскват колкото се може повече противника а какво ще стане с тях те си го местят ту у лево ту у десни и накрая са те черешката на тортата,а ако не бяхме ние.наш манго не е будала
  • 29 Чепатия чеп

    10 2 Отговор
    Вие сте най-полезни...за гей обществото!
  • 30 boko

    13 3 Отговор
    американски боклуци смърт за вас
  • 31 въй

    17 1 Отговор
    Вашингтон: Европа не ни е полезна! Помпата ще иска Европа да бъде унищожена. Със санкции.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 сливатаеузряла

    11 1 Отговор
    Криводзурлатия,пумпала,що не се погребете сами.Твърде злодеяния вършеете по света
  • 34 Кукуруз

    9 0 Отговор
    Помпи ,войните на Марс,тука си имаме вече една Сахара и маутин вали,ходи там да стреляш,и бетонираш
  • 35 Грух

    13 1 Отговор
    Кой от вас иска война - аз не искам.!
    ФАЩ са опасни за всички!
  • 36 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    С други думи каза: "Европейците не се връзват като последни идиоти както едно време, как така няма веднага да ни подкрепят в каквато и простотия да сме забъркали? Ние и преди си лъжехме всички, особено партньорите, не свикнахте ли вече..." Те така, учудвам се само, че европейските роботчета не са скочили по команда...
  • 37 todKosh

    4 0 Отговор
    Содом и Гомор за краварската измет!
  • 38 1122

    2 0 Отговор
    Ний не сме убийци,че да обсъждаш с европейците вашите убийства.Не търси съмишленици в ЕВРОПА.Прави си войните на вашата територия,а не на чужда.Избивай твоя си народ,какво си отишъл в чужда държава да крадеш и да убиваш?
  • 39 1122

    3 0 Отговор
    Че то израел и сащ са едно и също бе,в сащ има най много евреи,те за това така се поддържат.
  • 40 хаяско

    0 1 Отговор
    Всички държави около Иран бедстват! Нямат правителства, анархия, която може да дойди до нас за часове! ЕВАЛА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ОТРЯЗАХА ГЛАВАТА НА ЗМИЙЧЕТО ГАДНО
  • 41 Мани

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Скини":

    Библията е измислица. Тук се коментират истини. Влез в някой английски сайт и ще прочетеш, че дева Мария е била лека жена. Ако вярваш в глупостите за светия дух, отиди на Психиатър.