Last news in Fakti

11 Януари, 2020 15:00 5 259 16

В Гърция масово глобяват за неправилно паркиране

  • гърция-
  • глоби-
  • паркиране

Действия на пътната полция

В Гърция масово глобяват за неправилно паркиране - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пътната полиция в Гърция масово налага глоби за неправилно паркиране. Акцията е постоянна и е в цяла Гърция, съобщават от гръцкото вътрешно министерство, съобщи БНР.

Само в Солун за по-малко от 16 часа са глобени над 1400 нарушители – предимно за паркиране на тротоари, пешеходни пътеки, алеи за велосипедисти и дори на спирки на градския транспорт.

Чести са случаите на нарушение и на забраната за движение в бус лентата, въпреки че глобата вече е 200 евро, съобщават от полицията.

Наложени са глоби от по 2 хиляди евро за антирадар, припомнят още полицаите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    30 5 Отговор
    Като влезем в гръцко , и караме по учебни. У нас си караме както винаги.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Последния софиянец

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Едно е 20 лв, друго 200 Евро. Всеки ще се замисли.
  • 3 Стига бе

    23 8 Отговор
    2 пъти съм бил в Гърция и съм страшно отвратен от поведението на шофьорите там.По магистралата летят мотористи с над 200км по потник и джапанки и подминават патрулките съвсем спокойно.В Солун както си карат изведнъж решават да правят обратен завой на двойна непрекъсната линия без да подскажат и най малко за намерението си.Минаването на червен сигнал явно при тях е законно защото често съм виждал и такива ситуации.Трудно ми е да повярвам,че за неправилно паркиране някой ги е погнал.
  • 4 Порно,изводът е:

    15 15 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Твърдоглавия български Ганьо го оправят не молби и призиви,а дебелата тояга. Това го е разбрал още Стамболов,който е управлявал с желязна ръка,а България е била просперираща държава и е имало сигурност и ред.
    И днес за съжаление голяма част от населението отъждествява демокрацията анархия,безотговорност и безнаказаност.
  • 5 Край

    20 7 Отговор
    В България това е невъзможно. В София, отдавана се допусна колите да станат над 2 ПЪТИ повече от местата на които могат да бъдат паркирани законно. Довлече се всичко което може да бъде кръстено "кола" и града е буквално заринат.
    Неприятно ми е да го призная но ние се оказваме поне 2 пъти по глупави от европейските народи /от гърци включително/.

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Решението е

    4 20 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    данъците за стари коли да станат много високи и техническите прегледи да се извършват според стандартите в Германия.

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Край

    11 2 Отговор
    Да това е РЕШЕНИЕТО но тук живеем българите. Българин веднъж има ли кола - не можеш да го откажеш за нищо на света. Това е все е дно на рома коня и каруцата да му вземеш. Ще падне властта.
    Лошото е че над 50% от населението въобще не вижда проблем в това да си качи колата на тротоара в градинката или да "аварира" на спирката за да си вземе баничка.
  • 8 Юроди злобни млък

    13 17 Отговор
    Искате някакво мракобесие и го наричате ред и правила? Кому е нужно това освен на психари и комплексирани девианти? Глобите са незаконно посегателство към човешките права, всички имат право на коли и свободно придвижване, никакви нови данъци, никакви камери! Демокрация или война, не сме мразили комунизма цял живот за да ми дават сега тон в живота нови кухи комсомолци!

    Коментиран от #13

  • 9 Алоооо

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    Очевидно не си стъпвал в Солун. Дори извън сезона там се паркира на две редици, кола до кола плътно, минава се на червено и ограничения на скоростта няма.
  • 10 Личи си, че си лаик по отношение на

    10 3 Отговор
    автомобилите! Има два вида МПС-та - поддържани и други ( нови и стари кочини ). Шофьор съм от 82г. Карам 4 нови служебни коли ( производени между 2015 и 2018г ) и постоянно доливам масло, а личните са ми 2 ( 1989 и 1995г ), над 300х.км. са, не пипат масло, SAAB и Volvo, сигурни, здрави, безпроблемни, с професионално монтирани газови инжекциони Romano и BRC. Предпочитам да карам тях пред служебните - доставят по-голяма наслада и удоволствие, а като ги минавам на техн. преглед, уредите показват, че замърсяването от перфектната работа на газ е 0.2/0.3% за сметка на новите служебни, където показателите са в пъти повече! Извода е : по-добре стара, но перфектно поддържана пред нова еднодневка, стига да не е от тези, които са от 100х.евро нагоре! И между другото кола, която е газ не би трябвало да ѝ се плаща данък, защото работи с екологично чисто гориво, но за съжаление у нас държавата е най-големия рекетьор на народа.

    Коментиран от #15

  • 11 Пост #10 е до # 6

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Решението е":

    По-високи данъци трябва да плащат не старите автомобили, а всички тези, които замърсяват, защото се карат с дизел или бензин без газ!
  • 12 Барчо

    6 1 Отговор
    Нормално е нарушителите да бъдат наказвани. Не виждам нищо в тази новина, която по принцип е глупост. Може и да звучи нещо като: Органите на реда си изпълняват задълженията за което и си получават заплатите.
  • 13 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Юроди злобни млък":

    Ееее, ти не мразиш комунизма, а държавността. С една дума си анархист. При анархията продължителността на живота ще е някъде между 10-20 години от раждането.
  • 14 Бай Вуй

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Решението е":

    2000 лева данък на парче, не само старите. ВСИЧКИ !!!! НЯМА СТАРИ , НЯМА НОВИ, НЯМА 5 ГОДИШНИ ,НЯМА 13 ГОДИШНИ.... всички калищаци с гръмкото ,,зелени площи,, става модерни безплатни зони за паркиране на живущите. Като една част от тях се залесява с дървесни видове издържащи над 50 години.Има и други мерки, но и тия ще свършат работа.Ама няма воля да се направи.
  • 15 Браво бе

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Личи си, че си лаик по отношение на":

    много си в час.Айде се поинтересувай за тия бракми дето стопанисваш колко данък и застраховка се плаща в Германия,Италия,Австрия или която и да е държава в Европа.Ако данъчното законодателство на нормалните държави не беше каквото е проблемите с бракмите по тротоарите щяха да са за тях защото всеки щеше да има по няколко но благодарение на правилните мерки градовете са чисти и няма петна от масло по паркингите.
  • 16 pipi

    0 4 Отговор
    Хора сто не минете на газ пропан .
    не се ислагаите сами се тровиме
    оставете тез дизели .Помислете за утрешниа ден за децата.
    Не е по скапо .Здравето ни е наи скапо!!!!!!!!!!
Новини по държави: