Last news in Fakti

7 Януари, 2020 09:44 8 618 8

Брекзит драмата се подновява

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес

Британските депутати ще разглеждат законодателството, необходимо за прилагане на предоговорената сделка на премиера с ЕС

Брекзит драмата се подновява - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британските депутати ще подновят подробното разглеждане на законодателството, необходимо за прилагане на предоговорената сделка за Брекзит на премиера Борис Джонсън.

Изборната победа на Джонсън означава, че споразумението за излизане от ЕС би трябвало да бъде прокарано в парламента без проблеми, след като депутатите в Камарата на общините го подкрепиха на първата фаза миналия месец.

Законопроектът покрива плащанията по „развода“ с ЕС, правата на гражданите и уреждането на митническите въпроси за Северна Ирландия. Обединеното кралство би трябвало да напусне ЕС на 31 януари. Предшественичката на Борис Джонсън – Тереза Мей – не успя при няколко опита да прокара нейната сделка за Брекзит, което доведе до оставката ѝ.

След като преди коледната ваканция депутатите дадоха предварително одобрение на сделката на Борис Джонсън с убедително мнозинство от 124 гласа, сега законопроектът навлиза във следващата фаза, известна като разглеждане по комисии.

Това ще стане в рамките на три дни, след което ще бъде изпратен в Камарата на лордовете. Днес депутатите ще обсъдят 11-месечния преходен период след 31 януари, по време на който Обединеното кралство престава да е страна-членка на ЕС, но продължават да следва правилата на организацията и да прави бюджетни вноски.

Целта на преходния период е да се даде време за договаряне на бъдещите отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чарлз Дарвин

    24 4 Отговор
    Тия ингилизи още си играят на принцове принцеси лородове и баронеси в 21 Век!
  • 2 Мистър Бийн

    19 5 Отговор
    Ингилизите станаха за смях ..........ИДИ МИ ДОЙДИ МИ , а ние се смеем на наЩа тиква че сутрин едно , вечер друго !!!!
  • 3 Pepars

    9 5 Отговор
    A камарата на бачкаторите няма ли думата в това царство?

    Коментиран от #6

  • 4 Джудже

    13 2 Отговор
    Когато се взе решението за Брекзит беше драма, но вече е сага.
  • 5 Aman

    3 9 Отговор
    С две думи , хем ще си плащат вноската в ЕС , но няма да са действащ член на ЕС , и най важното без право на никакъв глас във Европейския Парламент :)
    Прост народ ей , а уж най много вишисти имали там
    Но явно не мислят с главите си :)))

    Коментиран от #7

  • 6 Крис

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Pepars":

    Не, все пак е монархия.
  • 7 някой си някъде

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Aman":

    не мисля че са прости но така обичат да командват и се налагат от векове наред те и нашите господари АМЕРИКАНЦИТЕ та нали са една пасмина..........
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: