Last news in Fakti

8 Януари, 2020 06:09 1 204 5

Facebook забранява манипулирани видеа

  • facebook-
  • видео-
  • клипове

Компанията търси достоверни новини

Facebook забранява манипулирани видеа - 1
Снимка: Shutterstock

Социалната мрежа Facebook забранява разпространението на видеа, които са манипулирани, с помощта на различни инструменти, въпреки че практически е невъзможно да се премахне цялото налично фалшиво съдържание, съобщава The Wall Street Journal, цитирани от Blomberg ТВ.

Забраната е част от стъпките, които да спомогнат за намаляване разпространението на дезинформация в мрежата.

Вицепрезидентът по управление на глобалните политики на Facebook Моника Бикерт разкри подробности, свързани с новата политика на компанията. Спирането на манипулирано съдържание е най-конкретната стъпка, която социалната медия предприема за борба със силно манипулирано съдържание (т.нар. deepfakes).

Фалшивото съдържание е свързано с изображения или видеоклипове, които са манипулирани чрез използване на сложни алгоритми, които правят невъзможно различаването на истинското от манипулираното съдържание.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    11 3 Отговор
    Много еврейско.... Както съм казвал и преди, демокрацията свърши на 10 ноември. Егати милиционерщината.
    Фейкти, кога ще съобщите, че снощи Иран нападна с ракетен обстрел терористична база на САЩ в Ирак? В момента САЩ набират добровплци готови да се възнесат за Ротшилдите в Ирак. От снощи разсписват направления за протези и патерици на ветерани

    Коментиран от #5

  • 2 От факти всякакви теми искат

    1 0 Отговор
    Достатъчно медии има, за да информират всичко по света и у нас, щом се стигна до там, войната идва с пълна сила, затова в,, бункерите,,...!!
  • 3 социалки на парцалки

    1 0 Отговор
    Той фейсбук е доволно фалшив, обитаван от фалшиви люде с фалшив живот те за видеата се притеснили !?!? Друг начин, ще намерят за фалш, един път почнеш ли да лъжеш, край няма !
  • 4 Фейсбук

    1 0 Отговор
    Доста е добър за свестни хора...!
  • 5 Полиционер

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Значи викаш, чалми ще хвърчат а?