Last news in Fakti

10 Януари, 2020 22:00 5 553 22

Кралицата е разочарована от принц Хари

  • великобритания-
  • кралица-
  • принц хари-
  • елизабет втора-
  • меган маркъл

Принц Хари се отказа от пълномощията си

Кралицата е разочарована от принц Хари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският принц Хари и съпругата му Меган се отказват от ролята си на високопоставени членове на британското кралско семейство. Пресата на Острова нарече решението им „Мегзит“.

Кралската двойка отваря нова глава в семейната си история, но без одобрението на кралицата. Елизабет Втора е разочарована от решението на принц Хари да се откаже от пълномощията си, коментират кралските кореспонденти в Лондон, предаде Би Ти Ви.

„Това е важен ход и докато в изявлението си те заявяват, че ще продължат да подкрепят Нейно Величество кралицата, на практика се оттеглят от това да са висши членове на кралското семейство. По същество се отказват от основните си отговорности като част от кралското семейство“, обяснява експерт по британския кралски двор.

„От куртоазия казват, че има разочарование. Мисля, че кралицата разбира, че кралското семейство може да се сблъска с предизвикателства. Когато тя е доста млада, нейният чичо, крал Едуард VIII решава, че не иска да изпълнява ролята си на крал, защото е бил лудо влюбен“, допълва друг експерт по британския кралски двор. Двойката планира да заживее в Северна Америка, вероятно Канада.

Но ще разпределя времето между новия си дом и Обединеното кралство. Въпреки решението, Хари ще остане шести наследник на трона. Но смята да започне работа - с Меган ще се занимават с благотворителност. Хари и Меган не се превръщат автоматично в обикновени поданици. Кралският двор ще продължи да плаща за официалните им задгранични посещения и въоръжената охрана. Ще запазят и имението си „Фрогмор хаус“, което струва на британските данъкоплатци 2 милиона и 400 хиляди британски лири. В музея „Мадам Тюсо“ в Лондон те вече не са част от кралското семейство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    24 16 Отговор
    Браво...нагледали са се на безобразия и са решили да живеят като нормални хора (доколкото това е възможно за хора като тях)..това им решение е достойно за уважение...желая им дълъг и щастлив семеен живот...
  • 2 Презвитер Козма

    29 13 Отговор
    Може би по добре, все пак се носят упорити слухове че е син на любовникът на Даяна. Да си отива при простолюдието, а и с тази мулатка, тотално вкара свежи гени във фамилията на Сакскобурготите.

    Коментиран от #3

  • 3 само питам за протокола бе

    24 13 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    Че ти да не си и светил бе, галош миризлив...
  • 4 Чарли Шийн

    20 9 Отговор
    Хари ша излезе голям пич, мноого голям.
  • 5 Прислугата

    56 0 Отговор
    ... Но смята да започне работа - с Меган ще се занимават с благотворителност... Е това е работа ! Аз се притесних, че може да започне работа като доставчик на пица и с това ще издържа жена и дете.
  • 6 кълвач

    36 5 Отговор
    Голям мъж, какво е седнал да слуша баба си, ще си прави , каквото си иска! Макар, че май туй женското цигане го подкокоросва!
  • 7 вес

    30 6 Отговор
    Логично. Кръвта се пази ревниво, а той тръгна да прави деца на чернокожа и неговата линия е замърсена завинаги, затова му отнеха специалния статут за да не може след поколения някой негов наследник да има претенции за короната, а кралицата разбира се трябва да се направи на изненадана

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "вес":

    Пич е Хари, голем пич. Също като тебе ,с една малка и не съществена разлика-и ти си пич, само че с окончанието ''-ка'' накрая...
  • 10 Алфа Вълкът

    16 2 Отговор
    Напротив, точно по нейна заповед се отказват от рода си. Че иначе щяха да го зачернят!
  • 11 Алфа Вълкът

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "вес":

    И аз не зная кой се връзва на тая история, че била разочарована.
  • 12 Абе

    21 2 Отговор
    Глупости на таркалета! Запазват си имението което струва на английския данъкоплатец 2 милиона и 400 хиляди британски лири, кралската охрана и разноските. На някой друг да обяснват, че ще станат финансово независими!
  • 13 Мале

    8 3 Отговор
    Мале,мале,тая освен долния мозък му е изпила и горния.ТцТцТц,нищо нема да остане от този Хари,тая гадна циганка ще го затърка,много е нагла и неиска да спазва етикетите,гад долна.Яд ме е

    Коментиран от #14

  • 14 Novus ordo seclorum

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мале":

    Найш кви етикети щи дам , делфин? Ти в кой век живеем знаеш ли?
  • 15 Дориан

    19 0 Отговор
    Когато някой ми обяснява как в тоталитарните държави имало култ към личността и чичкото с мустаците бил лош, да видим острова, където култа е към цяло семейство (цяла дузина). Че на всичкото отгоре обществото им плаща за представителните функции

    Коментиран от #16, #17

  • 16 ГоСт

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Дориан":

    Представителна , казваш..да си чувал нещо за Билдербергите, Трилитералната комисия или Римския клуб, за ролята на кралиците-Елизабет, Беатрикс...това са истинските управници на света, и благодарение на тях има такива марионетки като Путин, Тръмп или Ердоган, пък и тиквочи като наш селинджър...ама ти откъде да знаеш това... и ако си мислиш че от теб нещо зависи...акъл те лАже, ма много та лАже.

    Коментиран от #21

  • 17 и да допълня

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дориан":

    - Спомняш ли си преди години наша Кристалинка, дето занесе една флашка на събирането на Билдербергите, а..сега не си спомням къде се проведе това ''събитие''...и дали има нещо общо със изстрелването и до директор на СБ...едва ли, няма нищо общо ,ще кажеш ти.Между другото-помни ми думата-това е само началото за нея, ако не осе..е процепа, ще стигне мнооого високо, там, дето даже и орлите не летят..пък ти си ги имай за представителни, те точно от такива като тебе глупендъри имат нужда
  • 18 The queen

    5 0 Отговор
    Не разочарована бясна съм му. С други думи айм Вери Мад
  • 19 Историк

    5 1 Отговор
    Всяка империйка е обречена на разпад още от създаването си. Точно като и живите организми. Раждат се и умират. Най-често умираме от вътрешни проблеми и по рядко от външни (убийство).
    Така и тази смешна и жалка паплач от албиона ще се умре от самосебе си.
    Е, ще ги боли, ма кво да се прави. Дано само братчедите им отвъде океана не подпалят света, че тогва ще боли и нас.
  • 20 Обикновен Бг

    5 1 Отговор
    На внука бабето може да се сърди колкото иска. Само да не се разсърди на жена му, че по демократично му МИ-6 ще и спретнат едно активно мероприятия, със загуба на паметта на свидетелите.А който не забрави току виж паднал на остър нож 4 пъти.
    Абе все демократични ценности, питайте принцеса Даяна.
  • 21 изидорус

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГоСт":

    Нък ,дедо Либене ,точно за Путин казали ,че не могат да го командват и бил непредвидим! Иначе всички козяци са техни протежата!Па , и ние сме прочели нещичко!Друг път не режи филии на едро!

    Коментиран от #22

  • 22 ГоСт

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "изидорус":

    Еийй..то може ли каскет да се не осе..е. И кои са тези които са казали това за Путкин, а...да не би да черпиш инфо от първа ръка..ТАСС..,,Комсомолская правда'' . Ако е така, значи ние трябва да сме съгласни, щото иначе...''Белене'' или ГУЛАГ...нали така бе, каскет смрадлив....
Новини по държави: