8 Януари, 2020 12:39 3 946 15

Австралия обяви война на... камили

  • австралия-
  • камили-
  • пожар-
  • острел

Големи стада от диви животни застрашават отдалечени селища на аборигени в търсене на вода

Австралия обяви война на... камили - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Снайперисти се качиха на хеликоптери, за да започнат отстрел на до 10 000 камили в Австралия, където властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност за евакуация заради огромните пожари, които бушуват в страната от месеци.

Отстрелът на камили, който е планиран да продължи 5 дни, се налага, тъй като големи стада от диви животни застрашават отдалечени селища на аборигени в търсене на вода.

Местните власти в Южна Австралия казват, че „изключително големи“ стада се доближават до селски местни общности, като заплашват оскъдната им храна и вода, повреждат инфраструктура и създават опасности за шофьори.

Над 10 млн. хектара земя - площ колкото Южна Корея - бяха опустошени досега от огъня. Най-тежко засегната е югоизточната част на Австралия.

Трети ден по-хладното време в страната помага на пожарникарите да овладеят огъня на места.

Въпреки това обаче службата за борба с пожарите в щата Нов Южен Уелс призова хората да останат бдителни и да са в готовност, при нужда, да напуснат домовете си.

Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната част на Австралия е най-малко 25, хиляди останаха без домове. Половин милион животни загинаха в огнената стихия.

Въпреки предупрежденията на учените, австралийското правителство твърди, че няма пряка връзка между климатичните промени и безпрецедентните горски пожари в страната.

Премиерът Скот Морисън и министърът на енергетиката и съкращаването на вредните емисии Ангъс Тейлър смятат, че Австралия, която е вторият по-големина замърсител на глава от населението след САЩ, трябва да бъде възнаградена за това, че е преизпълнила целите си за намаляване на вредните емисии за 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    32 0 Отговор
    Е сега чакайте внос на евтино "говеждо" месо от Австралия, че нали си изтребихме насила прасетата.
    То че свинското месо поскъпна, но защо "кучешката радост" мина 10 лв. килото, като в нея месо няма?
  • 2 Ловен

    3 17 Отговор
    А дали набират доброволци за отстрела на камили ???? С удоволствие бих направил едно сафари чао природозащитници че тръгвам да търся из интернет дали се търсят ловци доброволци за отстрела на камили в Австралия пожелайте ми успех и стискайте палци чао чао и хубав ден.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 Колега ловец.

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ловен":

    Ей колега ако откриеш нещо звънни ще ходим заедно -0893644215 хайде чао засега че отивам да вадя медицинско и международен паспорт за кучето .

    Коментиран от #11

  • 4 Транжьор

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ловен":

    Поинтересувай се дали ще търсят транжьори-обесткоствачи за камилите щото камилското е деликатес и тем се вярва да ги погребват както нашите прасета от това ще имат далавера и кинти разбира се .
  • 5 поредно престъпление

    9 5 Отговор
    И Австралия, както САЩ има престъпен ген. Там са заселвани, докарваните от Британия с кораби престъпници - предимно убийци. А храната на аборигените не я изяждат камилите. Камилите не ядат риба, овце, пуйки.... Изяждат я ненаситните алчни наследници на заселниците. Как няма повече хора като Дънди Крокодилът. Мръсна гад е човекънт. И сега в Австралия ще извърат поредното престъпление срещу живата природа. Не си вземат поука, че Бог ги наказва. Още повече пожари ще им избухнат. Ще им изгори населението, ако убият тези 10 000 камили. Има достатъчно други цивилизовани способи да се намали популацията. Но неолиберализмът е зверство, НЕ Е ЦИВИЛИЗАЦИЯ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ловен

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "БоБол":

    Да ти кажа честно такива олигофрени като теб наистина ги бих гръмнал вие сте като вредният дивеч трябва да се премахвате бърже и навреме.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тва е англосаксонската демокрация

    3 2 Отговор
    Ай честито и ние към това се стремим😂😂😂😂
  • 10 Домакин

    4 0 Отговор
    Камилски суджук не съм правил и опитвал. Кенгурските бяха превъзходни с мало свинско за мазнина.
  • 11 куку руку ку

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Колега ловец.":

    Толкова ли мразиш тъща си, че й качи телефона на ачика.

    Коментиран от #12

  • 12 Колега ловец.

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    Абе куко това е номерът на кучето ми порода гонче е и като ти вдигне ще търсиш "Балкан"той се занимава с телефонните обаждания че аз нямам време помага ми нали знаеш че кучето е верен помощник на ловеца. Уахахахахааааа😂😂😂😂😂

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 куку руку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Колега ловец.":

    Ще плащаш роуминг. Звъннах и кучето ти каза, че вече е в Австралия и дотук е прегризало гърлата на 5 камили, а стопанина му да броял мухите в Бг...

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: