Last news in Fakti

7 Януари, 2020 16:08 3 065 23

Властта клекна пред уличното недоволство

  • франция-
  • стачка-
  • еманюел макрон-
  • едуард филип

Френският премиер е готов да обсъди със синдикатите условията на пенсионната реформа

Властта клекна пред уличното недоволство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският премиер Едуар Филип заяви, че е отворен за обсъждане със синдикатите на промени в средната възраст за пенсиониране, което е една от основните пречки за плановете за пенсионна реформа и което доведе до масовите стачки и протести, продължаващи повече от месец.

"Отворен съм за всякакви дискусии относно условията за възрастта за пенсиониране", посочи френският премиер по радио RTL.

Филип също така каза, че полицията е готова да се намеси, за да предотврати евентуални блокади на френските нефтени рафинерии, където профсъюзите гласуваха за провеждането на четиридневна национална стачка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 365365

    13 5 Отговор
    явно и във франция ги управляват зелени кратуни
  • 2 Nmm

    21 4 Отговор
    Това "клякане" ще е временно....за жалост..навсякъде където има пенсионна система ще направят да е на 70г..тоест да няма пенсионери
  • 3 Последния софиянец

    28 2 Отговор
    Народ, а не стадото на овчаря от Банкя.
  • 4 ганьо

    23 1 Отговор
    французите имат дух да отстояват правата си и да живеят добре не е като ганйо балкански напият се и се хвърлят в студената вода и си мислят че имат дух пълни мишоци
  • 5 Прост народ

    11 0 Отговор
    Нащо овце си блее и предремва в кошарата
  • 6 Госあ

    6 3 Отговор
    Днес се запознах отчасти с Пиер-Жозеф Прудон, на който е симпатизирал и Ботев и от който е преписвал чифута Маркс. Освен че е бил изявлен антисемит,Прудон е първият който предвижда най-големите проблеми на 20 век – появата на монополистичният капитализъм и превръщането идеята на Маркс от комунизъм и социализъм в държавен капитализъм стигащ до тоталитаризъм. Франция....la grande nation !
  • 7 Сик Тир

    2 6 Отговор
    Гренвки комунистически лайненца!Никакво купуване на френски стоки пълен бойкот на оялата се арабска паплач наречена франция гушите ще им пълним на тия кретеноиди.
  • 8 Госあ

    1 2 Отговор
    "Как стана така, че Марксистката теория успя да измести тази на Прудон, давайки й върховно влияние върху комунистическия социализъм? Как стана така, че за Маркс и неговата теория се говори във всеки вестник по света? Някои са предполагали, че причина са безнадеждността и съответната безвредност на Марксистката теория. Капиталистът не се страхува от теорията му, точно както не се страхува от християнската доктрина; затова положително за капитала е изгодно да се водят колкото се може по-нашироко дискусии между Маркс и Христос, от Маркс капиталът никога не понася щети"

    Коментиран от #16

  • 9 Сик Тир

    2 1 Отговор
    Гренвки комунистически лайненца!Никакво купуване на френски стоки пълен бойкот на оялата се арабска паплач наречена франция гушите ще им пълним на тия кретеноиди.
  • 10 Госあ

    3 3 Отговор
    "Капиталът умира и вие сте, които го убивате с вашия труд" казва Прудон и точно това се случва в момента между Китай и сащ. Свръхпродукцията на блага обезценява придадената стойност и капиталистическа лихва. Защо прасетата спъват производството в много страни, за да обезценят благата и да придадат стойност на лихвата. Китайският тигър обаче стъпи на краката си и идва крахът на прасетата (въпреки че те са благородни животни сравнение с капиталистите)
  • 11 Сик Тир

    1 3 Отговор
    Какъв дух имат тези измислени нещастници.Самочувствие имат без покритие.Пълни некадърници с претенции цяла Европа от наще данъци им храним африканските колонии няма пари за нашите пенсионери а те се пенсионират на по 57 години.
  • 12 Сик Тир

    1 4 Отговор
    Капиталът свръхпроизводство и безмислени бръщолевения.тва че французите нищо не могат да продадът си е техен проблем нефела нация ни коли правят ни нищо.Както казва Великият Кайтел и тия ли са ни победили.Цял свят се смее с напъните им да са нещо повече от измислена държава.
  • 13 Borislav Popov

    5 1 Отговор
    Французите са дружен народ, при това там е демокрация и затова там народа винаги взема връх над властите. Тук в България няма как да стане това, защото ние сме стадо, а в Русия няма как да стане, защото там такива протести са забранени и са извън закона. Браво Франция !

    Коментиран от #17, #18

  • 14 Сик Тир

    1 3 Отговор
    Е дружен народь са като крадат от половин Африка.Никой в Света не се пенсионира на по 54 години тия луди ли са?!

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Не не са луди...

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сик Тир":

    Просто си живеят добре.
  • 16 Политиците

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Имат интерес от държавният монополизъм, от това те, политиците , да преразпределят националният доход! Да, социялизмът, по Маркс победи! Виж ЕС и България, в частност! От общият казан, се сипва на определени гилдии и личности! И това е добре, според теб, да разбирам ли?! Повтарям марксизмът е несправедлив, но удобен, желан за политиците. Факт!

    Коментиран от #21

  • 17 Вярваш ли си?

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Тези протести са една разработка на масите, за да приемат след време налаганите им рестрикции. Пример: гърците.
  • 18 Времето

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Е наше?! СДС-БСП митингите... партийният дом, Филип Димитров, фори светулката... СмЕх, тъжен сега... И какво?!
  • 19 Коцето

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сик Тир":

    А в Турция до скоро се пенсионирваха след 20 г.трудов стаж,имам приятели пенсионирали се на 45г.Сега бай Ердо им стяга каишката.
  • 20 Властта

    0 0 Отговор
    Била клекнала? Ха, Ха, Ха! Тупа топката и отлага, Временно нещата! За да клекне трябва външна намеса и/или много кръв да се пролее.
  • 21 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Политиците":

    Ами така излезе. В момента се двоумя между йерархичен или анархичен социализъм....при всички случаи капитализма е чао 😉

    Коментиран от #22

  • 22 Като разбиране,

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Но фактически и практически, без активи , от нищото няма да има нещо... Та така за Капитало! Важното е каква е надстройката, ако ме разбираш! А тя в несправедлива. И преди и сега, си е все така... При

    Коментиран от #23

  • 23 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Като разбиране,":

    Ами тези точно това се опитват да правят, от нищо - нещо. Определено обаче ще трябва време за да помисля върху моделите социализъм. Всичко е социализъм след възникване на социума, капиталистизма е сляп клон останал от приматите.
Новини по държави: