Last news in Fakti

11 Януари, 2020 14:00 1 386 6

ЕС трябва да се стреми към преговори със Северна Македония

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • северна македония

Урсула фон дер Лайен очаква преговори паралелно с реформите

ЕС трябва да се стреми към преговори със Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сътрудничеството със Западните Балкани е много важно за ЕС. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от Дойче Веле.

Тя обяви, че очаква положителни стъпки за стартиране на преговорите за членство на Северна Македония и Албания. Според нея това може да стане паралелно с опита за реформи в процедурата по разширяването.

„Трябва да намерим начин за паралелни преговори за реформа и стартиране на разговорите със Северна Македония и Албания. Предложенията ни за промени в ЕС скоро ще бъдат обявени“, заяви Фон дер Лайен.

Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви, че започването на преговори с балкански държави ще бъде основен приоритет за хърватското председателство. Страните от Западните Балкани ще бъдат поканени за нови разговори в Загреб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    3 2 Отговор
    ЕС трябва да спрат с абсурдният си хумор. Не може да "прегоовряш" с нещо което съществува във въображението ти.
  • 2 Така е

    6 2 Отговор
    Време е да се ограби работната сила и природните богатства на нова територия, а населението да се превърне в модерни роби и купувачи на евро боклуци. Македонците братя наши, трябва да се поучат от България.
  • 3 Румяна Костова

    4 0 Отговор
    Ще бъдат поканени за преговори от учтивост и ще им бъде казано да чакат в чакалнята за ЕС и да правят компания на Турция.
  • 4 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Холандците искат да поставят на дневен ред в парламента им гласуване за въвеждане на визи за албанците, тъй като мафията им в Европа надига глава. При това положение няма шанс да се съгласят за членството им в ЕС.
  • 5 Нямат място в

    3 1 Отговор
    ЕС, нито Албания, нито т.нар. държава С.Македония, причините са различни за двете но и двете нямат място в ЕС
  • 6 Права е госпожата

    1 0 Отговор
    Само преговори с Македония ...поне 150 години. След това - с Албания. И Макрон така мисли.