5 Януари, 2020 08:12 3 610 28

Германия е готова да преговаря с Иран

  • германия-
  • преговори-
  • иран

Хайко Маас ще търси мир в региона

Германия е готова да преговаря с Иран - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия е готова да преговаря с Иран. Това заяви германският външен минстър Хайко Маас, цитиран от Дойче Веле.

Правителството в Германия ще търси подкрепа и от други държави. Преговорите ще трябва да осигурят мир в региона.

Според Маас е важно да се избегне засилване на напрежението. Европейските държави вече се обявиха за преговори в региона.
„В следващите дни ще направим всичко възможно, за да предотвратим излизане извън контрол на ситуацията. Ще търсим диалог в ООН и ЕС, както и разговори с нашите партньори в региона, включително и Иран“, заяви Маас.

По-рано германски представители защитиха действията на САЩ, като заявиха, че те са отговор на ирански провокации. Страната е един от защитниците на иранското ядрено споразумение.

В ЕС вече призоваха за преговори за мирно решение. Очакват се разговори за бъдещето на региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    7 35 Отговор
    ЩЕ ХВЪРЧАТ МАЗНИ ТЮРБАНИ И РАЗДЪРПАНИ УШАНКИ СКОРО.’!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Пръдливия Ханс

    36 3 Отговор
    Каква Германия Ако стане Фюрера да ги види ще получи инфаркт и пак ще легне умрял
  • 3 Доктор Тръмп

    15 7 Отговор
    Тая германия кво беше с територия колкото Полша и население по-малко от Турция ли?!
  • 4 Румяна Костова

    26 5 Отговор
    Ако немците продължават да защитават престъпните американските действия,колко ли ще се навият на диалог от Иран? Германия е суверенна държава само икономически.А политически взима решение 5 минути след като американците са и наредили как да действува.
  • 5 Бай хой

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Засега хвърчат само говежди шкембета. Ирак е поредната държава откъдето ги изритват с шутове. @сраха се и сега пуделчетата ще се опитат да замажат.
  • 6 ггг

    14 3 Отговор
    Преговорите със запада няма стойност защото думите им са лишени от смисъл .Едно говорят друго вършат -защо някой да си прави труда да ги слуша и да им вярва?.Рано или късно едно правиелство ще управлява целия свят но това няма да са сащ със техните измислени корпорации.
  • 7 Бой

    6 9 Отговор
    по тия чалмари.
  • 8 Скорпио

    13 4 Отговор
    Тъпите немци изобщо нетрябва да се обаждат точно сега защото те може да отнесат дървото САЩ са на другия край на света но Германия е по близо до Иран и иранците може да си го изкарат на тях ще ги пукнат от атентати. Преди десет години работих в Щутгарт, и там се запознах с една иранка и ходихме известно, време беше раждана в Германия че става въпрос има много иранци в Германия още отпреди години. Беше много хубава Мириам се казваше като я гледа човек неможе да разбере че е от арабският свят европейски черти само дето е малко по мургава а и иранките немиришат на лошо като туркините.

    Коментиран от #13

  • 9 Q6k0

    7 18 Отговор
    Виждайки минусите по коментарите, оставам с убеждението, че посетителите на този сайт са поддръжници на камиларите, които клаха християни в Сърбия и Босна. Това че САЩ убиха един главорез, който инициираше тези кланета, не е повод да плюете по омразния за вас ФАЩ. Ако жужи беше убил този камилар, какво ли щяхте да пишете?

    Коментиран от #12

  • 10 Простак

    10 2 Отговор
    Европейските политичи са джендъри не могат да осъзнаят Еврейския и Американски номер за нова имиграндска вълна , всичко това се прави умишлено
  • 11 барон Мюнхаузен

    9 3 Отговор
    Сега е момента германците да влязат в съюз с Русия и да елиминират краварника . Ще се откъснат веднъж и за винаги .
  • 12 боцмана

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Q6k0":

    Никога не съм ги обичал арабите , но това което правят американците си е жив международен тероризъм. Убиха Садам , последва , хаос , война , атентати. Убиха Кадафи , същата картина. Сега убиха Иранския генерал и какво трябва да очакваме , да се правят Иранските управници на Бойко Борисов ли? Целта на Америка е винаги една и съща , прави проблеми , раздрънква оръжие , праща омиротворители и започва голямото източване на държавата , а какво става с народа на тази държава? За държавата набор на гардероба на баба ми е без значение , те са диваци неподлежащи на демокрация по американски , затова след тях , където е стъпил американски крак , трева не никне , явно е , че изтребиха индианците , но дивашкото ще си остане завинаги в тесните им душички.

    Коментиран от #14, #28

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хасан

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    След разрухата в Афганистан,Ирак,Либия,Сирия се получават милиони бежанци които тръгват към Европа ..настаняват се ,размножават се и сменят еврооейския хабитат и култура

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Скорпио

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    На нищо немириша за разлика от теб миризливецо на турците даже и мозъците им миришат особено лятото сте много отвратителни човек едвам се сдържа когато минава турчин покрай него.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Граничар.

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Бъди сигурен че в най скоро време ще бъдат затворени границите, ще стане както преди служил съм на турската граница и повреме на нарядите съм се молил някой турчин като теб да се помъчи да пресече границата и да му изпразня един пълнител в главата без предупреждение че по него време за убит фес даваха голяма отпуска или уволняваха от служба .
  • 18 Скорпио

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Абе Хасаноид какво ми се правиш на засегнат дето в края на първият си коментар съм написал че туркините миришат на лошо ами така е а теб какво те засяга това ти си циганин и миришеш десет пъти по лошо от турците !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иво

    5 0 Отговор
    На скоро САЩ предупреди Русия за готвен атентат срещу нея и той бе предотвратен.Путин лично благодари за информацията.Не мисля че са допуснали грешка.Много време съм наблюдавал поведението на арабите в Германия.Няма да забравя как един ден слезе от автобуса един от тях. На площада имаше групичка той се приближи поздрави всички но даде сигнал на един от тях да го последва.Разговаряха дестина минути гледаха в някаква посока но не в очите.След това се поздравиха и тръгнаха в посоката от която бяха дошли.Поздравиха се с другите но след това от ново тръгнаха но в различни посоки.Една кола спря и този който всички зачитаха като специален се качи на нея.Другият се качи на автобус.След няколко часа телефона ми звънна.Колегата ме попита с думите чу ли за атентата в Мюнхен.Нещата при Арабите не са дъра бъра.Всичко е много подготвено и сложно сигурен съм че тези двамата знаеха за атентата това е било по същото време.

    Коментиран от #24

  • 21 Иван

    2 2 Отговор
    Мършата Маас-подлога на ционистите не эаклейми САЩ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 12345

    2 1 Отговор
    Немците умират от страх, защото знаят каква бежанска вълна ще ги залее при евентуална война с Иран. Разбира се всеки нормален човек на света ще е ужасен от една нова война, защото там ще загинат хиляди невинни хора и ще бъде разрушена още една държава. Резултата от американската демокрация се вижда в Либия и Ирак. Държави раздирани от гражданска война и със съсипана икономика.
  • 24 Баяв

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иво":

    Иранците на са араби бре.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Отоплител

    0 1 Отговор
    Сигурно там ще строят завода за коли.Пак губим
  • 27 Двуличие

    1 0 Отговор
    Убийството на хора без съд и присъда е тероризъм! В случая - държавен тероризъм! С какво този случай се различава от убийството на Хашоги в саудитското посолство? Къде са "ценностите на западната демокрация"?
  • 28 Дърт Анонимър

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    Един разумен коментар
Новини по държави: