Last news in Fakti

10 Януари, 2020 16:37 5 823 14

Германия се противопостави на Тръмп

  • иран-
  • германия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ядрено споразумение

Имаме различни виждания по темата, посочиха от Берлин

Германия се противопостави на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия - една от държавите, подписали през 2015 г. споразумението за ядрената програма на Иран, възнамерява да спаси този документ, въпреки призива на американския президент Доналд Тръмп да се оттегли от него, посочи германското правителство, цитирано от AFP.

"Имаме различни виждания по темата за ядреното споразумение", каза говорител на германския министър на външните работи на редовна пресконференция. В сряда американският президент призова европейците да напуснат споразумението, подписано през 2015 г. във Виена, което иранците също до голяма степен вече не спазват.

"Искаме да използваме всички възможности, предлагани от споразумението, за да се придвижим към дипломатическо решение", каза днес говорителят. "Нашата цел е да спасим споразумението, защото оставаме убедени, че то е правилният инструмент, за да се попречи на Иран да се сдобие с възможно ядрено оръжие", добави говорителят. Представителят на правителството в Берлин настоя Иран да се "върне към поетите ангажименти".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Доналд Тръмп

    12 31 Отговор
    Вече са в сила жестоки санкции срещу Германия
  • 3 Анти милиционер

    30 14 Отговор
    Какво им пречи на еврейския цигански режим на запад ако Иран се сдобие с ядрено оръжие?
  • 4 Психиатър

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "ке гаварит мацква другио пат":

    Виждаш ли какво се случва когато си пропуснеш хапчетата коуто ти дадох?
  • 5 Фактически

    6 33 Отговор
    Немдките нацисти са в съюз с брадатите чалмари за да скапят Израел.Да си еат алаха и двете локви германистан и иран
  • 6 ърт

    16 1 Отговор
    край веднага американски икомомически санкций.
  • 7 Кързагермания

    3 20 Отговор
    Курзагермания
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А ни убеждават

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "ке гаварит мацква другио пат":

    Че от анален секс не може да се забременее. Ти си жив пример.
  • 10 некой си

    4 3 Отговор
    Айде сега или пак някакъв гейт или пък някви придобиване на фалирала Американска компания за мегамилиарди. Не се наядоха на Американски уй тез шваби. Ма тя Меркелица виновна затуй че германистите да са все в поза партер. А между другото кога ще свърши окупацията на Германия,че швабите и те да искат репарации щот на некои други много им знае балалайката кво дърво са яли по време на войните,Ами швабсъните още като го ядат туй дърво кво да кажат. Само дето историята помни кат се появи некъв зализан с мустак S size и яхне вълната на недоволство кво става,после целия свят газ пикае и кръв сере.
  • 11 Маке

    3 1 Отговор
    Големия дракон ке се събуди и ке пръдне на изток и всичкото дръпнат на острово ке стане негро. Ке се оригне на запад и всичкото ке стане тас кебап. А оно отвъд океано ке се спомине от редкото щастие което ша го фани. Боктан работа ама ке стане
  • 12 Шляхтиц

    3 1 Отговор
    ЕС да ПРИНУДИ САЩ да спазват даговора, а не да си измислят причини за убийства и терористични актове. Навремето ЦРУ е правило 600 опита за убийство на Фидел Кастро.
  • 13 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ке гаварит мацква другио пат":

    Даже Путин им занесе ракетата лично, нали беше по това време в региона.
  • 14 Босия

    2 0 Отговор
    Явно в България цари ужасен психотрилър у липсата на ум, разум и морал! Който апелира за разправа или саморазправа с идеен противник, ще получи същото в личен аспект който много скоро ще реализира на психоментално ниво! Вие самите не съзнавате ли какво вършите, до къде стигате с вашата омраза и гняв? Не знаете ли че всяка дума и намерение стига до Бога или до космическия разум (все едно)? Как сте натрупали тази огромна омраза която трови не толкова други, колкото вас самите!? Вие отдавна сте отровени и скоро последиците от тази отрова ще я почуствате с пълна сила! Тук въобще не говоря че всеобщата българска омраза трови само вас, тя трови целия ни народ! Затова и да искате да прогресирате както в лично така и във финансово отношение никога няма да стане! Отровата която ви владее в политическия живот ще се присмуче и поколенията ни, а те няма лесно да се освободят от нея, защото вие от рождение ги облъчвате с вашата ненавист, злоба и омраза! Безкрайно ви съжалявам и макар да искам да ви помогна, това няма да стане без личното ви участие! Амин!
Новини по държави: